Sparťanský fotbalista Jankto v problémech: Po údajném odmítnutí testu na drogy byl vyřazen z přípravy na zápasy

Český fotbalový reprezentant, jenž na klubové úrovni obléká dres pražské Sparty, si v úterý zavařil, když během silniční kontroly na pražském Strahově odmítl test na drogy. Jak uvádí server PrahaIN.cz, sedmadvacetiletého fotbalistu měli policisté zastavit na základě podezření řízení pod vlivem alkoholu, přičemž dechovou zkoušku měl negativní. Nyní je Jankto klubem dočasně vyřazen z A-týmu, se kterým se tak nebude připravovat na nejbližší zápasy a bude tak řešit své osobní problémy. O tom, že se zdravotně, ani mentálně necítí v současnosti fotbalista nejlépe, uznal i samotný Jankto. 

"Kolem dvanácté hodiny jsme na linku 158 přijali oznámení od řidiče, který uvedl, že před ním jede vozidlo a má podezření, že by řidič mohl být pod vlivem alkoholu. Vozidlo následoval a poté, co řidič vozidla zastavil v ulici Vaníčkova, dorazili tam policisté. U řidiče byla dechová zkouška negativní. Nicméně následný test na drogy řidič odmítl a odmítl i lékařské vyšetření," uvedl k inkriminovanému případu Jan Rybanský, tiskový mluvčí pražské policie. 

Serveru PrahaIN.cz pak potvrdil mluvčí Sparty Ondřej Kasík to, že policie skutečně během policejní kontroly takto odchytla právě Jakuba Jankta. "A-tým měl dnes volno, to znamená, že hráč má dnes program mimo tým. Nemáme žádnou týmovou aktivitu ani trénink. Že k téhle věci došlo, informaci máme. Ale na další vyjádření to v tuhle chvíli není," nechal se slyšet konkrétně. 

Server sport.cz navíc dodává, že Jankto má o průšvih více zvláště poté, co je od začátku tohoto roku bez řidičského průkazu navzdory tomu, že správní soud ještě v tomto případu nevydal definitivní pravomocné rozhodnutí. "A-tým pokračuje bez Jakuba Jankta. Hráč není připravený vykonávat povinnosti, které vyplývají z jeho profesionálního kontraktu, a není tak k dispozici trenérovi pro tréninkovou činnost. Po vzájemné dohodě došlo k rozhodnutí, že se Jakub Jankto nezapojí do společné přípravy s A-mužstvem a bude řešit svoji osobní situaci. S respektem k hráči nebude klub poskytovat více informací. Žádáme veřejnost a média o nezasahování do osobního života Jakuba Jankta," stojí pak v oficiálním prohlášení letenského klubu. 

Ke svým problémům se nakonec na svém Instagramu vyjádřil i samotný Jankto. "V posledních letech a hlavně poslední rok se kolem mě nashromáždilo tolik věcí, že je lepší zbrzdit a myslet i na svoje zdraví. Od 18 let se celý život točil kolem fotbalu. Hodně mi dal, něco mi sebral a někdy i poučil. Nebyl to pro mě nejlepší sportovní rok, ale vždy jsem preferoval klubové výsledky. O to víc mě mrzí, že mi moje zdraví a mentální rozpoložení nedovolí pokračovat v honbě za titulem a pohárem. Nenajdu ani slova, jak obrovsky chci poděkovat celé Spartě. Díky všem hráčům, trenérům a fanouškům. Vážím si i podpory všech lidí okolo včetně médií, kdy jsme si projevovali vždy vzájemný respekt,“ uvedl konkrétně. 

Připomeňme, že má Jankto za sebou turbulentní začátek roku. Vedle zmíněného sebrání řidičského průkazu na začátku roku pak v únoru přiznal jako jeden z prvních profesionálních fotbalistů, že je homosexuál, přičemž se mu dostálo za to podpory nejen ze strany Sparty, ale hned několika světových velkoklubů a také FIFA a UEFA. 

Dodejme pak, že Jankto v poslední době byl spíše na lavičce a nepatřil do základní sestavy Sparty, kam přišel na hostování ze španělského Getafe, přičemž klub má právo uplatnit na něj opci na trvalý přestup. Ten je však nyní ve hvězdách. Od loňského léta pak nastoupil ve sparťanském dresu do 15 duelů, během kterých vstřelil jednu branku. 

Související

Jakub Jankto

Po trpkém konci na Spartě mění dres. V nadcházející sezóně bude Jankto hrát za Cagliari

Poté, co musel nedávno skončit hostování v pražské Spartě, která ho letos v dubnu vyřadila z kádru, si našel český fotbalový reprezentant Jakub Jankto nové angažmá. Ze španělského Getafe se totiž přestěhoval do Cagliari, klubu, jenž bude v příští sezóně nováčkem italské Serie A. Podle televizní stanice Sky Sport Italia se obě strany dohodly na dvouleté smlouvě s opcí.
Jakub Jankto

Průlom v českém fotbale. Jankto se jako první hráč přiznal k homosexualitě

Český fotbalový reprezentant Jakub Jankto se začátkem týdne rozhodl, že půjde na veřejnost se svým osobním tajemstvím. Ve videu na svém twitterovém účtu se přiznal k tomu, že je homosexuál a učinil tak jako první český fotbalista. "Chci žít svůj život svobodně. Beze strachu. Bez předsudků. Bez násilí. Ale s láskou. Jsem homosexuál a dál už se nechci skrývat," uvedl hráč nastupující aktuálně za pražskou Spartu, kde je na hostování ze španělského Getafe. 

Více souvisejících

Jakub Jankto

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Ruská balistická raketa zasáhla Oděsu. Ukrajina útočí na energetickou infrastrukturu Ruska

Ukrajinské drony v noci na čtvrtek podnikly údery proti energetické infrastruktuře ve Smolenské, Oriolské a Kurské oblasti, uvádějí gubernátoři jednotlivých oblastí. Uvedla to agentura Reuters. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy