Zasloužím si pivo, bylo to fajn. Wimbledon bavil nový král

Londýn - Wimbledon má nového krále, už se vlastně ani nemusí hrát. Marcus Willis sice dostal kanára od Rogera Federera, ale během 90 minut se stal mužem, kterého začala milovat celý tenisový svět. Stačil jeho příběh, úsměvy, gesta, emoce...

Ale třeba i oblečení a jeho kamarádi a rodina v hledišti. Marcus Willis je prostě bombarďák. Na životní zápas na centrkurtu wimbledonského areálu si oblékl bílé tričko z edice Rogera Federera. Snad aby vtipně naznačil svému rivalovi, že si ho váží. A nic si nedělal z toho, že měl čelenku a trenky s logem s fajfkou a boty se třemi proužky. Anglický hrdina prostě kašle na nějaké komerční zásady. Přišel si zahrát báječný tenis.

Přišly první míče a když Marcus získal první fiftýn, vítězoslavně zaťal pěst a čekal na reakci publika. Tribuny šílely. Chlapík, který za poslední tři roky shodil přes 10 kilo, aby se pak prokousal aspoň na 773. místo žebříčku ATP a vydřel z kvalifikace účast v hlavním turnaji, najednou začal vzdorovat hvězdnému Rogerovi Federerovi.

"Ten jeho příběh je zlatý," říkal švýcarský fenomén. "Musím přiznat, že mě zaujal ještě předtím, než proběhl los. Už když se kvalifikoval, tak jsem si o něm četl," přiznal Federer. Marcus Willis mezitím sice dostal v prvním setu kanára, ale potupné to nebylo. Zahrál opravdu skvělé údery, jen Roger hrál ještě líp.

A ve druhém setu začala šou. Anglický pořízek začal sbírat gamy. "Řeknu vám, to nebyla zrovna moje obvyklá středa," pálil vtípky na pozápasové tiskovce a potutelně se usmíval.

Při utkání pak díky svému vystoupení udělal celebritu i ze své přítelkyně Jenny Bateové, kterou kamery stíhaly kdy jen to bylo možné. A samozřejmě tleskala i žasla rodina, táta s mámou se objímali, prsatá sestra skákala radostí. "Stále žiju s mými rodiči. A žiju si sen," culil se Marcus.

Ve třetí sadě se pak dokonale osmělil a s Federerem se tahal až dostavu 4:4. Čtyřikrát vedl a slavný rival musel smeknout nad jeho výkonem. "Má skvělý servis, dobře měnil tempo hry. Rozhodně si tohle utkání budu pamatovat, a nejen proto, že si asi už nikdy nezahraji na turnaji s chlapem ze 770. místa žebříčku," vyprávěl Roger.

Zdroj: YouTube

"Určitě vytěžil maximum z toho co mohl. A rozhodně si to užil," usmál se Federer. A Marcus Willis stihl kontrovat. "Bylo to fajn, ale jsem úplně vyčerpaný. Myslím, že si zasloužím pivo," smál se. Aby ne, zatímco v roce 2016 do utkání s Federerem vydělal pouhých 292 dolarů, účast v druhém kole mu vynesla 50 tisíc liber...

Stal se wimbledonským králem a může mít jistotu, že se brzy stane hostem populárních talk-show. Ale třeba se i posune v žebříčku výš. Ukázal, že talent opravdu má. A tenisu by takový šoumen určitě prospěl.

Související

Barbora Strýcová

Nejen Vondroušová. Na Wimbledonu ve čtyřhře uspěla i loučící se Strýcová, radovali se i junioři

Na obrovský úspěch Markéty Vondroušové, která v sobotu na travnatém povrchu v All England  Clubu coby první nenasazená hráčka v historii vyhrála slavný Wimbledon, dokázaly navázat v neděli další tři české tenistky a jeden český tenista. Nejprve juniorskou ženskou čtyřhru ovládla ryze česká dvojice Alena Kovačková-Laura Samsonová, úspěch v juniorské kategorii slavil v mužské čtyřhře i Jakub Filip, jenž hrál po boku italského parťáka Vulpitty. Největší pohádku hned po Vondroušové ale napsala v neděli Barbora Strýcová. 

Více souvisejících

wimbledon Roger Federer tenis

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 2 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Švýcarsko nenabídlo Rusku pozvánku na mírový summit o Ukrajině

Švýcarská vláda oznámila, že zatím nenabídla Rusku pozvánku na mírový summit o Ukrajině, který se bude konat v červnu v této alpské zemi. Přesto zdůraznila, že Rusko by mělo být zahrnuto do mírového procesu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy