Senzační Krpálek je světovou jedničkou v judu

Paříž – Jeden z nejlepších českých judistů Lukáš Krpálek dokázal zvítězit na Grand Slamu v Paříži a jako vůbec první zástupce naší země se stal světovou jedničkou v kategorii do 100 kilogramů.

Do žebříčku se započítávají vždy body za poslední dva roky a ačkoliv si Krpálek nevedl špatně, obrovskou vzpruhu znamenalo především 500 bodů za pařížské vítězství. Během chvilky tak český sportovec přeskočil i olympijského vítěze.

Tím je Rus Tagier Chajbulajev, který se ovšem s „pouhými" 960 body aktuálně nachází až na třetím místě. Za krk dýchá našemu judistovi hlavně Ramziddin Sajidov z Uzbekistánu, jenž do dnešního dne nastřádal 1042 bodů.

Na oslavy ovšem Krpálek zatím nemyslí. Čeká ho totiž týdenní soustředění ve francouzské metropoli a následně Grand Prix v německém Düsseldorfu, kde si bude moci s trochou štěstí upevnit svoji pozici.

Související

Lukáš Krpálek se zlatou olympijskou medailí z Tokia. (30.7.2021)

Fantazie. Judista Krpálek je podruhé v řadě olympijským vítězem

Judista Lukáš Krpálek porazil ve finále olympijského turnaje ve váze nad 100 kilogramů Gruzínce Gurama Tutišviliho a stal se dvojnásobným šampionem. Pět let poté, co dominoval na hrách v Riu de Janeiro v nižší kategorii do 100 kg, bere nyní zlato i ze "supertěžké" váhy v Tokiu.
Lukáš Krpálek

Krpálkova cesta olympijským turnajem pokračuje. Už je v semifinále!

V pátek se na letošních Letních olympijských hrách představuje olympijský vítěz z Ria Lukáš Krpálek, avšak tentokrát v kategorii nad 100 kilogramů. Zatímco v úvodním kole měl český reprezentant volno, v tom dalším už narazil na uprchlíka Džaváda Mahdžúba, kterého se mu podařilo dostat na ippon a díky tomu tak tedy postoupil do čtvrtfinále. V něm narazil na Uzbeka Bekmuroda Oltibojeva, kterého díky skvěle zvládnutému technickému boji taktéž porazil a postoupil tak do semifinále.

Více souvisejících

Judo Lukáš Krpálek

Aktuálně se děje

před 15 minutami

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 5 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Jednání o příměří není ztraceno. Hamás se vrátí do Káhiry, dorazí i ředitel CIA

Delegace palestinského militantního hnutí Hamás odešla z jednání o dočasném příměří v Pásmu Gazy, která se koná v egyptském hlavním městě Káhiře, ale vrátí se na další rozhovory v úterý, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy