Vrátí se Jágr zpátky na led? Musel by zhubnout 10 kilo a rozehrát se. Může se tak stát ve Slavii

Naposledy letos na jaře 21. dubna si na sebe oblékl kladenský dres majitel středočeského klubu a legenda Jaromír Jágr. Od té doby se objevuje spíše po boku kouče Otakara Vejvody na lavičce. Nyní se ale zdá, že by se mohl jednapadesátiletý hokejista opět vrátit se vší parádou na led do ostrých zápasů. Jak sám uvedl, potřebuje však před tím zhubnout deset kilogramů a rozehrát se. Tu možnost by mohl mít v prvoligové Slavii.

Že má v současnosti Jágr v úmyslu zase vrátit se mezi mantinely v plné polní, to se podle něj urodilo v jeho hlavě po konzultaci s kladenským generálním ředitelem. Protože ale Kladno žádného generálního ředitele, alespoň oficiálně, nemá, podle všeho tím s nadsázkou myslel sám sebe. "Volal mi generální manažer, abych začal hubnout, že budu muset nastoupit," nechal se slyšet konkrétně Jágr. "Mám 121 kilogramů, takže potřebuju do 14 dnů shodit deset kilo,“ prozradil dále.

A přiblížil pak své plány ohledně možného návratu. "Než začnu hrát za Kladno, tak to vypadá, že budu hrát za Slavii, abych se rozehrál. Možná si tam půjdu strčit nějakej zápas, pokud mě budou chtít. V mém věku už nikdy nevíš," řekl ve svém zveřejněném videu.

Právě tu samou informaci se právě z tohoto videa dozvědělo vedení slávistického klubu. Proto tak zatím nemůžou tamní funkcionáři říct cokoli dalšího.

Dodejme, že Jágrův dosud poslední start se uskutečnil v rámci jarní baráže o záchranu v extralize, ve které si kladenští Rytíři nakonec udrželi extraligovou příslušnost, když vyhráli sérii se Zlínem jasně 4:0 na zápasy.

Související

Jaromír Jágr

Jágr pod palbou kladenské radnice. Město nechce dát A-týmu Rytířů pětimilionovou dotaci

Stejně jako loni, i tentokrát bude muset hokejové Kladno hájit svou extraligovou příslušnost v baráži. A právě tato skutečnost vadí kladenskému městskému vedení natolik, že A-týmu kladenských Rytířů neposkytnou dotaci ve výši pěti milionů korun. Stalo se tak poprvé od roku 2011, kdy se město rozhodlo nezahrnout tuto dotaci pro kladenský A-tým do rozpočtu. Zároveň se přímo starosta města Milan Volf (Volba pro Kladno) nechal slyšet, že by měl Jaromír Jágr skončit v čele klubu. Legendární „osmašedesátka“ v úterý v reakci na to uvedla, že se ve středu se starostou Volfem setká osobně.

Více souvisejících

Jaromír Jágr Rytíři Kladno

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Hackeři, ilustrační foto

Hackeři nabourali web KGB, zveřejnili nabídky na spolupráci z Česka

Hackeři, sympatizující s opozicí vůči běloruskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, úspěšně pronikli na server tajné politické policie KGB a zveřejnili online 40 000 udání, včetně nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v zahraničí, včetně Česka.

včera

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

včera

včera

včera

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

včera

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

včera

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

včera

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

včera

včera

včera

včera

včera

Při lyžování v rakouských horách zahynul Čech

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy