Mistrovství světa v pivní míli je zde! Dnes večer se odehrává první světový šampionát tohoto bizarního sportu

Austin - V USA se dnes koná historicky první mistrovství světa v pivní míli. Toto neobvyklé sportovní odvětví má kořeny staré přes třicet let, až nyní se ale dočkalo svého světového šampionátu. Závodníci musí mít opravdu pevný žaludek, rychlé nohy a silné plíce.

O co vlastně v pivní míli jde? Jednoduše musíte zvládnout vypít pěkné čtyři "kousky" piva a ještě uběhnout jednu míli, což je asi 1,6 kilometru.Podmínky soutěžení sice nezní nijak vyzývavě, ale pravdou je, že soutěž je opravdu náročná a pro její absolvování je vyžadován i speciální trénink.Své o tom ví i Lanc Armstrong. Lanc je opravdu vytrvalý sportovec a přesto pivní míli nezvládl, proč? Lanc podle svých slov nemohl vypít tolik tekutin v tak krátkých intervalech a ještě po fyzické zátěži.Jen si to představte, běžíte 400 metrů a celý uřícení musíte vypít minimálně 355 mililitrů piva, po dalších čtyřech stech metrech zase, po dalších ještě jednou a na konci, po uběhnuté míli a třech vypitých pivech, vás čeká ještě jedno cílové. Teď už to nezní tak lehce že?Borci z celého světa se dnes sjeli, aby si v náročném sportu zasoutěžili, vítěz si odveze v přepočtu asi 55 000 Kč.

Související

Elisha Nochomovitz

Muž uběhl maraton navzdory karanténě. Světu poslal jasný vzkaz

Statisíce lidí po celém světě musí kvůli aktuální pandemií koronaviru trávit dlouhé dny v karanténě. Svěží mysl i tělo si tak musejí udržovat všemožnými aktivitami, které nevyžadují moc místa ani rekvizit. Příkladem může být francouzský běžec, která zvládl uběhnout maraton – a to přesto, že se nehnul z vlastního bytu.
nemocnice

Hazard se zdravím. Po maratonu mělo 70 procent běžců poškozené srdce, zjistil IKEM

Po maratonu mělo 70 procent běžců zapojených do studie pražského Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) poškozené srdce a zhruba čtvrtina ledviny, většinou ale dočasně. Výsledky testování kolem loňského pražského maratonu podle lékařů ukázaly, že amatérští závodníci často závodí nedostatečně připraveni, neznají svůj zdravotní stav, a mohou si tak přivodit těžké poškození zdraví. Představili je dnes na tiskové konferenci.

Více souvisejících

Maratony Lance Armstrong

Aktuálně se děje

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

RECENZE: Boy Kills World v krvavé lázni zabíjí struhadlem a drží se videoherních kontur

Ačkoli film Boy Kills World se v nabídce českých kin objevil relativně nenápadně, nabízí zběsilou, ujetou a sebeuvědomělou akční jízdu, kde je dějovým tahounem samotné násilí. Postmoderní hříčka sází na nápaditou stylistiku a moralizování zahazuje daleko od zmasakrovaných antagonistů.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy