Pavel Vrba už si nejspíš našel angažmá. Povolali ho do potápějícího se Zlína

Za necelé dva měsíce od konce v Baníku Ostrava už se zase kouč Pavel Vrba pomalu chystá na každodenní práci s dalším týmem. Poněkud možná překvapivě se jedná o tým Zlína nacházející se až na předposledním místě ligové tabulky po podzimní části sezóny. Tuto informaci potvrdil veřejnosti samotný klubový majitel Zdeněk Červenka s tím, že smlouva mezi oběma stranami bude podepsána až příští týden v pondělí.

"Jsem moc rád, že jsme se s Pavlem Vrbou domluvili. Potřebujeme zkušeného trenéra s autoritou, který pozvedne naše mužstvo v tabulce výš. Nikoho lepšího, kdo by byl volný, nevidíme. Věřím, že vzájemná spolupráce bude fungovat a dosáhneme na kýženou záchranu," uvedl k příchodu Pavla Vrby do Zlína konkrétně Červenka serveru sport.cz.

Červenka si je zároveň vědom toho, že během zimní pauzy bude muset přijít oživení mužstva v podobě několika posil. "Nějaké posily asi budou muset v zimní pauze přijít. Myslím si ale, že nemáme zdaleka tak špatný kádr, abychom byli v ligové tabulce takhle nízko," řekl Červenka.

Na předposledním místě ligové tabulky se zlínští „Ševci“ nacházejí především proto, že během podzimu vyhráli jen dva z celkových šestnácti duelů a i proto tak musel u týmu skončit Jan Jelínek. Už bez něj se pak nepovedlo Zlínu postoupit do čtvrtfinále MOL Cupu přes Vyškov.

Pro osmapadesátiletého kouče Vrbu se tak bude jednat o jeho již třetí angažmá v tomto kalendářním roce. Letos v květnu totiž skončil u týmu pražské Sparty, před novou sezónou 2022/23 zamířil s velkou pompou do ostravského Baníku, tam však, ale zůstal daleko za očekáváním a po pouhých jedenácti kolech tam taktéž skončil. Nyní tedy přichází do Zlína.

Jak známo, největší úspěchy zaznamenal v českém fotbale Vrba v týmu Plzně, se kterou vyhrál nejen tři ligové tituly, ale třikrát se s ní propracoval až do Ligy mistrů. V zahraničí zase pro změnu vedl Žilinu, Machačkalu či Ludogorec Razgrad. A byl taktéž trenérem českého národního týmu, s nímž se dostal na Euro 2016.

"Každý trenér, který toho má tolik za sebou, občas někde skončí předčasně. Já jsem přesvědčený, že mu to ve Zlíně sedne. Nabízí se paralela s Michalem Bílkem, který u nás před časem restartoval trenérskou kariéru. Věřím, že teď s Vrbou nastartuje novou éru celý náš klub," dodal Červenka, jenž tak připomněl, že v minulosti vedl Zlín právě i současný kouč mistrovské Plzně Michal Bílek.

Související

Pavel Vrba, český fotbalový trenér, který v současnosti působí jako trenér v prvoligovém celku FC Viktoria Plzeň.

Zlín po čtrnáctigólovém bizáru s Mladou Boleslaví odvolal Vrbu, nahrazuje ho Červenka

Trápící se fotbalový Zlín se rozhodl po posledním ligovém víkendu pro změnu trenéra. Dosavadnímu stratégovi Pavlu Vrbovi se stal osudným domácí duel s Mladou Boleslaví, kdy se psal historický rekord české ligy, když padlo hned čtrnáct branek a Zlín nakonec prohrál 5:9, přestože ještě krátce po začátku druhé půle vedl 3:1. Odvolat trenéra se klubové vedení rozhodlo v úterý a ve středu převzal kormidlo nový trenér Bronislav Červenka, pro nějž se tak bude jednat o první prvoligovou štaci v kariéře.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Zlínský fotbalista Hloušek dluží přes 20 milionů. Dostal se do insolvence a vypařil se

Jakoby toho fotbalový Zlín neměl málo. Nejenže jsou svěřenci kouče Pavla Vrby namočení do bojů o záchranu až po uši, když jsou aktuálně na úplném chvostu ligové tabulky, k tomu všemu se navíc přidal dost velký problém s obráncem Adamem Hlouškem. Ten se totiž dostal do insolvence, jelikož dluží několika lidem včetně spoluhráčů celkem přes 20 milionů korun. Informace o tom jako přinesl server iSport.cz s tím, že čtyřiatřicetiletý hráč je v současnosti nezvěstný. 

Více souvisejících

FC Zlín Pavel Vrba (fotbalový trenér)

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy