Ledecká zpátky na stupních vítězů! V Cortině d´Ampezzo triumfovala v obřím slalomu snowboardistek

Cortina d´Ampezzo - Dvojnásobná olympijská vítězka z letošních Zimních olympijských her v jihokorejském Pchjongčachangu, lyžařska a snowboardistka Ester Ledecká se po zahřátí na lyžích na začátku nového sezóny Světových pohárů 2018/19, přesunula na snowboard a v sobotu v Cortině d´Ampezzu dokázala na prkně triumfovat v obřím slalomu. Ve finále se jí podařilo pokořit Julii Zoggovou ze Švýcarska.

Ještě mminulý týden závodila na lyžích ve Svatém Mořici v superobřím slalomu, příští týden tomu tak bude zase, tentokrát však ve Val Gardeně. Mezitím si takříkajíc odskočila na disciplínu, která je její domovskou, tedy na snowboard. A po umístěních ve třetí desítce v závodech na lyžích si právě na snowboardu spravila chuť. V italském Cortině d´Ampezzu si dojela pro zlato.

Nejen, že zde úspěšně prošla vyřazovacími jízdami, jako nůž máslem prakticky prošla i předešlými kvalifikacemi. Jde o její celkově 16. triumf, přičemž na snowboardu v rámci Světového poháru stále již po čtyřiačtyřicáté. Jaké je to pak stát na stupních vítězů, to si vychutnala po čtyřiadvacáté.

"Byl to hezký závod. Všichni měli stejné podmínky, užila jsem si to. Trať byla úplně jiná než v Carezze a sníh hodně zmrzlý. Jsem spokojená," řekla po závodě v rozhovoru Ledecká, která si tak následně mohla obléknout žlutý dres pro vedoucí závodnici, kterou doposud byla Italka Nadya Ochnerová.Ta Ledckou ve finále na snowboardu porazila ve čtvrtek v Carezze.

Související

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.
Ester Ledecká

Poslední paralelní slalom na snowboardu ovládla Ledecká. Ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku

Od kvalifikace až po finálovou jízdu předvedla snowboardistka Ester Ledecká zase jednou svůj typický suverénní výkon, když v ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku a na jeho konci vystoupala po čtyřiadvacáté v rámci snowboardového Světového poháru na nejvyšší stupínek. Tentokrát se české reprezentantce zadařilo v německém Winterbergu, kde vyvrcholila letošní sezóna Světového poháru ve snowboardovém paralelním slalomu.

Více souvisejících

Snowboarding Ester Ledecká

Aktuálně se děje

před 55 minutami

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Íránský prezident Raísí bude ve čtvrtek pohřben ve svém rodném městě

Stovky lidí se v úterý sešly ve městě Tabríz, hlavním městě íránské provincie Východní Ázerbájdžán, aby se zúčastnily pohřebního průvodu za prezidenta Ebráhima Raísího, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy