Čeští sportovci litují cyklisty Armstronga

Praha – Portál iDnes.cz oslovil celou řadu legend českého sportu aby od nich získal krátké vyjádření ke kauze Lance Armstronga, jež se nedávno přiznal k dopingu, díky němuž se stal mimo jiné sedmkrát vítězem slavné Tour de France.

Nadávky a pohoršení ovšem nečekejte. Robert Změlík, vítěz desetiboje z Barcelony 1992, se sice pozastavil nad tím jak je možné, že bral Armstrong doping jako zcela normální věc, a že mu tak dlouho trvalo než se přiznal, zbytek oslovených byl ovšem ve svých vyjádřeních mnohem opatrnější.

František Kučera, hokejista a člen zlaté party z Nagana, je kupříkladu přesvědčen, že se Armstrong přiznal pouze pod tíhou důkazů, avšak nevěří tomu, že by šlo o takového zlosyna, jak ho americká média aktuálně líčí. Prostě se jen pustil do sportu, kde na vrcholné úrovni dopují skoro všichni.

Obdobný názor zastává i Martin Doktor, vítěz v kanoistice z Atlanty 1996, podle nějž je celá cyklistika prohnilá a Armstrongovo přiznání by mohlo posloužit jako potřebný impuls ke změně. Vůbec nejvíc sympatií má ale k dnes již bývalému cyklistovi Kateřina Neumannová, běžkařka a vítězka z Turína 2006.

Ta Armstronga lituje a to i navzdory tomu, že dopoval. Je totiž téměř stoprocentní, že nebyl jediný, přičemž se z něj podle ní udělal obětní beránek a odstrašující příklad, za který se teď všichni schovávají.

Související

Lance Armstrong

Cyklista Armstrong se kvůli dopingu pořádně prohne

Austin - Bývalý cyklista Lance Armstrong se dohodl mimosoudně s americkou vládou, že za dlouholetý doping zaplatí náhradu škody ve výši pěti milionů dolarů (102 milionů korun). Federální úřad přitom mohl v očekávaném soudním procesu žádat až 100 milionů dolarů.
Lance Armstrong

Armstrong měl nehodu, místo něj se ale přiznala přítelkyně

Denver (USA) - Bývalý americký cyklista Lance Armstrong čelí v USA kvůli autonehodě novým potížím s úřady. Původně se ke kolizi v coloradském lyžařském středisku Aspen přiznala jeho přítelkyně, policie ale zjistila, že za volantem seděl Armstrong. Informuje agentura Reuters.

Více souvisejících

Lance Armstrong

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy