Moravec vybojoval bronz! K medaili mu pomohla jeho ostrostřelba

Kontiolahti - Po včerejším stříbru Soukalové slaví Česká republika další medaili, Ondřej Moravec získal za svůj vytrvalostní běh bronz.

Ondřej vyrazil do závodu se startovním číslem čtyřicet. Před ním startoval se čtyřkou Michal Šlesingr, do kterého byla vkládána velká naděje na úspěch. Jednu příčku pod Moravcem startoval Jaroslav Soukup a jako pětasedmdesátý vyjel Tomáš Krupčík.Šlesingr ukázal skvělou běžeckou formu, ale hned na první položce minul a musel přijmout trestnou minutu. Na druhé střelbě už nechyboval a díky svým rychlým nohám získal na vedoucího Fourcadeho půl minuty zpět. Třetí položka byla však opět smolná a Šlesingr se mohl loučit s medailovým umístěním.Zato Moravec chyboval jen jedinkrát, na první střelbě vestoje, a díky rychlopalbě na poslední položce dojel do cíle na třetím místě, o které už ho nikdo nedokázal připravit.

Související

Ondřej Moravec

S biatlonem se rozloučil Ondřej Moravec 17. místem pro Čechy ve smíšené štafetě dvojic

Konec jedné dlouhé biatlonové kariéry byl k vidění v neděli na Novém Městě na Moravě, kde tak skončil další podnik letošního biatlonového Světového poháru. Právě nedělním štafetovém závodě smíšených dvojic se uzavřela bohatá sportovní kariéra šestatřicetiletého biatlonisty Ondřeje Moravce, kterého v cíli vítala kromě celého českého biatlonového týmu i jeho rodina. Na svůj poslední závod ale nebude, co se týče výsledku, vzpomínat v nejlepším. Především kvůli své druhé zpackané střelbě parťačky Ondřeje Moravce Lucie Charvátové, která z celkových osmi ran ani jednu nezamířila přesně do terčů, skončila česká štafeta na 17. pozici.
Ondřej Moravec

Český debutant začal štafetu skvěle, Moravce pak ale zradil terén. Vyhráli Norové

V neděli pokračoval druhý podnik Světového poháru v biatlonu 2020/21 ve finském Kontiolahti štafetovým závodem mužů. V ní startovalo i české kvarteto Tomáš Mikyska, Ondřej Moravec, Tomáš Krupčík a Michal Krčmář. Pro prvně jmenovaného to byl debut ve Světovém poháru a obstál v něm výborně, neboť vystřílel všechny terče a navíc předával štafetu Ondřeji Moravcovi na výtečném čtvrtém místě. Střelecky na něj dokázal navázat již zmiňovaný Moravec, jenž se pohyboval do konce i na druhé pozici, ale krátce před předávkou ztratil hůlku a navíc pak ještě zaškobrtl. Tím pádem se Češi začínali postupně v pořadí propadat a nakonec štafeta skončila sedmá. Na stupních vítězů pak skončili za sebou seřazení Norové, Švédové a Němci.

Více souvisejících

Ondřej Moravec (biatlonista) Michal Šlesingr (biatlonista) Biatlon

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Ruská balistická raketa zasáhla Oděsu. Ukrajina útočí na energetickou infrastrukturu Ruska

Ukrajinské drony v noci na čtvrtek podnikly údery proti energetické infrastruktuře ve Smolenské, Oriolské a Kurské oblasti, uvádějí gubernátoři jednotlivých oblastí. Uvedla to agentura Reuters. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy