MotoGP: V kvalifikaci VC Aragonska se dařilo domácím Španělům

Marquez, Lorenzo, Pedrosa. To je pořadí jezdců po sobotní kvalifikaci MotoGP - VC Aragonska. Našim se v nejvyšší třídě nedařilo prokousat z předposledních míst. Potěšil jen Kornfeil v Moto3, na trať vyrazí z 10. pozice.

Španělům se na VC Aragonska ve Španělsku opravdu dařilo, ve všech třídách obsadili v kvalifikaci první tři místa. Před domácím publikem se každý z nich snaží vytáhnout. V MotoGP má Jorge Lorenzo se svou Yamahou v celkovém hodnocení 219 bodů a potřebuje ve zbývajících závodech vítězit, aby obhájil loňský titul. Stejný počet bodů má i Dani Pedrosa na Hondě. I on je připraven svést doma další velkou bitvu. Oběma však stojí v cestě nejlepší nováček Marc Marquez z týmu Honda. Ten se ve dvou posledních závodech musel sklonit před uměním Jorge Lorenza, ale letos si svým skvělým výkonem vyjezdil už 253 bodů. Pravidelně se mu daří v kvalifikacích získat první pozici a snaží se ji udržet i v závodě. Z dosavadních 13 startů letošního seriálu MotoGP dojel 12x na bedně - 3x dojel na třetí příčce, 4x skončil druhý a 5x se radoval z vítězství.

Naše barvy v MotoGP hájí Lukáš Pešek. V Aragónsku odstartuje z předposlední pozice a znovu budeme doufat, že se mu podaří alespoň dojet. Karla Abrahama, který pro zranění už v letošním seriálu MotoGP nenastoupí, za řidítky motocyklu ze stáje Cardion AB Motoracing vystřídal Ital Luca Scassa. Do závodu odstartuje ze zadní pozice, v kvalifikaci porazil jen Peška a náhradníka Damiana Cudlina.

Ve třídě Moto3 budeme držet palce Jakubu Kornfeilovi. V dosavadních 12 závodech si připsal 56 bodů a svoji sbírku by mohl vyrovnanou jízdou zase o něco vylepšit. V jeho kategorii z první pozice odstartuje Alex Rins, následován Maverickem Viňalesem, Alexem Marquezem, Pillipem Oettlem a Efren Vazquezem. V Moto2 si nejlepší pozice na startu vyjeli Nicol Terol, Esteve Rabat, Pol Espargaro, Takaaki Nakagami a Jordi Torres.

Související

Policie ČR, ilustrační foto

Policisté hlídající GP Brno našli kradená elektrokola za 140 tisíc

Policisté dohlížející v Brně na motocyklovou Grand Prix odhalili na dálnici D1 posádku vozu s kradenými elektrokoly za 140.000 korun, která zmizela v Praze. V tiskové zprávě to dnes uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Podle něj posádku tvořili dva cizinci, kteří tvrdili, že si kola pořídili v pražské zastavárně.
MotoGP

MotoGP v Brně bude letos bez diváků. V areálu platí přísná pravidla

Letošní MotoGP v Brně se uskuteční bez diváků. Po dohodě s promotérem nebude na okruh vpuštěn žádný fanoušek motocyklového sportu. Přibližně 22 tisíc prodaných vstupenek budou lidé moct uplatnit příští rok. Na konání plnohodnotného ročníku v roce 2021 se organizátoři dohodli s hlavním pořadatelem šampionátu. První trénink jezdců proběhne na Masarykově okruhu v pátek, kvalifikace se pojedou v sobotu.

Více souvisejících

MotoGP Jorge Lorenzo

Aktuálně se děje

včera

včera

Jevgenij Prigožin

Zesnulý šéf Wagnerovců Prigožin má u hrobu novou sochu

Zesnulý zakladatel žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin, který loni uspořádal vzpouru proti Putinovu režimu, se dočkal nové sochy. Odhalena byla v sobotu u jeho hrobu v Petrohradě, vojáci k ní položili květiny, informovala agentura AFP.

včera

Nou Camp, domácí hřiště klubu FC Barcelona. Byl dokončen v roce 1957 a nynější kapacita 98 600 diváků ho činí největším fotbalovým stadionem Evropy.

Změny na lavičkách fotbalových velkoklubů. Barcelonu bude trénovat Flick, Bayern zase Kompany

U Bayernu Mnichov bylo o něco jasnější, že se bude po skončení sezóny poroučet Thomas Tuchel, to u Barcelony byla fotbalová veřejnost svědky veletočů kolem působení trenéra Xaviho. Nejprve uvedl, že po sezóně skončí, ještě před pár týdny to však vypadalo, že bude nadále pokračovat. Nakonec to vše rozčíslo klubové vedení, které už se službami Xaviho pro příští ročník nepočítalo. Zatímco do Barcelony míří bývalý kouč německé fotbalové reprezentace Hansi Flick, do Bayernu Mnichov možná překvapivě přichází Vincent Kompany, jenž naposledy koučoval anglické Burnley, s nímž sestoupil z anglické Premier League.

včera

včera

včera

Dominik Feri

Trest pro Feriho je adekvátní, konstatoval odvolací soud v rozsudku

Tříletý trest odnětí svobody pro exposlance Dominika Feriho je adekvátní, konstatovali soudci odvolacího senátu pražského městského soudu v rozsudku podle informací České televize. Feri v uplynulých dnech nastoupil do vězení, kde si má odpykat trest za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění. Odvolací soud mu ho potvrdil na konci dubna.

včera

včera

včera

včera

Momentka z filmu Priscilla.

RECENZE: Priscilla je křehkým i svíravým protipólem rockové pohádky

Sofia Coppola se po Marii Antoinette z roku 2006 navrací k životopisu slavných osobností. Oproti extravagantně postmodernímu portrétu francouzské panovnice je Priscilla subtilní a intimní. Ani tady však pro režisérku nejsou faktografické údaje tolik důležité a přináší křehce vystavěný portrét manželky krále rocku, jenž zprostředkovává svírající atmosféru.

včera

Povodně, ilustrační fotografie.

Počasí: Meteorologové zmírnili výstrahu před povodněmi na západě

Povodňová hrozba na západě Česka způsobená vydatnými srážkami se snižuje. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v sobotu zmírnil výstrahu před povodňovými jevy. Na Radbuze, Úhlavě, Úslavě a jejich přítocích se přesto očekává překročení druhého stupně povodňové aktivity. 

včera

Yemi A.D.

Yemi A.D. do vesmíru nepoletí. Japonec zrušil "neuskutečnitelnou" misi

Japonský podnikatel Jusaku Maezawa zrušil misi dearMoon, v jejímž rámci měl s celebritami absolvovat první turistický let kolem Měsíce. Informovala o tom agentura Reuters. Let se měl původně uskutečnit do konce minulého roku, stanovený cíl se však stal podle organizátorů neuskutečnitelným. 

včera

Ursula von der Leyenová, předsedkyně Evropské komise

Izraelský návrh příměří získává podporu. Vítá ho EU i OSN

Izraelský plán pro palestinské Pásmo Gazy uvítali předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová i generální tajemník OSN António Guterres. Americký prezident Joe Biden v pátek oznámil, že Izrael předložil palestinskému teroristickému hnutí Hamás návrh na úplné příměří v Pásmu Gazy. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Sebevrah ve Zlíně nepřežil pád v obchodním centru

Tragédie se v pátek odpoledne stala v obchodním centru ve Zlíně, kde došlo k pádu člověka. Muž na místě podlehl zraněním, která utrpěl. Případem se zabývá policie. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy