Šlesingr doběhl ve sprintu pátý, Moravec bez bodů

Nové Město na Moravě - Sprint mužů v Novém Městě na Moravě přinesl pro české barvy páté místo Michala Šlesingra a velmi nepovedený závod pro Ondřeje Moravce. Na stupních vítězů stál nejvýše Slovinec Jakov Fak.

Včera navštívilo Vysočina Arénu dvaatřicet tisíc diváků a dnes to bylo ještě o jeden tisíc lepší. Biatlon prostě v České republice táhne a areál v Novém Městě na Moravě připravil parádní závody, ve kterých už pro domácí dvakrát zacinkalo. Včera získala smíšená štafeta stříbro a dnes vybojovala bronz ve sprintu Veronika Vítková.

Na začátku mužského sprintu museli být diváci zklamaní z první střelby Ondřeje Moravce, který hned dvakrát minul a v podstatě přišel o šance na kvalitní výsledek. Zato Michal Šlesingr si vedl bezchybně a zařadil se na průběžné druhé místo za vedoucího Francouze Beatrixe.

Položka ve stoje přinesla pro Ondřeje Moravce jedno trestné kolo a bylo nadmíru jasné, že dnešek není jeho dnem. Nakonec nebral vůbec žádné body do Světového poháru...

"Vítr byl asi větší než jsem čekal. Dneska to byl suverénně nejhorší závod z celé sezony," sdělil České televizi na adresu nepovedeného závodu Ondřej Moravec.

Psali jsme:
Fantastická atmosféra a bronz Vítkové, to byl sprint v Novém Městě
 

Na druhou stranu pět z pěti pro jeho kolegu Šlesingra ocenilo obecenstvo bouřlivým potleskem a dvaatřicetiletý rodák z Ústí nad Orlicí směřoval za povedeným výsledkem. Do cíle Šlesingr dorazil na průběžném druhém místě. V té samé době odstřílel čistě "ležku" třetí český reprezentant Jaroslav Soukup, který nakonec doběhl čtyřiadvacátý.

"Určitě můžu být spokojený. Dvě čisté položky, to se počítá. Měl jsem problémy na stojce, ale zvládl jsem to," sdělil pro Českou televizi nakonec pátý Michal Šlesingr.

Fantastický závod jeli vítězný Slovinec Jakov Fak a druhý Simon Schempp z Německa, na které nestačil ani vedoucí muž Světového poháru, čtvrtý Martin Fourcade z Francie. Jeho krajan Jean Guillaume Beatrix bral bronz.

Konečné výsledky sprintu mužů v biatlonu, Nové Město na Moravě:

1. Jakov FAK (SLO) 24:09,9 (0+0)2. Simon SCHEMPP (GER) +12,8 (0+0)3. Jean Guillaume BEATRIX (FRA) +26,0 (0+0)4. Martin FOURCADE (FRA) +26,3 (0+1)5. Michal ŠLESINGR (CZE) +26,7 (0+0)6. Anton ŠIPULIN (RUS) +29,5 (0+0)7. Nathan SMITH (CAN) +37,7 (0+0)8. Sergej SEMJONOV (UKR) +40,9 (0+0)9. Arnd PEIFFER (GER) +42,3 (0+1)10. Johannes Thingnes BÖ (NOR) +43,5 (0+2)...24. Jaroslav SOUKUP (CZE) +1:17,4.   (16:46:32)

Související

Více souvisejících

Biatlon Ondřej Moravec (biatlonista)

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

včera

MS v hokeji

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

včera

včera

včera

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

včera

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

včera

včera

včera

včera

včera

Černý kašel v ČR: Situace se podle SZÚ ustálila. Hlášeno další úmrtí seniora

V Česku během uplynulého týdne přibylo 1383 nových případů černého kašle, informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ). Letos už je evidováno téměř 15 tisíc případů onemocnění. V uplynulých dnech bylo nahlášeno také další úmrtí nakaženého seniora. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy