Trať v Pchjongčchangu jí svědčí. Ledecká tam po olympiádě vyhrála i Světový pohár

Pchjongčchang - Snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká se o tomto víkendu vrátila na místo činu, do jihokorejského Pchjongčchangu, kde před rokem nejen, že šokovala celý svět svým zlatem z lyžařského Super-G, ale kde také získala své další olympijské zlato z této loňské sportovní akce v paralelním obřím slalomu na snowboardu. A právě v závodě paralelního obřího slalomu na snowboardu Ester Ledecká triumfovala v Pchjongčchangu i tentokrát, nyní však v rámci Světového poháru ve snowboardingu.

Protože se v předešlých dvou týdnech věnovala závodů na lyžích a to na mistrovství světa ve švédském Aare, vrátila se česká sportovkyně na snowvvboard právě až po dvou týdnech.

V pchjongčchangském areálu Phoenix Park nejen, že Ledecká vyhrála kvalifikaci, ale postupně zvládla i osmifinále, kde její soupeřkou byla Švýcarka Julia Zoggová, čtvrtfinále, kde se utkala pro změnu se Slovinkou Glorií Kotnikovou a semifinále, ve kterém porazila Rakušanku Sabine Schöffmannovou.

Ve finále se stejně jako loni na olympijských hrách v paralelním obřím slalomu utkala s Němkou Selinou Jörgovou, jež však do tohoto souboje na rozdíl od toho loňského nastupovala v nové pozici. Právě tato německá reprezentantka se před několika dny stala v americkém Utahu světovou šampionkou v paralelním obřím slalomu, tedy v závodě, kterého se Ester Ledecká tentokrát nezúčastnila. Své nedávné prvenství na MS ale nyní Jörgová nepotvrdila, jelikož Ledecké se ve finále podařilo své soupeřce rychle ujet a s náskokem 73 setin finále v Pchjongčchangu nakonec vyhrála.

Připomeňme, že pro Ester Ledeckou se jednalo o její teprve třetí start v rámci letošního Světového poháru ve snowboardingu. Poprvé se tak stalo v prosinci v italské Carezze, kde sice do finále paralelního obřího slalomu postoupila, ale nakonec v něm neuspěla, lépe si však vedla v Cortině d'Ampezzo, kde tedy triumfovala. Dosud se však jely celkem čtyři závody v rámci tohoto Světového poháru a tak není překvapením, že v celkovém průběžném hodnocení Ledecká figuruje na vedoucí pozici.

Další závod paralelního obřího slalomu v rámci snowboardingového SP se buzde konat v neděli taktéž v Jižní Koreji, za týdeen pak závodnice s prknem vyzkouší trať v čínském středisku Secret Garden, kde se v roce 2022 uskuteční olympijské závody.

Závody SP ve snowboardingu v Pchjongčchangu - paralelní obří slalom (16.2.2019):

Muži:

1. Košir (Slovin.)2. Mathies3. Prommegger (oba Rak.)

...

Brůžek (ČR) diskvalifikován v kvalifikaci

Průběžné pořadí SP (po 4 závodech):

1. Fischnaller (It.) 21302. Prommegger 19603. Karl (Rak.) 1740

...

53. Brůžek 49

Ženy:

1. Ledecká (ČR)2. Jörgová (Něm.)3. Schöffmannová (Rak.)

Průběžné pořadí SP (po 4 závodech):

1. Ledecká 28002. Ochnerová (It.) 23503. Jörgová 2079

...

51. Žďárská (ČR) 37

Související

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.
Ester Ledecká

Poslední paralelní slalom na snowboardu ovládla Ledecká. Ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku

Od kvalifikace až po finálovou jízdu předvedla snowboardistka Ester Ledecká zase jednou svůj typický suverénní výkon, když v ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku a na jeho konci vystoupala po čtyřiadvacáté v rámci snowboardového Světového poháru na nejvyšší stupínek. Tentokrát se české reprezentantce zadařilo v německém Winterbergu, kde vyvrcholila letošní sezóna Světového poháru ve snowboardovém paralelním slalomu.

Více souvisejících

Snowboarding Ester Ledecká

Aktuálně se děje

před 40 minutami

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Íránský prezident Raísí bude ve čtvrtek pohřben ve svém rodném městě

Stovky lidí se v úterý sešly ve městě Tabríz, hlavním městě íránské provincie Východní Ázerbájdžán, aby se zúčastnily pohřebního průvodu za prezidenta Ebráhima Raísího, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy