Daniel Landa se utká s legendou thajského boxu! Riku Immonen mu složil poklonu

Praha - Souboj roku! I tak by se dal nazvat boj, který čeká zpěváka Daniela Landu (45). Zatímco on nemá z ringu žádné zkušenosti, jeho soupeř, finský bijec a legenda thajského boxu Riku Immonen (40) má za sebou čtyřicet šest zápasů, z toho třicet sedm výher a pět drtivých knockoutů.

A i když si zpočátku možná myslel, že si nezkušeného Landu dá k svačině, po zhlédnutí tréninkového videa Daniela Landy opravil názor.

Když se Riku Immonen poprvé dozvěděl, že se 12. června v rámci GIBU FIGHT NIGHT v pražské Tipsport aréně utká s Danielem Landou, zajímalo ho hlavně, kolik má za sebou profi zápasů, kolik výher a kolik knockoutů. Jaké bylo jeho překvapení, když zjistil, že se proti němu, protřelému profíkovi, postaví nezkušený zpěvák bez jediného profi zápasu. A i když si zpočátku myslel, že v Praze nebude muset využít snad ani desetinu svého umu, po zhlédnutí několika Landových videí z ringu opravil názor.

„Musím vám říct, že ten Landa má velmi silné údery a kopy." napsal svým fanouškům na sociální síti facebooku Immonen. I z jeho dalších komentářů je cítit respekt. „Uvidíme, jestli moje hlava vydrží ty háky." napsal několik dní předtím Fin, který je přesto favoritem zápasu. I když se Landa posledních šest týdnů v Thajsku připravoval na svůj životní zápas, zkušenosti z ringu, které má Immonen, za šest týdnů rozhodně nestihl nasbírat.

Již 12. června ale bude jasné, jestli vyhraje zkušený Fin, nebo houževnatý Landa, pro kterého neexistuje nesplnitelný cíl. Landa ovšem s úsměvem tvrdí, že pro něj je výhra vůbec k zápasu nastoupit.

Související

Box (ilustrační foto)

Některé boxerské zápasy na olympiádě v Riu byly zmanipulované, tvrdí McLaren

Vyšetřovatel Richard McLaren se ve čtvrtek nechal slyšet, že některé boxerské zápasy na Letních olympijských hrách v Riu de Janeiro před pěti lety byly zmanipulované. Tento kanadský vyšetřovatel byl letos v červnu pověřen Mezinárodní boxerskou organizací AIBA, aby možné ovlivňování výsledků boxerských zápasů z roku 2016 prošetřil.

Více souvisejících

Box Daniel Landa

Aktuálně se děje

před 27 minutami

Aktualizováno před 35 minutami

Aktualizováno před 54 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 8 hodinami

Havárie v Praze. Neteče voda ve čtyřech čtvrtích na severu města

Více než 50 tisíc odběratelů v Praze se ve středu ocitlo bez vody. Důvodem je havárie na vodovodním řadu, ke které došlo při napouštění po plánované výluce. K opravě by mělo dojít ještě dnes. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy