Jen těsně za stupněm vítězů! Mužská biatlonová štafeta skončila čtvrtá

Holmenkollen - Norská běžecká trať dnes hostila další biatlonový závod Světového poháru. Čeští reprezentanti Michal Krčmář, Jaroslav Soukup, Michal Šlesingr a Ondřej Moravec se v závodě ukázali jako silní běžci a jen kvůli chybě na šesté střelbě skončili smolně čtvrtí.

Po ženském úspěchu ze štafet, tedy zlaté medaili, kterou naše biatlonistky ukořistili, se do závodu vrhli také jejich mužští kolegové.Dnešní čtvrté umístění je nejlepší letošní výsledek mužského kvarteta, přesto ale musíme pociťovat malé zklamání, výsledek totiž mohl být i lepší.Kouč mužského týmu své svěřence v televizním přenosu pochválil, ale malou poznámku k výkonu Michala Šlesingra si přesto neodpustil. „Mohlo to být i o malinko lepší. Michal se asi nevyspal úplně do růžova a úplně to nezvládl," řekl.Úkolu začít naši štafetu se zhostil Michal Krčmář a za svůj výkon si zaslouží obrovskou pochvalu. Na první položce neudělal ani jedinou chybu a střelecký post opouštěl jako pátý. Vleže poté pálil opět čistě a tentokrát ho jeho muška dostala až na druhé místo. Od vedoucího Němce ho přitom dělilo jen sedm sekund, které dokázal do konce své části štafety přepsat na tři.Jaroslav Soukup se stejně jako Michal Krčmář perfektně připravil na střelbu a na první střelnici shodil všechny terče, čímž si udržel medailovou druhou pozici. Nechyboval ani na následné palbě ve stoje a jen o kousek jel na třetím místě. Bohužel už neměl tolik sil do běhu a o dvě místa se propadl.Michal Šlesingr tak přebíral pomyslný štafetový kolík jako člen pětičlenného chumlu prvních běžců. Michala stihl na první položce nepříjemný vítr a dvakrát musel opravovat. Přesto ale stále dokázal odjet jako druhý. Problém přišel na jeho druhé střelbě. Michal tentokrát minul cíl hned třikrát a po jedné opravě mířil na dvě trestná kola, která ho stála pozici.Moravec, poslední článek štafety, tak nastoupil do závodu na osmé pozici, se ztrátou minuty a půl na vedoucího běžce. Ondřej ale skvěle zabojoval a po nulovém pochybení na první položce poskočil na páté místo. I druhá střelba skončila perfektně a bezchybný Moravec tak dojel na "bramborovém" čtvrtém místě.

Konečné pořadí štafetového závodu mužů na 4x 6 km, Holmenkollen:

1.
Rusko 1:16:16,6
(1 tr. okruh + 5 dobíjení)  2.
Německo -0,2
(0+6)
3.
Rakousko -50,9 (0+6)
4.
Česká republika   -1:29,1
(2+5)
5. Kanada -1:35,8
(0+6)
...

Související

Více souvisejících

Biatlon Jaroslav Soukup (biatlonista) Ondřej Moravec (biatlonista)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy