French Open, 4. den: Kvitová se v Paříži dalšího úspěchu nedočkala, ve 2. kole nepřešla přes Mattekovou-Sandsovou

Paříž - Ve středu měl právě probíhající druhý grandslamový turnaj letošní sezóny, tedy French Open, na programu čtvrtý hrací den, v rámci kterého se představila mimo jiné i Petra Kvitová, pro kterou, jak známo, je to první turnaj, kterého se zúčastnila po pětiměsíční pauze způsobenou zraněním její levé ruky, které se jí stalo poté, co do jejího prostějovského bytu loni těsně před Vánocemi vtrhl útočník s nožem. French Open ovšem pro ni již skončilo, neboť ve 2. kole nestačila na americkou deblovou jedničku Bethanii Mattekovou-Sandsovou. Ta totiž českou reprezentantku dokázala porazit ve dvou setech a to konkrétně dvakrát 7:6.

Jak bylo výše uvedeno, jméno Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové je známé spíš díky tenisové čtyřhře a to nejen proto, že právě ona tvoří sympatický pár s brněnskou rodačkou Lucií Šafářovou. Ve dvouhře se jí zase až tolik nedaří a není proto divu, že se do hlavní části pařížského grandslamového turnaje musela nejprve kvalifikovat. Šlo ale jednoznačně o silnější soupeřku pro Petru Kvitovou, než jakou bylo jiná Američanka Boserupová, se kterou se střetla v neděli v 1. kole.

Hned na úvod zápasu mezi Kvitovou a Mattekovou-Sandsovou si obě soupeřky prohrály své podání, následně to ale byla rodačka z Fulneku, která ve skóre dokázala poodstoupit své soupeřce, neboť duel v první sadě dospěl ke stavu 4:2 právě pro Kvitovou, která šestou hru ukončila esem, jímž tak potvrdila brejk. Přesto byla Američanka hodně nepříjemnou sokyní, jelikož se uchylovala k stopbalům a náběhům na síť, díky kterým tak získávala body na svou stranu. Nejen proto se jí tak tedy podařilo dvougamové manko vymazat a o vítězce první sady tak musela rozhodnout až zkrácená hra. V ní to ze začátku vypadalo velmi slibně pro českou nasazenou patnáctku pro tento turnaj, protože celkem rychle vedla 3:0. Na české hráčce ale bylo vidět, že tenis není po její dlouhé pauze úplně stoprocentní a tak byla k vidění už její pátá dvojchyba a vedle toho řada nevynucených chyb, kvůli kterým tak mohla díky svému returnu následně vypuknout radost u Mattekové Sandsové. Ta tedy první sadu vyhrála 7:6.

Poté musel být start druhého setu odložen a to kvůli zdravotní pauze Američanky, které zlobil stehenní sval, jenž si musela nechat zatejpovat. Po návratu na kurt to ale byla ona, která dál trápila sedmadvacetiletou Kvitovou. Začátek druhé sady byl prakticky stejný, jako začátek té první, i tady si totiž obě hráčky prohrály svůj servis a nejen díky tomu tak i tento set do šel do tie-breaku. V něm opět vedla Kvitová, tentokrát 4:1. Ovšem pokud se bude něco Kvitové zdát v noci na zítřek, tak to bude zřejmě nepěkný sen o dvojchybách. Těch natropila v zápase hned devět, přičemž právě tou devátou ukončila celý duel a i proto pak následovalo její mrštění raketou o zem. Vše ale nakonec skončilo přátelským objetím obou tenistek.

K výkonu své svěřenkyně se pak po utkání vyjádřil kouč Jiří Vaněk. "V prvním setu měla Petra hodně šancí a zápas vůbec nemusel být takhle dramatický. Kdyby dohrála první set, tak by se uklidnila, ale pauza ji trošku vyvedla z míry a blbě chytala začátek druhého setu. Pak se do toho dostala, ale ukázalo se, že herní praxe tam trošku chybí. Musíme být trpěliví, chodit od turnaje k turnaji a sbírat herní praxi a bude to lepší," věří trenér Vaněk v lepší zítřky pro svou svěřenkyni.

Konečný výsledek:

Kvitová (15-ČR) - Matteková-Sandsová (USA) 6:7 (5:7), 6:7 (5:7)

Související

Lucie Havlíčková

Turnaj juniorek na Roland Garros ovládla sedmnáctiletá Lucie Havlíčková

Veliký úspěch si na letošním ročníku French Open připsala teprve sedmnáctiletá česká tenistka Lucie Havlíčková. Zatímco ženám-seniorkám se letos na pařížské antuce příliš nedařilo a nikam daleko nepostoupily, to českým juniorkám se dařilo náramně. Vše to pak vyvrcholilo sobotním finále, ve kterém zmiňovaná Havlíčková vyhrála dvakrát 6:3 nad Argentinkou Solanou Sierraovou a navázala tak na loňský pařížský triumf Lindy Noskové.
Tenis, ilustrační fotografie

French Open bude letos bez Vondroušové. Do Paříže jí nepustí zranění

Český tenis bude mít v nadcházejícím grandslamu v Paříži o další zástupkyni méně. Nba French Open se totiž nepředstaví finalistka tohoto turnaje z roku 2019 Markéta Vondroušová, kterou trápí nadále zranění, kvůli kterému se naposledy na kurtu objevila před třemi týdny. Pro dvaadvacetiletou reprezentantku tak tedy předčasně končí letošní antuokovbá sezóna.

Více souvisejících

French Open Petra Kvitová tenis

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy