Ledecká si na olympijské trati v Číně v paralelním obřím slalomu dojela pro stříbro

Secret Garden - Česká sportovkyně Ester Ledecká pokračuje v rámci svého asijského turné ve sběru medailí. Poté, co minulý týden v jihokorejském Pchjongčchangu získala v závodech paralelního obřího slalomu, jež se jedou v rámci Světovéhio poháru ve snowboardingu, zlato i bronz, nyní si v čínském Secret Garden, kde se v roce 2022 uskuteční olympijské závody, dojela pro stříbro. K tomu, aby si dojela Ledecká v sobotu ráno středoevropského času pro své 18. vítězství ve Světovém poháru ve snowboardingu, potřebovala ve finále porazit Ramonou Hofmeisterovou z Německa, což se jí nakonec nepodařilo.

Přestože na toto vítěztství v Secret Garden nedosáhla, při pohledu jak na průběžném hodnocení obřího slalomu, tak i při pohledu na průběžné pořadí paralelních disciplín jí to mrzet zrovna nemusí. V obou případech se totiž vyskytuje na vedoucích pozicích. Dvojnásobná olympijská vítězka z loňských Her v Pchjongčchangu tak má před třemi posledními závody v rámci Světového poháru ve snowboardingu velice blízko k tomu, aby doplnila svou sbírku tří velkých glóbů o čtvrtý.

Jak už to tak bývá u Ester Ledecké zvykem, i tentokrát u ní nepředstavovala kvalifikace žádný velký problém a s přehledem jí tak opět vyhrála. Druhá v ní pak skončila Němka Selina Jörgová, úřadující světová šampionka. V následujících vyřazovacích fázích mohli fanoušci spatřovat Ledeckou vždy v červených brankách. Nejprve byla její soupeřkou Nizozemka Michelle Dekkerová, ve čtvrtfinále si pak poradila s Ruskou Milenou Bykovovou.

K tomu, aby se dostala do boje o nejcennější medaili, musela dcera hudebníka Janka Ledeckého v semifinále porazit Aleksandru Krolovou z Polska. To se nakonec podařilo, přičemž ve výsledku byla Češka rychlejší o pouhých pět desetin. Ve finále už ale byla nad její síly Němka Hofmeisterová, bronzová olympijská medailistka. V půlce trati ztrácela na německou reprezentantku skoro celou vteřinu, nakonec byla pomalejší o čtyři desetiny.

Po sobotním obřím paralelním slalomu bude v neděli v čínském Secret Garden na programu paralelní slalom. Ten pojede v rámci letošního Světového poháru Ester Ledecká vůbec poprvé.

SP ve snowboardingu v Secret Garden (Čína) - paralelní obří slalom (23.2.2019):

Muži:

1. Mastnak (Slovin.)2. Sobolev (Rus.)3. Baumeister (Něm.)

...

v kvalifikaci 44. V. Brůžek (ČR)

Průběžné pořadí SP (po 6 ze 7 závodů):

1. Prommegger (Rak.) 30702. Mastnak 29363. Fischnaller (It.) 2690

...

58. V. Brůžek 49

Ženy:

1. Hofmeisterová (Něm.)2. Ledecká (ČR)3. Jörgová (Něm.)

Průběžné pořadí SP (po 6 ze 7 závodů):

1. Ledecká 42002. Jörgová 31293. Ochnerová (It.) 2990

...

55. Žďárská (ČR) 37

Související

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.
Ester Ledecká

Poslední paralelní slalom na snowboardu ovládla Ledecká. Ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku

Od kvalifikace až po finálovou jízdu předvedla snowboardistka Ester Ledecká zase jednou svůj typický suverénní výkon, když v ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku a na jeho konci vystoupala po čtyřiadvacáté v rámci snowboardového Světového poháru na nejvyšší stupínek. Tentokrát se české reprezentantce zadařilo v německém Winterbergu, kde vyvrcholila letošní sezóna Světového poháru ve snowboardovém paralelním slalomu.

Více souvisejících

Snowboarding Ester Ledecká

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

včera

včera

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

včera

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy