Doping v tenise! Kontrolou neprošla elitní americká deblistka

Po červencovém dočasném suspendování Brazilky Haddadové Maiaové, která tehdy neprošla dopingovou kontrolou na turnaji nižší kategorie WTA v Bolu, přičemž v jejím těle se podle Světové antidopingové agentury WADA nacházely anabolické steroidy, tentokrát dopingovou kontrolou na US Open neprošla elitní americká deblistka Anbigail Spearsová. Do ukončení vyšetřování má tak ze strany Mezinárodní tenisové federeace ITF pozastavenou profesionální činnost.

Právě s vyšetřovací skupinou ITF chce tenistka Spearsová spolupracovat, protože, jak sama říká, tuší, jak se do jejího těla zakázané látky dostaly. Zdrojem těchto zakázaných látek by měly být doplňky, které jí byly doporučeny jejím lékařem a které brala kvůli doplnění vitamínů.

„Důvěřovala jsem mu,“ uvedla ve svém prohlášení Spearsová a pokračovala: „Myslela jsem si, že jsou od renomovaného výrobce. Jak jsem chtěla, aby mi bylo co nejdříve lépe, tak jsem je začala okamžitě užívat a dostatečně si je neověřila. Jeden z výrobků, jak mě ITF nedávno informovala, přitom obsahoval zakázané látky. Bylo to poprvé, co jsem si nezkontrolovala, co beru. ITF jsem už kontaktovala a spolupracuji s nimi.“

Kontrola, kterou tenistka, jež byla v minulosti i světovou desítkou v deblu, neprošla, se usktrečnila letos během US Open. Ta nakonec ukázala, že se v těle Spearosvé nacházejí anabolické látky prasteronu a testosteronu a to je tedy taky důvod, proč minulý týden ve čtvrtek ITF Američance pozastavila činnost.

Související

Linda Nosková

Nosková se postarala o největší senzaci na Australian Open. Ve 3. kole vyřadila světovou jedničku

Na prvním grandslamu sezóny Australian Open už nebude pokračovat ženská světová jednička, Polka Iga Šwiateková. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku totiž dokázala česká reprezentantka Linda Nosková ve 3. kole tohoto turnaje v Melbourne vyřadit, když po dvou hodinách a 22 minutách vyhrála po třech setech 3:6, 6:3 a 6:4. Jde o životní triumf pro teprve devatenáctiletou rodačku ze Vsetína, pro kterou se jedná o vůbec premiérovou účast na Australian Open mezi seniorkami.

Více souvisejících

tenis doping

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 27 minutami

před 1 hodinou

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy