Oštěpařka Špotáková přerušuje kariéru, čeká druhé dítě

Praha - Barbora Špotáková (36) kvůli těhotenství přerušuje kariéru. Druhý potomek se jí má narodit v létě. Dvojnásobná olympijská vítězka a úřadující světová šampionka neplánuje s atletikou skončit.

Špotáková hodlá při návratu postupovat podobně jako po narození syna Janka, který přišel na svět v květnu 2013. Hned v létě 2014 se Špotáková stala v Curychu mistryní Evropy.

Nyní by se oštěpařka po porodu ráda připravila na sezonu 2019 a hlavním cílem pro ni zůstávají olympijské hry 2020 v Tokiu. "Už vím, že mateřské povinnosti i sportovní kariéra se dají dobře skloubit," uvedla Špotáková.

Jako matka získala ještě bronz na olympijských hrách v Riu a loni se po deseti letech od prvního zlata v Ósace radovala v Londýně z druhého titulu mistryně světa.

Chce přidat další úspěchy. "Nerada plánuji moc dopředu, nikdy nevíte, co vám život přinese do cesty. Nicméně pro mě stále platí i v současné chvíli, že sportovní vrchol, ke kterému chci v současné chvíli směřovat, jsou olympijské hry v Tokiu 2020," uvedla Špotáková.

Související

Oštěpařka Barbora Špotáková

Konec oštěpařské královny. Barbora Špotáková se rozhodla ve 41 letech ukončit kariéru

O čem se poslední dobou spekulovalo, to se v pátek potvrdilo. Česká oštěpařská královna Barbora Špotáková se rozhodla, že ukončí ve svých 41 letech svou dlouholetou sportovní kariéru. Učinila tak pár trýdnů poté, co na atletickém mistrovství Evropy v Mnichově, kde mimochodem ve své kariéře poprvé závodila na mezinárodbní scéně, získala bronzovou medaili. Úplně naposledy se pak představila tento týden na Diamantové lize v Curychu, kde skončila pátá.
Oštěpařka Barbora Špotáková

Další český bronz na atletickém ME. Špotáková si ho zajistila až posledním hodem

Po koulaři Tomáši Staňkovi se může česká atletika radovat z další bonzové medaile, kterou získala na letošním mistrovství Evropy v Mnichově. O tu se totiž postarala největší legenda letošní atletické výpravy na této akci oštěpařka Barbora Špotáková. Ta ve svých 41 letech, tedy v době, kdy už začíná uvažovat o konci kariéry, vybojovala tento cenný kov svým posledním hodem dalekým 60,68 metru. Radost měla obrovskou i přesto, že sahala po stříbru. To nakonec získala osmnáctiletá Srbka Adriana Vilagošová.

Více souvisejících

Barbora Špotáková těhotenství ženy Atletika sport

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 26 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy