Vladimír Růžička se domluvil na prvním zahraničním angažmá. Bude trénovat na Slovensku

Bývalého reprezentačního trenéra Vladimír Růžička čeká nová výzva v podobě prvního zahraničního angažmá. Mluvilo se totiž o jeho odchodu do Slovanu Bratislava a tyto spekulace zesílily poté, co jej druholigový klub Ústí nad Labem nahradil Jiřím Mertou, jak oznámilo ve čtvrtek vedení Severočechů. Růžička tak měl díky tomu umetenou cestu do Bratislavy, což se nakonec potvrdilo.

V ústeckém klubu hrající třetí tuzemskou nejvyšší hokejovou soutěž ve skupině Západ působil Růžička teprve od poloviny července a od začátku nové sezóny tak stihnul odtrénovat jen dva zápasy, přičemž jeden vyhrál a druhý prohrál.

Jak informoval server iDnes.cz, jeho kroky zamířily ve čtvrtek do Slovanu Bratislava hledajícího aktuálně nového trenéra poté, co se klubu nevydařil start do nové sezóny. Po čtyřech kolech tamní nejvyšší soutěže má totiž tento klub, jenž v minulosti hrál i v Kontinentální hokejové lize, na svém kontě jen tři body. Pohybuje se tak až na desátém místě tabulky čítající celkem dvanáct mužstev. 

Naposledy v neděli držitel deseti slovenských ligových titulů prohrál ostudně 1:5 se Spišskou Novou Vsí, což bylo poslední kapkou pro tamní klubové vedení, jež se následně rozhodlo odvolat dosavadního kouče Jána Pardavého. A nebyl to jediný odchod z tohoto tradičního slovenského klubu. Skončil tam totiž také sportovní manažer Oto Haščák.

Spekulace o odchodu na Slovensku skončily ve čtvrtek odpoledne, kdy Slovan Bratislava potvrdil, že se Růžička stává jeho koučem s tím, že má smlouvu podepsanou do konce této sezóny.

Připomeňme, že litvínovský odchovanec, jenž letos oslavil šedesáté narozeniny, se může pyšnit vizitkou někdejšího kapitána národního týmu, který ho z této pozice v Naganu dovedl ke zlatým olympijským medailím, a bývalého kouče národního týmu, s nímž zase vyhrál zlato na MS v letech 2005 a 2010. Dále pak vyhrál dvakrát českou extraligu s pražskou Slavií a jako trenér dále působil také v Chomutově, Kadani, Hradci Králové a Litvínově.

Související

Vladimír Růžička s hokejovým týmem ČR 2010, autor: Jarba

Hokejový trenér Vladimír Růžička má nové angažmá. Bude za Rajchlovo PRO kandidovat do europarlamentu

Po posledním nevydařeném a velice krátkém angažmá ve Slovanu Bratislava se o hokejovém trenérovi Vladimíru Růžičkovi může říct, že si našel nové angažmá. Tentokrát ho ale neangažoval žádný hokejový klub, ale politická strana. V nadcházejících volbách do Evropského parlamentu bude totiž kandidovat v barvách strany Právo Respekt Odbornost (PRO) vedenou Jindřichem Rajchlem.
Fanoušci HC Litvínov, foto: Jan Čech

Po sedmi porážkách v řadě se vedení hokejového Litvínova rozhodlo odvolat Růžičku

Trebnérská židle se pod ním viklala už delší dobu. Až když se šňůra porážek protáhla na sedm zápasů, došla vedení hokejovému Litvínovu trpělivost a sáhla tak tedy k ukončení spolupráce s hlavním koučem Vladimírem Růžičkou. Dál pak s týmem nebude solupracovat ani dosavadní Růžičkův asistent Daniel Branda. Kormidla se naopak prozatímně ujme v tomto severočeském klubu další z dosavadních asistentů Karel Mlejnek.

Více souvisejících

Vladimír Růžička hokej

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 26 minutami

před 1 hodinou

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy