OH 2016: Česko má další bronz díky Špotákové, zlato má mladá Chorvatka

Rio de Janeiro - Jedna z našich zlatých nadějí Barbora Špotáková vstoupila do své soutěže nad ránem našeho času a pokusila se završit zlatý hattrick.

Špotáková zahájila soutěž výkonem 60,16 m a to vůbec nebylo nic slavného, česká reprezentantka se v jednu chvíli dokonce ocitla na 9. místě. Pak se jí ale povedl druhý pokus - 63,73 m - a posunula se na třetí příčku. V čele byla v tu chvíli Jihoafričanka Sunette Viljoen výkonem 64,92 m.

Špotáková v té chvíli držela třetí místo, první hod v užším finále měl hodnotu pouze 61,25 metrů. V pátém pokusu se před ní posunula Polka Andrejczyk, která tak překvapila v kvalifikaci superpokusem 67,11. Teď jí chvilku patřil bronz hodem 64,78 m, jenže Špotáková vzápětí odpověděla hodem o 2 cm delším. I to může někdy rozhodnout o medaili.

Do čela se dostala hodem ve čtvrté sérii jedenadvacetiletá Chorvatka Sara Kolak výkonem, za kterým zůstaly ostatní závodnice hodně vzadu. Špotáková, Andrejczik a Viljoen nedokázaly posledním hodem zdramatizovat situaci, takže pořadí na medailových pozicích už se nezměnilo. Australanka Mitchell i Běloruska Chaladovič zůstaly pozadu, Viljoen dokonce při poslením pokusu vyklouzl oštěp z ruky a skončil někde u hranice 45 metrů.

Oštěp - ženy:

1. Sara KOLAK (Chorvatsko) - 66,18 m2. Sunette VILJOEN (Jižní Afrika) - 64,92 m3. Barbora ŠPOTÁKOVÁ (Česká republika) - 64,80 m4. Maria Andrejczyk (Polsko) - 64,78 m5. Tatsianna Chaladovič (Bělorusko) - 64,60 m6. Kathryn Mitchell (Austrálie) - 64,36 m7. Huihui Lyu (Čína) - 64,04 m8. Christina Obergföll (Německo) - 62,92 m

Související

Box (ilustrační foto)

Některé boxerské zápasy na olympiádě v Riu byly zmanipulované, tvrdí McLaren

Vyšetřovatel Richard McLaren se ve čtvrtek nechal slyšet, že některé boxerské zápasy na Letních olympijských hrách v Riu de Janeiro před pěti lety byly zmanipulované. Tento kanadský vyšetřovatel byl letos v červnu pověřen Mezinárodní boxerskou organizací AIBA, aby možné ovlivňování výsledků boxerských zápasů z roku 2016 prošetřil.
XXXI. letní olympijské hry 2016 v Riu

Olympiáda byla podplacená. Bývalý guvernér přiznal korupci

Bývalý guvernér státu Rio de Janeiro Sérgio Cabral u soudu přiznal, že si kupoval hlasy členů Mezinárodního olympijského výboru před volbou dějiště her v roce 2016. Úplatky v celkové výši dva miliony dolarů podle něj byly pro devět členů MOV, mimo jiné pro legendárního ukrajinského tyčkaře Sergeje Bubku a ruského plavce Alexandera Popova. Oba obvinění odmítli a budou se bránit právní cestou.

Více souvisejících

Olympijské hry 2016 hod oštěpem Barbora Špotáková

Aktuálně se děje

před 40 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy