Biatlonisté v Oslu uzavřou sezónu, Koukalová zaútočí na malé křišťálové glóby

Oslo - Závody v Norsku ukončí biatlonovou sezónu 2016/17, a ačkoliv je už odtajněna hádanka vítězů v ženské i mužské kategorii, stále je o co soutěžit. Schyluje se k bojům o další příčky v celkovém pořadí a zbývá určit čtyři držitele malých křišťálových glóbů.

Na světě není mnoho známějších zimních středisek než je norský Holmenkollen. Populární areál na předměstí Osla patří k tradičním biatlonovým zastávkách, Světový pohár bude hostit po 27.

V předchozích osmi dílech letošního SP a napínavého MS si velký křišťálový glóbus zajistili Laura Dahlmeierová a Martin Fourcade. V neděli se oba dočkají zasloužené korunovace, kterou mohou obohatit o další malé glóby za jednotlivé disciplíny. Dahlmeierová už dříve ovládla klasifikaci vytrvalostního závodu a nyní si brousí zuby na prvenství ve sprintu, stíhačce a hromadném závodě. V prvních dvou disciplínách drží nadějný náskok, o triumf v závodě s hromadným startem ji ale může připravit Gabriela Koukalová, která za Němkou zaostává jen o 11 bodů. V masáku je například rozdíl 12 bodů mezi prvním a třetím místem.

Úspěšné a pohledné biatlonistky. Zleva Kaisa Mäkäräinenová, Dorothea Wiererová, Darja Domračevová, Gabriela Koukalová a Laura Dahlmeierová

Příspěvek sdílený Kaisa Mäkäräinen (@kaisamakarainen), Bře 15, 2017 v 8:23 PDT

Martin Fourcade kromě velkého glóbu již dobyl malé za sprint, stíhačku a vytrvalostní závod. V pořadí hromadného závodu mu patří druhé místo o 22 bodů za Simonem Schemppem. Zdravotní stav Němce je však záhadou, do seriálu se totiž vrací po nemoci, kvůli níž vynechal akce v Pchjongčchangu a Kontiolahti.

V celkovém hodnocení je Gabriela Koukalová na druhé příčce a od třetí Kaisy Mäkäräinenové ji dělí 87 bodů. Stříbrnou pozici by i po odečtech za dva nejhorší výsledky měla uhájit. Jedenáctá Eva Puskarčíková pokukuje po desátém místě Susan Dunkleeové. Američanka doposud nasbírala o 43 bodů více.

Průběžně dvanáctý Ondřej Moravec bude černým koněm závěrečného dílu. Ke konci ročníku se dostal do vynikající formy a poskočil do elitní patnáctky, která přináší značnou finanční odměnu od biatlonové federace. Mezi nejlepšími biatlonisty by sezónu rád završil i Michal Krčmář, ze 17. místa ztrácí na patnáctého Jeana Guillauma Beatrixe 37 bodů.

Program 9. dílu Světového poháru v biatlonu v Oslu:

Pátek 17. 3. 14:00 Sprint žen Pátek 17. 3. 16:30 Sprint mužů Sobota 18. 3. 12:45 Stíhací závod žen Sobota 18. 3. 15:00 Stíhací závod mužů Neděle 19. 3. 11:15 Hromadný závod žen Neděle 19. 3. 13:30 Hromadný závod mužů

Vše vysílá ČT Sport.

Průběžné pořadí SP žen (po 23 z 26 závodů): 1. Dahlmeierová (Něm.) 1137 bodů, 2. Koukalová (ČR) 970, 3. Mäkäräinenová (Fin.) 883, 4. Dorinová Habertová (Fr.) 797, 5. Wiererová (It.) 651, ...11. Puskarčíková (ČR) 492, 26. Vítková 275, 54. Charvátová 84, 89. Davidová (všechny ČR) 13.

Průběžné pořadí SP mužů (po 23 z 26 závodů): 1. M. Fourcade (Fr.) 1228 bodů, 2. Šipulin (Rus) 805, 3. J. T. Bö (Nor.) 700, 4. Peiffer 680, 5. Schempp (oba Něm.) 673, ...12. Moravec 513, 17. Krčmář 425, 24. Šlesingr 349, 58. Soukup 52, 63. Krupčík 48, 65. Václavík (všichni ČR) 42.

Související

Více souvisejících

Biatlon Gabriela Koukalová (biatlonistka) Eva Puskarčíková (biatlonistka) Laura Dahlmeierová (biatlonistka) Ondřej Moravec (biatlonista) Michal Krčmář (biatlonista) Martin Fourcade (biatlonista)

Aktuálně se děje

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy