Souček bude ve West Hamu hrát až do roku 2027. Coufal má pokračovat také, spokojen ale není

Kapitán české fotbalové reprezentace a záložník Tomáš Souček se rozhodl prodloužit s londýnským West Hamem smlouvu až do června 2027. Na Nový rok se rozhodlo i o budoucnosti v klubu v případě dalšího českého legionáře, obránce Vladimíra Coufala, u nějž klub uplatnil opci na smlouvu. Jak ale píše britský deník The Sun, Coufal není spokojen, protože údajně žádal delší a lepší smlouvu.

Jak známo, Tomáš Souček není oporou jen české fotbalové reprezentace, ale i londýnského West Hamu. Takovou pozici si tam vybudoval od začátku roku 2020, kdy do Anglie přestoupil z pražské Slavie za 521 milionů korun. Díky této částce se tak Souček stal nejdražším fotbalistou, který kdy přestoupil z české ligy do zahraničí.

O tom, že je Souček skutečně oporou i londýnských „kladivářů“, svědčí ta skutečnost, že začátkem prosince nastoupil do soutěžního zápasu i jako jejich kapitán. Dosud za Londýňany odehrál 182 soutěžních duelů, během kterých se mu podařilo zaznamenat 30 branek, přičemž 25 z nich v anglické Premier League. Navíc v loňském roce pomohl k zisku trofeje pro vítěze Evropské konferenční ligy. Rok před tím se s West Hamem dostal do semifinále Evropské ligy.

Co se týče aktuální sezóny, tak Souček zatím zaznamenal osm soutěžních gólů s tím, že v anglické nejvyšší soutěži se trefil pětkrát.

O tom, že Souček prodlouží smlouvu, se mluvilo již loni v létě, kdy o tom psal server The Athletic, až nyní po Novém roce vedení klubu tuto záležitost oficiálně zveřejnilo. "Jsem velmi šťastný, že jsem podepsal tuto novou smlouvu, a jsem velmi hrdý, že zde mohu pokračovat ve své kariéře. Za ty čtyři roky, co jsem ve West Hamu, jsem si užíval každý okamžik. Příchod do Anglie pro mě byla nová zkušenost a za tu dobu, co jsem tady, jsme byli úspěšní," nechal se slyšet Souček pro klubový web a pokračoval: "Vyhráli jsme trofej, měli dobré výsledky v Premier League a jsem spokojený také se sebou, že jsem hrál téměř každou minutu. Cítím, že mě tady fanoušci oceňují. To byl velký důvod, proč jsem chtěl prodloužit smlouvu s West Hamem. Cítím, že je to teď můj domov a v budoucnu chci s tímto skvělým klubem dosáhnout ještě více."

Práci Tomáše Součka pak ve svém vyjádření vyzdvihl i sám kouč David Moyes. "Všichni jsme rádi, že Tomáš podepsal novou smlouvu. Během čtyř let v klubu fantasticky sloužil West Hamu. Když sem přišel v roce 2020, odvedl skvělou práci, aby nám pomohl vyhnout se sestupu. Od té doby hraje hlavní roli v pokroku, kterého jsme dosáhli, a úspěchu, který jsme si užili. Tomáš je vzorný profesionál. Dává svému týmu naprosto vše, pokaždé když vstoupí na hřiště. Je to nesmírně populární postava, kterou milují hráči, zaměstnanci a všichni v klubu. Těšíme se na další spolupráci s ním," řekl šedesátiletý skotský stratég.

U fanoušků West Hamu pak patří Souček mezi nejoblíbenější hráče. Vždyť třeba v sezóně 2020/21 ho vyhlásili hráčem sezony. Tehdy klubu dopomohl k šestému místu v ligové tabulce deseti přesnými trefami.

Související

Daniel Křetínský

Křetínský se podle anglických médií hodlá stát většinovým vlastníkem West Hamu

Až čtyři miliardy korun hodlá podle posledních zákulisních informací investovat český miliardář Daniel Křetínský do londýnského klubu West Ham United a stát se v něm tak většinovým vlastníkem. Chce tak navýšit svůj aktuální sedmadvacetiprocentní podíl akcií, a to především koupí pětadvacetiprocentního podílu zesnulého Davida Golda. V této snaze však může narazit na pravidla Evropské fotbalové unie UEFA, podle kterých by mohl být problém v aktuálním většinovém podílu Daniela Křetínského v pražské Spartě. 

Více souvisejících

West Ham United Fotbal

Aktuálně se děje

včera

MS v hokeji

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

včera

včera

včera

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

včera

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

včera

včera

včera

včera

včera

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy