Tvrdíkovi se nelíbí pletivo na novém pardubickém stadionu. LFA chce diskutovat o infrastruktuře

Na novém pardubickém stadionu se první ligový zápas odehraje dnes, kdy Východočeši přivítají pražskou Slavii, ještě před ním vzbudil v tuzemském fotbalovém zákulisí vášně. Způsobila je kritika samotného předsedy slávistického představenstva Jaroslava Tvrdíka, který na svém twitterovém účtu nenechal nit suchou na pletivu kolem hostujícího sektoru. Pardubický klub jakoukoli kritiku odmítá, i tak se ale ozvala Ligová fotbalová asociace (LFA), která by ráda rozproudila diskuzi o infrastruktuře a podmínkách pro fanoušky.

"Zákazy, klece, těžkooděnci, to není řešení. Český fotbal potřebuje dialog a hledání řešení všech jeho stakeholderů, ke kterým patří i fanoušci,“ napsal konkrétně Tvrdík na Twitteru. Proti tomu se však ohradil sportovní ředitel Pardubic Vít Zavřel, jenž obehnaný hostující sektor obhajuje zkušenostmi s chováním fanoušků na ligových zápasech. 

"Stavební firma PORR, která stadion projektovala, vše konzultovala s bezpečnostními složkami a s komisí pro stadiony, která vychází ze zkušeností z ligových zápasů. Jejich cílem bylo, aby stadion úspěšně prošel kolaudací a certifikací, po jejich vzájemné komunikaci vznikl sektor pro fanoušky hostů v této podobě. Dokud se v České republice nezmění legislativa, což je záležitost ministerstva vnitra, budou bohužel sektory hostujících fanoušků vypadat podobně jako na našem stadionu," uvedl Zavřel.

Ten ještě dodal, že klub už toho moc v projektové dokumentaci změnit nemohl. "Stavbu sektoru pro fanoušky hostů nebyl klub schopen ovlivnit, pokud nechtěl ohrozit jeho kolaudaci a certifikaci.” I přes kritiku však Jaroslav Tvrdík do Pardubic na fotbal přijede a nejenom to, bude spolu se slávistickými fanoušky v onom obehnaném sektoru.

Reakce na Tvrdíkovu kritiku záhy přišla i od Ligové fotbalové asociace. Ta potvrdila, že pletivo připomínající klec je podle současných norem v pořádku. Nevylučuje však, že by se po širší diskuzi o infrastruktuře mohly tyto normy změnit. "Vzhledem k tomu, že LFA zaznamenala připomínky vybavení sektoru hostů, a přestože stadion splňuje stávající předpisy a licenční podmínky, bude LFA iniciovat jednání s licenčním manažerem, Komisí pro stadiony a hrací plochy FAČR i dalšími subjekty. A to na téma, jak lépe definovat a jednotně upravit infrastrukturu prvoligových a druholigových stadionů především s přihlédnutím k podmínkám pro domácí i hostující fanoušky," napsala přesněji v prohlášení.

Dodejme, že Pardubice během svého prvoligového působení od léta 2020 hrály své domácí zápasy v azylu v pražském Ďolíčku, jinak na domácím stadionu Bohemians 1905.

Související

Více souvisejících

pardubice Jaroslav Tvrdík Pardubický kraj Ligová fotbalová asociace Fotbalová 1. liga ČR Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

Facebook a Instagram bude vyšetřován EU

Facebook a Instagram budou podrobeny vyšetřování Evropské unie kvůli možnému porušení pravidel pro moderování obsahu, sdělili čtyři lidé deníku Politico.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy