US Open, čtvrtfinále: Plíšková zkušeně a hladce přešla přes mladou Chorvatku a o finále si zahraje se Serenou Williamsovou

New York - Nová česká tenisová jednička v ženské dvouhře Karolína Plíšková pokračuje na posledním grandslamu sezóny US Open dále ve své spanilé jízdě. Poté, co se poprvé ve své dosavadní kariéře dostala přes 3. kolo grandlsmového turnaje a poté, co si dokázala poradit s Američankou Venus Williamsovou, se nyní raduje i z postupu do semifinále. Tam se dostala díky svému zvládnutému čtvrtfinále, ve kterém narazila na mladou, teprve osmnáctiletou Chorvatku Anu Konjuhovou, jež se pro změnu až do této fáze dostala celkem překvapivě mimo jiné i přes Angiezsku Radwaňskou. V tomto česko-chorvatském souboji však byly vidět větší zkušenosti na straně rodačky z Loun, která tak nad svou soupeřkou zvítězila nakonec hladce dvakrát 6:2. Nyní na českou hráčku čeká druhá ze sester Williamsových, tedy Serena, aktuální světová jednička. Ta totiž pro změnu porazila Rumunku Simonu Halepovou. Na Karolínu Plíškovou ovšem nikterak nenávazaly její krajanky v turnaji ženské čtyřhry. Krejčíková se Siniakovou nestačily na jedničky mezi deblistkami Hingisovou a Vandeweghovou 1:6 a 2:6.

Přestože chorvatská reprezentantka, která se v minulosti nacházela na prvním místě světového žebřířku juniorek, překvapila v New Yorku svým postupem přes Agniezsku Radwaňskou, jež se s tímto zámořským grandslamem loučila už v osmifinále, na v poslední době stále více famózně hrající Karolínu Plíškovou neměla. Už začátek tohoto čtvrtfinálového duelu dával jasně najevo, že se hráčky na kurtu příliš dlouho nezdrží. V něm se totiž české hráčce podařilo sebrat své sokyni hned dvě její podání, přičemž při svých servisech si počínala více než suverénně. Od své základní čáry posílala Plíšková na polovinu soupeřky hned několik skvělých balónů a i když třetí brejk Češka nevybojovala, k jasnému vítězství v první sadě si nakonec i tak došla. Vyhrála ji konkrétně výsledkem 6:2.

Ve ddruhém setu bylo na Chorvatce vidět, že nehchce rozhodně opustit  kurt bez boje a chvílemi i vzdorovala své zkušenější soupeřce, nakonec ale vše mluvilo pro zkušenosti. Až do stavu 2:2 se v této sadě hrál vyrovnaný tenis, v té době pak zanamenala Plíšková výtečný return a následně dokázala Chorvatce sebrat servis. Od té doby míříla za jasným vítězstvím dvakrát 6:2 a tím pádem tak za postupem do semifinále, kde narazí na Serenu Williamsovou.

Duel světové jedničky mezi ženami s Rumunkou Simonou Halepovou trval dvě a čtvrt hodiny. Během této doby stačila americká hráčka nastřílet hned osmnáct es, ovšem nedařilo se ji proměňovat brejkboly. Pouze čtyři z celkových dvaceti skončily v její prospěch. "Z toho jsem nebyla nadšená, ale zůstávala jsem pozitivní," řekla  Williamsová k faktu o neproměněných brejkbolech. V závěrečné třetí sadě však této hráčce stačilo jen jediné sebrané podáví své rumunské soupeřky k tomu, aby se nakonec mohla radovat z postupu mezi nejlepší čtyři. "Byl to dobrý test. Ve druhém setu jsem trošku ztratila rytmus a věděla, že se musím ve třetím zlepšit, jestli chci vyhrát. A to jsem dokázala," dodala Američanka.

Její soupeřka kromě odvrácených dvanácti brejkbolů zaznamenala též několik výtečných výměn. "Úroveň hry byla vysoká. Možná jsem mohla zahrát pár míčů lépe, ale bojovala jsem a cítila, že jsem blízko výhry," uvedla po zápase Halepová. Ta tak tedy nedokázala překazit Sereně Williamsové její snahu získat již 23. grandslamový titul, díky čemuž by tak mohla i nadále slunit na pozici světové jedničky. Jestli toto podaří v semifinále překazit rozjeté Karolíně Plíškové, to bude v pátek ráno českého času, jelikož právě v nocina pátek je česko-americké semifinále na programu.

Konečné výsledky tenisového grandslamu US Open (7.9.2016):

Ženy, dvouhra - čtvrtfinále:

Karolína Plíšková (10-ČR) - Konjuhová (Chorv.) 6:2, 6:2Williamsová (1-USA) - Halepová (5-Rum.) 6:2, 4:6, 6:3

Muži, dvouhra - čtvrtfinále:

Nišikori (6-Jap.) - Murray (2-Brit.) 1:6, 6:4, 4:6, 6:1, 7:5Wawrinka (3-Švýc.) - Del Potro (Arg.) 7:6 (7:5), 4:6, 6:3, 6:2

Ženy, čtyřhra - čtvrtfinále:

Hingisová, Vandewegheová (6-Švýc./USA) - Krejčíková, Siniaková (16-ČR) 6:1, 6:2

Smíšená čtyřhra - semifinále:

Vandewegheová, Ram (7-USA) - Grönefeldová, Farah (Něm./Kol.) 7:6 (7:4), 6:4Siegemundová, Pavič (Něm./Chorv.) - Chan Yung-Jan, Zimonjič (Tchaj-wan/Srb.) 7:6 (7:5), 7:5

Související

Více souvisejících

US Open Karolína Plíšková (tenistka) tenis

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Volodymyr Zelenskyj

Nuda. Nezajímavé. Zelenskyj zesměšnil ruského prezidenta Putina

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil komentáře ruského prezidenta Vladimira Putina, které zpochybňují jeho legitimitu, za nudné a nezajímavé. Naopak za nelegitimního označil ruského prezidenta. Uvedl to v rozhovoru, který dnes publikoval kazachstánský server Vlasť.

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Češi se probojovali do finále MS v hokeji

Mimořádná zpráva Česká euforie. Národní tým je na MS v hokeji ve finále, zahraje si v Praze

Pokud byl plán svěřenců kouče Radima Rulíka pro semifinále se Švédy nenechat nic náhodě, tak to splnili měrou vrchovatou. Od začátku do konce totiž si šli za jasným cílem, nedat soupeři ani čichnout a dojít tak do vytouženého finále. Svými dvěma brankami režírovali toto neuvěřitelné tažení za vítězstvím jak David Kubalík, tak Lukáš Sedlák, přičemž nejvíc kanadských bodů zaznamenala Nečasova formace, přičemž sám Nečas zaznamenal hned čtyři z nich. A samozřejmě přispěl stále klidně chytající Lukáš Dostál. 

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Nemocnice sdělila nové informace o stavu postřeleného Fica

Slovenský premiér Robert Fico se cítí lépe, uvedla dnes odpoledne nemocnice v Banské Bystrici, kde se léčí ze střelných zranění po atentátu z minulého týdne. Ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok v rozhovoru pro RTVS řekl, že premiérův stav je stále vážný, ale stabilizovaný.

včera

včera

včera

včera

včera

Nepravdivé a neslýchané. Izrael se brání obvinění z genocidy v Pásmu Gazy

Úřad izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v pátek označil obvinění z genocidy, které vůči Izraeli vznesla Jihoafrická republika (JAR), za nepravdivé a neslýchané. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy