Trnitá cesta k přestupu do Realu Madrid je u konce. Mbappé se podle médií upsal Bílému baletu

Několik posledních let se neustále spekulovalo o možném odchodu francouzského útočníka Kyliana Mbappého z Paris Saint Germain do Realu Madrid. Naposledy se o tom začalo zase mluvit minulý týden a nyní má být podle médií transfer prakticky domluven. Uskuteční se až po skončení právě probíhající sezóny 2023/24, kdy mu končí smlouva s aktuálním pařížským zaměstnavatelem a stane se tak volným hráčem.

Kromě toho, že součástí dohody mezi Mbappém a Realem Madrid je i to, že bude nosit dres s číslem 10, tak se měly obě strany dohodnout na pětiletém kontraktu, během něhož každý rok přistane na kontě Kyliana Mbappého až 15 milionů eur (381 milionů eur). Dále pak má tato smlouva zahrnovat pro Mbappého i možnost nakládat s vlastními markentingovými právy. Jak informuje britská stanice BBC, na tom všem už by se nic měnit nemělo.

Oproti předchozí nabídce ze strany saúdskoarabského Al-Hilálu se tak jedná o hodně skromnou nabídku, i když na první pohled to pochopitelně běžnému smrtelníkovi nepřipadá. Majitelé Al-Hilálu nabízeli Francouzovi astronomických 700 milionů eur (zhruba 17 miliard korun) s možností odejít bez náhrady. Na to nakonec pětadvacetiletý útočník nekývl.

I tak ale bude ve svém novém působišti Mbappé pobírat daleko vyšší odměnu, než jak je tomu v současnosti největší madridské opory.

Kouč Carlo Ancelotti už má navíc mít v hlavě plán, kam Mbappého zařadí do základní jedenáctky. Anglická fotbalová hvězda Jude Bellingham by měl být od nové sezóny k vidění v poněkud zataženější roli v hloubi pole, Brazilec Vinícius Júnior by nadále figuroval vlevo a Mbappé známý svou nechytatelnou rychlostí by měl na starost zbytek ofenzivy.

Mimochodem, onen zmiňovaný dres s číslem 10 by měl zdědit po osmatřicetileté chorvatské legendě Luku Modričovi, o němž se mluví v té souvislosti, že už by neměl po sezóně s Bílým baletem prodlužovat smlouvu, čímž by tak vyvrcholila jeho dlouhodobá nespokojenost s herním vytížením.

Připomeňme, že Mbappé přišel do pařížského velkoklubu v roce 2018 a od té doby s tímto celkem dokázal vyhrát pět ligových titulů a účastnil se finále Ligy mistrů. Mimochodem, do Paříže přišel z Monaka, kde působil tři roky a radoval se tam z jednoho ligového titulu.

Kromě klubové scény je Mbappé výrazným jménem i na reprezentační scéně. Za národní tým Francie nastoupil dosud k 75 zápasům, během nichž zaznamenal 46 gólů. Pomohl ke stříbru z katarského MS v roce 2022 a o rok dříve také k triumfu v Lize národů. 

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Bílý balet vítá vytouženou posilu. Jude Bellingham přichází do Madridu za 137 milionů eur

Fanoušci Realu Madrid ve čtvrtek přivítali vytouženou posilu. Právě do královského klubu přichází z vestfálského klubu anglický devatenáctiletý talent Jude Bellingham. Podle německé agentury SID Bílý balet musel za tohoto záložníka vynaložit až 137 milionů eur (v přepočtu 3,26 miliardy korun), pokud budeme k samotné přestupové částce připočítávat veškeré bonusy vyplývající ze šestileté smlouvy. 

Více souvisejících

Real Madrid Fotbal

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 30 minutami

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

před 1 hodinou

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

před 1 hodinou

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

před 2 hodinami

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Ukrajina míří do NATO a Moskva musí pochopit, že nemůže vyhrát, zdůraznil Stoltenberg v Kyjevě

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg ujistil, že místo Ukrajiny je v NATO a země se nachází na cestě do aliance, řekl v Kyjevě.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy