US Open, 6. den: Po Kvitové se do osmifinále dostala i Plíšková. Serena Williamsová překonala rekord

New York - I sobotní program na US Open přinesl českou radost. Poté, co se přes Ukrajinku Svitolinovou probojovala do osmifinále tohoto posledního grandslamového turnaje sezóny Petra Kvitová, tak ze stejného úspěchu v sobotu radovala i aktuální ženská tenisová jednička ve dvouhře Karolína Plíšková. Ta totiž ve dvou setech dokázala ve 3. kole z turnaje vyprovodit Rusku Anastasii Pvljučenkovovou 6:2 a 6:4. Vedle toho se v sobotu ukázala na newyorském tenisovém areálu i světová jednička Serena Williamsová. Ta svým taktéž dvousetovým vítězstvím nad Švédkou Larssonovou totiž překonala rekord v počtu grandslamových vítězství, který doposud držela Martina Navrátilová.

Už úvod zápasu nasvědčoval tomu, že by mohla být s tímto střetnutím česká tenistka rychle hotová, neboť, než se Pavljučenkovová dostala vůbec do hry, prohrávala v prvním setu už 0:4. Až při svém třetím servisu byla Ruska úspěšná a začala tak tento vysoký náskok snižovat, což se jí povedlo i díky tomu, že následně Plíškovou brejkla. I přesto se ale ze zisku první sady radovala rodačka z Loun, když ji nakonec vyhrála 6:2. Následnou druhou sadu začala Plíšková taktéž velmi dobře, jenže na rozdíl od prvního setu byla ruská hráčka lepší a proto se dočkala poprvé v zápase i vyrovnaného stavu gamů. V tom třetím této sady se však opět radovala Plíšková, které se navíc podařilo poté sebrat Pavljučenkovové servis a proto tak vedla 3:1.

Když na ukazateli skóre svítil stav 4:3 ve druhém setu, české hráčce se pomalu přestávalo dařit a dokonce čistou hrou prohrála své podání. Následně se to stejným způsobem zopakovalo, ovšem naštěstí v opačném gardu. Plíšková pak jen dopodávala na vítězství 6:2 a 6:4 a proto se tak vůbec poprvé ve své kariéře podívá do osmifinále grandslamového turnaje. Mimo to se v tomto zápase potvrdila velmi úspěšná bilance české hráčky, co se týče vzájemných duelů s Pavljučenkovou. S tou se totiž v minulosti utkala už čtyřikrát a pokaždé z těchto soubojů vzešla Plíšková jako vítěz. Kromě toho navíc pokračuje ve famózní jízdě, neboť ještě ani jednou na tomto turnaji neztratila ani set.

Nyní před ní čeká veliká výzva. Ve své prvním grandslamovém osmifinále se tottiž utká s šestou hráčkou světa Venus Williamsovou z USA, která pro změnu přešla přes Lauru Siegemundovou z Německa celkem hladce 6:1 a 6:2. Američanka se střetne s Plíškovou teprve podruhé, první jejich souboj se uskutečnil ve finále WTA turnaje v čínském Ču-chaj, kde vyhrála Williamsová 7:5, 7:6 (8:6). Před osmifinálovým střetnutím na US Open řekla o Plíškové Venus Williamsová zámořským médiím následující: "Obě hrajeme dost podobným stylem. Bude záležet na tom, kdo ho zvládne lépe."

V sobotu se v New Yorku představila nejen Venus Williamsová, ale i její sestra Serena. Aktuální světové jedničce se podařilo překonat rekord v počtu grandslamových vítězství, který doposud měla v držení Martina Navrátilová. Serena Williamsová však vyhrála svůj 307. grandslamový zápas a to nad přemožitelkou Denisy Allertové Švédkou Johannou Larssonovou 6:2 a 6:1a rekord byl na světě. Tento duel trval mimochodem rovnou hodinu.

Konečné výsledky tenisového grandslamu US Open (3.9.2016):

Ženy, dvouhra - 3. kolo:

Karolína Plíšková (10-ČR) - Pavljučenkovová (17-Rus.) 6:2, 6:4S. Williamsová (1-USA) - Larssonová (Švéd.) 6:2, 6:1Kerberová (2-Něm.) - Bellisová (USA) 6:1, 6:1A. Radwaňská (4-Pol.) - Garciaová (25-Fr.) 6:2, 6:3Halepová (5-Rum.) - Babosová (31-Maď.) 6:1, 2:6, 6:4Suárezová (11-Šp.) - Vesninová (19-Rus.) 6:4, 6:3Švedovová (Kaz.) - Čang Šuaj (Čína) 6:2, 7:5Konjuhová (Chorv.) - Lepchenková (USA) 6:3, 3:6, 6:2V. Williamsová (6-USA) - Siegemundová (26-Něm.) 6:1, 6:2

Muži, dvouhra - 3. kolo:

Nadal (4-Šp.) - Kuzněcov (Rus.) 6:1, 6:4, 6:2Thiem (8-Rak.) - Carreňo (Šp.) 1:6, 6:4, 6:4, 7:5Del Potro (Arg.) - Ferrer (11-Šp.) 7:6 (7:3), 6:2, 6:3Dimitrov (22-Bulh.) - Sousa (Portug.) 6:4, 6:1, 3:6, 6:2Pouille (24-Fr.) - Bautista (15-Šp.) 3:6, 7:5, 2:6, 7:5, 6:1Edmund (Brit.) - Isner (20-USA) 6:4, 3:6, 6:2, 7:6 (7:5).A. Murray (2-Brit.) - Lorenzi (It.) 7:6 (7:4), 5:7, 6:2, 6:3Wawrinka (3-Švýc.) - Evans (Brit.) 4:6, 6:3, 6:7 (6:8), 7:6 (10:8), 6:2Nišikori (6-Jap.) - Mahut (Fr.) 4:6, 6:1, 6:2, 6:2Marčenko (Ukr.) - Kyrgios (14-Austr.) 4:6, 6:4, 6:1, skrečKarlovič (21-Chorv.) - Donaldson (USA) 6:4, 7:6 (7:3), 6:3

Ženy, čtyřhra - 2. kolo:

Hlaváčková, Hradecká (4-ČR) - Lučičová-Baroniová, Sanchezová (Chorv./USA) 6:4, 4:6, 7:5Mirzaová, Strýcová (7-Indie/ČR) - Golubicová, Melicharová (Švýc./USA) 6:2, 7:6 (7:5)Krejčíková, Siniaková (16-ČR) - Koviničová, Rosolská (Č. Hora/Pol.) 7:6 (7:3), 6:2.

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:

Hlaváčková, Kubot (6-ČR/Pol.) - Juraková, Martin (Chorv./Fr.) 7:6 (7:5) 6:3Krejčíková, Draganja (ČR/Chorv.) - Ostapenková, Marach (Lot./Rak.) 6:1, 6:4Kudrjavcevová, Lipsky (Rus./USA) - Hradecká, Matkowski (8-ČR/Pol.) 7:5, 6:7 (3:7), 11:9

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:

Dabrowská, Bopanna (Kan./Indie) - Hlaváčková, Kubot (6-ČR/Pol.) 5:7, 6:3, 10:7

Související

Více souvisejících

US Open Karolína Plíšková (tenistka) Serena Williamsová

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 50 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Ryan Gosling jako Kaskadér.

RECENZE: Kaskadér v čele s křehkým Goslingem je ideální letní zábavou z idealizovaného filmařského zákulisí

Ryan Gosling a Emily Blunt byli loni vedlejšími tvářemi letního fenoménu Barbenheimer, oba byli za své role nominováni na Oscara. Teď se před kamerou, a ve filmu i za kamerou, potkávají u dalšího projektu s blockbusterovými ambicemi. Kaskadér je v tom nejlepším slova smyslu pohodovou zábavou, jež nepostrádá hravost, důmyslnost a zbytečně se nepáře s logikou.

včera

NATO se snaží čelit ruské hybridní válce. Moskva cílí i na Česko

NATO je znepokojeno nedávnými škodlivými aktivitami, které Rusko v rámci hybridní války provádí na území členských států aliance, stojí ve čtvrtečním prohlášení. Konkrétně jmenována byla i Česká republika.  

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy