U zlínských fotbalistů skončil Jelínek. Trenéra hledají i v Příbrami, může to být Uhrin mladší

Podzimní část dvou nevyšších profesionálních tuzemských fotbalových soutěží o posledním víkendu skončila a někde již teď vědí, že do jarní části jejich mužstvo povede nový trenér. Nejnověji o tom mají jasno v prvoligovém Zlíně, který prožil hrůzostrašný podzim a přezimuje tak na předposledním místě ligové tabulky. Vše to odnesl dosavadní kouč Jan Jelínek, jehož tak prozatímně nahrazují asistenti Vít Vrtělka s Petrem Jiráčkem, kteří mužstvo povedou ve čtvrtečním pohárovém zápase.

O tom, že Jelínek po podzimu ve Zlíně končí, informoval veřejnost generální manažer jihomoravského klubu Zdeněk Grygera. "I když to pro nás nebylo jednoduché, na základě posledních výsledků jsme se rozhodli ihned reagovat. Tým potřebuje nutně nový impulz. Chci poděkovat Janu Jelínkovi a jeho asistentům za veškeré úsilí, které se snažili klubu odevzdat," uvedl k tomuto kroku konkrétně.

Připomeňme, že čtyřicetiletý stratég Jelínek působil ve Zlíně od května loňského roku, přičemž minulou sezónu zakončil zlínský celek na 12. místě. Aktuálně se nachází dokonce na předposledním 15. místě s dvoubodovým náskokem na poslední Pardubice. O tom, že se mu podzim 2022 hrubě nevyvedl, svědčí fakt, že za posledních deset ligových kol vyhrál jen jediný zápas a v posledních čtyřech kolech pak nebodoval ani jednou.

Starka chce povolat do zbraně věhlasné trenérské jméno se zkušenostmi z Plzně a Slavie

Středočeská Příbram se chce po roce urychleně vrátit mezi prvoligovou elitu a dělá pro to všechno. Vždyť po podzimu vede druhou ligu, jen dva body před druhým Vyškovem. Postup by samozřejmě vedení uvítalo i z toho důvodu, že situace v tamní klubové kase není nikterak radostná. "Finančně na tom nejsme ideálně, město nám navíc snížilo příspěvek o dvě třetiny," nechal se slyšet před časem příbramský majitel Jaroslav Starka.

Ten by nyní rád na lavičce svého klubu viděl známé české trenérské jméno Dušan Uhrin mladší. Bývalý kouč Plzně a Slavie měl naposledy angažmá v kyperském Karmiotissu, kde skončil letos v říjnu. "Bylo to z osobních důvodů. Tam i doma se vyskytlo tolik problémů, že jsem se rozhodl nepokračovat," komentoval svůj konec v Kypru Uhrin mladší.

Ten, kdyby do klubu nakonec opravdu přišel, bude mít možná omezenější prostor, jak tým poskládat, jelikož začíná prosakovat, že by měli během zimy středočeský klub opustit třeba Martin Melichar, Daniel Fišl, Marcel Čermák, Václav Dudl či Pavel Osmančík. 

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal FC Zlín 1. FK Příbram Fotbalová 1. liga ČR

Aktuálně se děje

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

před 2 hodinami

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

před 2 hodinami

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

před 3 hodinami

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

Zelenskyj popsal Stoltenbergovi, jak Ukrajině uškodilo zpoždění dodávek pomoci

Rusko využívá zpoždění dodávek západní vojenské pomoci na Ukrajinu k ofenzivě, upozornil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj během pondělní tiskové konference. Kyjev dnes navštívil generální tajemník NATO Jens Stoltenberg. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy