US Open, 4. den: Kvitová postoupila do 3.kola, spolu s ní i Vondoušová se Siniakovou. Ta se s Wozniackou nakonec nestřetne

New York - I ve čtvrtek svým čtvrtým hracím dnem v newyorském tenisovém areálu Flushing Meadows pokračoval letošní ročník posledního grandslamu sezóny US Open. A i tentokrát se v programu objevily české tenistky. O postup do 3. kolamimo jiné například bojovala dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová, která k tomu, aby se jí to podařilo, musela porazit Číňanku Wang Ja-fan. A pátá nasazená tenistka nakonec nad Asiatkou vyhrála ve dvou setech 7:5 a 6:3. Posedmé v řadě za sebou se tak tedy Kvitová zúčastní 3. kola tohoto amerického grandslamu. Ve 3. kole bude k vidění i Markéta Vondroušová, která pro změnu prošla přes Kanaďanku Eugenii Bouchardovou 6:4 a 6:3. Pro tuto českou tenisovou naději se naopak bude jednat o vůbec první účast ve 3. kole US Open. Vedle těchto výsledků uspěl v New Yorku například i Roger Federer nebo Alexander Zverev. Naopak dál už v turnaji nebude pokračovat Caroline Wozniacká.

Na dvorci Louise Armstronga, tedy na tom stejném dvorci, na kterém několik hodin před tím ve svém duelu 2. kola překvapila svým úspěchem tenisový svět tuzemská debutantka Karolína Muchová, se ve čtvrtek představila jiná, o dost zkušenější, Češka Petra Kvitová. Přestože proti rodačce z Fulneku ve 2. kole nastoupila až devadesátá hráčka světa Wang Ja-fan z Číny, jež se i přes opět horké počasí, které v New Yorku panovalo, po kurtu skvěle pohybovala a komplikovala tím tak hru české tenistky, která tak kolikrát musela předvést ještě o úder navíc, než jak by chtěla. Přesto v první sadě vedla na Čínankou 4:1. Vzhledem ke zmiňované hře Asiatky ale následně přeci jenom Češka prohrála hned čtyři gamy a k tomu, aby pak vítězně zakončila úvodní set, vypotřebovala hned pět setbolů.

Také ve druhém setu Petra Kvitová vedla a to 2:0, ovšem tentokrát už si podání vzít nenechala. Když přišel na řadu první mečbol pro českou reprezentantku, během něj se rozhodla Kvitová duel přerušit a zažádala tím tak o jestřábí oko, které všask nakonec ukázalo, že míček byl od soupeřčina úderu ještě na čáře a tak se tedy muselo bojovat dál. Až tedy druhý mečbol, který měla Češka k dispozici, byl proměnen a to jejím bekhendovým zakončením. Byl to navíc pro ni již 27 vítězný úder v tomto zápase. "Byl to náročný zápas. Ona hrála dobře a bylo zase horko. Trošku jsem se ztratila v prvním setu, ale našla jsem cestu zpět," uvedla Kvitová po utkání.

Kvitovou ve 3. kole doplní Markéta Vondroušová a to hlavně díky tomu, že ve jejím utkání proti Kanaďance Bouchardové vzala v každé sadě své soupeřce servis a to pokaždé ne jednou, ale rovnou třikrát. "Bojovala jsem o každý míč, jsem z premiérového třetího kola na grandslamu nadšená a užívám si to," řekla šťastná devatenáctiletá česká reprezentantka, která tak v dalším kole narazí na turnajovou třináctku Kiki Bertensovou z Nizozemska.

A úspěšná byla i Kateřina Siniaková, která na rozdíl od svých výše zmíněných krajanek do 3. kola postoupila až po třísetové bitvě s Australankou Tomljanovicovou. Sice i ona mohla slavit vítězství již po dvou sadách, ovšem ve druhé sadě za pro ni příznivého stavu 5:4 nedokázala duel do onoho vítězství doservírovat. A v následném tie-breaku pak s Australankou prohrála 4:7. Až třetí set pak rozhodl o tom, že si Siniaková zopakuje to, co zažila na letošních grandslamech v Paříži a Londýně. I tam si zahrála coby singlistka třetí kolo. "To je zázrak. Jsem hrozně ráda a doufám, že to tady neskončí ve třetím kole. Mám na to, aby to bylo něco víc," řekla Siniaková, jež tak připomněla, že v grandslamovém osmifinále ještě nikdy nebyla.

Siniaková se ve 3. kole s Wozniackou nestřetne. Dál jde Federer se Zverevem

S Češkou Kateřinou Siniakovou se v další fázi amerického turnaje mohla střetnout s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou, po čtvrtečním dni však ví, že má větší šanci dostat se do vytouženého osmifinále. Utká se o něj tedy s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, jež nečekaně Wozniackou porazila 4:6 a 2:6. Wozniacká, jež sice na úvod letošního ročníku triumfovala na Australian Open, se během tohoto roku trápí. Například ve  Wimbledonu taktéž skončila už ve 2. kole.

Už nyní se musí letošní US Open obejít bez dvou nejvýše nasazených tenistek. Připomeňme, že už v 1. kole musela New York opustit aktuální světová jednička Rumunka Simona Halepová, jež na úvid nestačila na Estonku Kanepiovou.

S velkým přehledem postoupil do dalšího kole turnaje, co se tedy týče mužského pavouka, Švýcar Roger Federer, jež ve třech setech porazil Benoita Pairea z Francie a to 7:5, 6:4 a 6:4. Daleko zajímavější bude 3. kole z pohledu Rogera Federera, neboť se v něm Švýcar utká s kyperským bouřlivákem Nickem Kyrgiosem.

Nový svěřenec české tenisové legendy Ivana Lendla teprve jednadvacetiletý Němec s ruskými kořeny Alexander Zverev taktéž nadále pokračuje na americkém turnaji a to poté, co sve 2. kole porazil Francouze Mahuta 6:4, 6:4 a 6:2 a neznamená to tedy tak nic jiného, že pro německého reprezentanta bude 3. kolo US Open jeho premiérovým grandslamovým. Dodejme, že duel Alexandera Zvereva trval hodinu a 49 minut.

Konečné výsledky tenisového grandslamu US Open (31.8.2018):

Ženy, dvouhra - 2. kolo:

Kvitová (5-ČR) - Wang Ja-fan (Čína) 7:5, 6:3Vondroušová (ČR) - Bouchardová (Kan.) 6:4, 6:3Siniaková (ČR) - Tomljanovicová (Austr.) 6:3, 6:7 (3:7), 7:6 (7:4)Kerberová (4-Něm.) - Larssonová (Švéd.) 6:2, 5:7, 6:4Cibulková (29-SR) - Sie Šu-wej (Tchaj-wan) 7:6 (7:3), 4:6, 6:4Sasnovičová (Běl.) - Kasatkinová (11-Rus.) 6:2, 7:6 (7:3)Ósakaová (20-Jap.) - Glušková (Izr.) 6:2, 6:0Sabalenková (26-Běl.) - Zvonarevová (Rus.) 6:3, 7:6 (9:7)Garciaová (6-Fr.) - Puigová (Portor.) 6:2, 1:6, 6:4Bertensová (13-Niz.) - Di Lorenzová (USA) 6:2, 6:1Keysová (14-USA) - Peraová (USA) 6:4, 6:1Curenková (Ukr.) - Wozniacká (2-Dán.) 6:4, 6:2Suárezová (30-Šp.) - Mladenovicová (Fr.) 6:1, 4:6, 6:4Šarapovová (22-Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 6:2, 7:5

Muži, dvouhra - 2. kolo:

Federer (2-Švýc.) - Paire (Fr.) 7:5, 6:4, 6:4Schwartzman (13-Arg.) - Munar (Šp.) 6:2, 6:0, 5:7, 6:2Kohlschreiber (Něm.) - Ebden (Austr.) 6:7 (1:7), 6:3, 6:2, 6:0Kukuškin (Kaz.) - Čong Hjon (23-Korea) 7:6 (7:5), 6:2, 6:3A. Zverev (4-Něm.) - Mahut (Fr.) 6:4, 6:4, 6:2Millman (Austr.) - Fognini (14-It.) 6:1, 4:6, 6:4, 6:1Kyrgios (30-Austr.) - Herbert (Fr.) 4:6, 7:6 (8:6), 6:3, 6:0Djokovič (6-Srb.) - Sandgren (USA) 6:1, 6:3, 6:7 (2:7), 6:2Čilič (7-Chorv.) - Hurkacz (Pol.) 6:2, 6:0, 6:0Goffin (10-Belg.) - Haase (Niz.) 6:2, 6:7 (1:7), 6:3, 6:2Pouille (17-Fr.) - Baghdatis (Kypr) 6:7 (4:7), 6:4, 6:4, 6:3Nišikori (21-Jap.) - Monfils (Fr.) 6:2, 5:4 skreč.Gasquet (26-Fr.) - Djere (Srb.) 6:3, 7:6 (7:5), 6:3De Minaur (Austr.) - Tiafoe (USA) 6:4, 6:0, 5:7, 6:2

Ženy, čtyřhra - 1. kolo:

Sestini Hlaváčková, Strýcová (3-ČR) - Kiicková, Loebová (USA) 6:1, 7:5Dabrowská, Sü I-fan (4-Kan./Čína) - Voráčová, Arruabarrenaová (ČR/Šp.) 6:2, 6:7 (5:7), 6:1Hradecká, Makarovová (6-ČR/Rus.) - Christianová, Petersonová (USA/Švéd.) 6:2, 6:3Šafářová, Matteková-Sandsová (ČR/USA) - Dijasová, Čeng Saj-saj (Kaz./Čína) 6:3, 7:6 (7:5)

Muži, čtyřhra - 1. kolo:

Jebavý, Molteni (ČR/Arg.) - King, Pasha (USA) 6:4, 6:4

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:

Peschkeová, Ram (ČR/USA) - Arruabarrenaová, M. López (Šp.) 6:4, 6:3

Související

Více souvisejících

US Open Petra Kvitová tenis

Aktuálně se děje

před 5 minutami

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

před 22 minutami

před 58 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy