Železný muž Vabroušek ovládl mrazivý maraton na Severním pólu

Nuuk - Nejlepší český železný muž Petr Vabroušek vyhrál nejstudenější maraton světa. 42 kilometrů dlouhou trať v okolí Severního pólu zvládl za téměř 4 a půl hodiny.

Tohle rozhodně nebyla procházka růžovým sadem. Vabroušek musel překonat nejen mrazivé teploty sahající až k mínus třiceti stupňům, ale také silný vítr.

"Byl to nesmírně těžký závod, ale zároveň obrovská a nezapomenutelná zkušenost," řekl vítězný Vabroušek, který cílem proběhl s českou vlajkou v ruce.

Závody v extrémním chladu jsou Vabrouškovou specialitou. Před dvěma lety vyhrál stokilometrový ultramaraton na Antarktidě.

Související

Elisha Nochomovitz

Muž uběhl maraton navzdory karanténě. Světu poslal jasný vzkaz

Statisíce lidí po celém světě musí kvůli aktuální pandemií koronaviru trávit dlouhé dny v karanténě. Svěží mysl i tělo si tak musejí udržovat všemožnými aktivitami, které nevyžadují moc místa ani rekvizit. Příkladem může být francouzský běžec, která zvládl uběhnout maraton – a to přesto, že se nehnul z vlastního bytu.
nemocnice

Hazard se zdravím. Po maratonu mělo 70 procent běžců poškozené srdce, zjistil IKEM

Po maratonu mělo 70 procent běžců zapojených do studie pražského Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) poškozené srdce a zhruba čtvrtina ledviny, většinou ale dočasně. Výsledky testování kolem loňského pražského maratonu podle lékařů ukázaly, že amatérští závodníci často závodí nedostatečně připraveni, neznají svůj zdravotní stav, a mohou si tak přivodit těžké poškození zdraví. Představili je dnes na tiskové konferenci.

Více souvisejících

Maratony Petr Vabroušek (triatlet) antarktida

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy