Hotovo! Špotáková je Sportovkyní roku

Praha - Anketu sportovních novinářů Sportovec roku 2012 ovládla zlatá oštěpařka z Londýnských her Barbora Špotáková. Ta kromě olympijského triumfu kralovala rovněž Diamantové lize, korunku pro vítěze převzala během středečního galavečera.

Olympijské zlato, vítězství v Diamantové lize a nakonec oznámení, že začátkem příštího léta očekává prvního potomka. Barbora Špotáková nemohla mít lepší sezonu. Může být jeden rok sportovce dokonalejší? To si lze jen těžko představit, a právě proto sportovní novináři přisoudili v anketě Sportovec roku 2012 prvenství právě jí.

Žena tak vévodí českému sportu pošesté v řadě. Muž vyhrál naposledy v roce 2005, a nebyl to nikdo jiný než hokejový mág Jaromír Jágr.

Od té doby se na trůnu vystřídaly lyžařka Kateřina Neumannová, rychlobruslařka Martina Sáblíková, tenistka Petra Kvitová a Barbora Špotáková, která letos vyhrála podruhé, poprvé jí vítězství vynesl první olympijský triumf v Pekingu.

"Lepší rok jsem asi mít nemohla, leda bych vyhrála úplně všechny závody. Ale to nebyl účel. Vyhrát Diamantovou ligu a obhájit olympijské zlato, to je skvělé. A k tomu navíc to soukromé štěstí, které mě hned po olympiádě potkalo! Prostě úžasný rok," řekla Špotáková, kterou korunka pro vítězku ani moc nepřekvapila.

"Tušila jsem to. Obhájit olympijské zlato není jen tak. Nebudu lhát, taky bych volila Špotákovou," zakončila se smíchem vítězka.

Související

Ester Ledecká

Žádné překvapení. Sportovcem roku se stala s rekordním náskokem Ester Ledecká

Praha - V pátek večer se v pražském hotelu Hilton konal jubilejní 60. ročník vyhlášení ankety Sportovec roku. Tím za rok 2018 se podle očekávání stala snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká, která během letošních Zimních olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu získala dvě zlaté medaile, přičemž jednu získala ze snowboardového paralelního obřího slalomu a jednu z lyžařského super-obřího slalomu. Vedle toho pak ještě v minulé sezóně 2017/18 ovládla Světový pohár. Pro korunu určenou pro sportovce roku si Ester Ledecká přišla i díky tomu, že tento ročník ankety Klubu sportovních novinářů vyhrála s náskokem 759 bodů. Takový nikdo z předešlých vítězů neměl.
Judista Lukáš Krpálek

Sportovcem roku se stal judista Krpálek

Praha - Králem tuzemské ankety Sportovec roku byl korunován judista Lukáš Krpálek. Olympijský šampion z Ria de Janeira zvítězil podle očekávání a přerušil devítiletou nadvládu žen. Ocenění za nejlepší kolektiv patří českým tenistkám ve složení Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Barbora Strýcová a Lucie Hradecká. Pod vedením kapitána Petra Pály potřetí za sebou ovládly Fed Cup.

Více souvisejících

Sportovec roku ČR Barbora Špotáková

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy