ZOH: Zase bez medaile. Soukalová opět čtvrtá, Vítková šestá

Laura - Čekalo se od nich mnoho, ale české ženy zatím na olympijských hrách v Soči medaili nezískaly. Nestalo se tak ani ve vytrvalostním závodě na 15 kilometrů. Gabriela Soukalová byla opět čtvrtá, Veronika Vítková o dvě pozice za ní. Zlato bere Běloruska Domrachevová.

Obě se pekelně soustředily, ale na poslední střelbě každá z nich udělala jednu chybu. Díky tomu přišla Gabriela Soukalová o stříbro a Veronika Vítková o čtvrtou pozici. Na vítěznou Bělorusku Domrachevovou to nebylo, ale úspěch mohl být větší. Škoda, třeba to vyjde v závodě s hromadným startem.

Domrachevová šla za druhým zlatem od začátku

Teplota kolem 11 stupňů Celsia přivítala biatlonistky ve středisku Laura a podle všeho nejvíce vyhovovala Bělorusce Domrachevové. Ta se od začátku dostala do vedení závodu a v době, kdy startovala Gabriela Soukalována, vyčistila na první střelecké položce všechny terče.

Čtyřiadvacetiletá Češka vyběhla až za kolegyní Veronikou Vítkovou, které se velmi střelecky dařilo. Na prvních třech stanovištích nechybovala ani jednou. To Soukalová si jednu minelu připsala, stejně jako Domrachevová, na první stojce. Osudným jí byl čtvrtý terč.

Poslední stojka stála Soukalovou stupně vítězů

Až do čtvrté střelecké položky se závod pro české závodnice vyvíjel dobře a atakovaly medailové umístění. Vítková sice pomaleji běžela, ale na střelnici byla bezchybná. Až předposlední střela jí nesedla a sebrala jí veškeré medailové naděje. Podobně dopadla i Soukalová, které nepomohla ani vynikající běžecká fáze.

V cíli se už mohla radovat Domrachevová, která získala v Soči druhé zlato. Před české reprezentantky se dostala ještě dvojice bezchybných střelkyň - Selina Gasparinová ze Švýcarska a druhá Běloruska Skardinová. Na konečné šesté místo Vítkovou odsunula pátá Francouzska Bescondová.

I přes nenaplněná medailová očekávání se jedná o další ohromný úspěch českého biatlonu, který doplnila dvaadvacátá Eva Puskarčíková. Jitka Landová dokončila na 60. místě.

Konečné výsledky vytrvalostního závodu na 15 km (ženy):

1 BLR Darya DOMRACHEVA 2 SUI Selina GASPARIN 3 BLR Nadezhda SKARDINO 4 CZE Gabriela SOUKALOVÁ 5 FRA Anais BESCOND 6 CZE Veronika VÍTKOVÁ 7 UKR Juliya DZHYMA 8 UKR Olena PIDHRUSHNA 9 FIN Kaisa MAKARAINEN 10 POL Krystyna PALKA

...

22 CZE Eva PUSKARČÍKOVÁ

...

60 CZE Jitka LANDOVÁ

...

 Zdroj: sochi2014.com

Související

Ilustrační foto

Ruský olympijský výbor se odvolal proti "omilostnění" Zubkova

Ruský olympijský výbor (OKR) se odvolal proti rozhodnutí moskevského soudu, který odmítl uznat diskvalifikaci bobisty Alexandra Zubkova z her v Soči 2014. Bývalý pilot a současný šéf národní federace by tak mohl na ruském území stále užívat titul dvojnásobného olympijského vítěze, i když Arbitrážní soud pro sport (CAS) jeho výsledky ze Soči kvůli dopingu zrušil.
Dmitrij Medveděv

Doping? Máme problémy, ale je to i protiruská kampaň, spustil Medveděv.

Moskva - Mezinárodní olympijský výbor (MOV) letos diskvalifikoval už přes dvacet ruských sportovců, kteří byli na olympiádě v Soči, a odebral jim medaile kvůli dopingu. Ruský premiér Dmitrij Medveděv dnes prohlásil, že diskvalifikace kvůli dopingu je dalším nástrojem protiruské kampaně.

Více souvisejících

Olympijské hry 2014 Gabriela Soukalová (biatlonistka) Veronika Vítková (biatlonistka)

Aktuálně se děje

před 14 minutami

Volodymyr Zelenskyj (Ukrajina)

Západ se bojí, říká Zelenskyj s ohledem na válku na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev. 

před 35 minutami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Češi nepovolili Rakušanům další překvapení. Porazili je 4:0 a čtvrtfinále mají jisté

Poté, co nejprve Rakušané potrápili Švýcary (4:5) i Kanaďany (6:7 po prodloužení) a posléze dokázali porazit Finsko 3:2, se naši jižní sousedé v pátek večer v pražské O2 Areně představili proti svěřencům kouče Radima Rulíka. Ten své mužstvo na nevyzpytatelného soupeře připravil, a i když především druhá třetině herně nebyla podle českých představ, výsledkově k žádnému překvapení tentokráte naštěstí nedošlo. Utkání dospělo k české výhře 4:0.

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Markéta Pekarová Adamová

Pekarová Adamová vyrazila do Pobaltí. Lotyšsko dá čtvrt miliardy na munici pro Ukrajinu

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) navštívila v rámci baltské cesty Lotyšsko. V Rize jednala s předsedkyní parlamentu Daigou Mieriņou o dalších způsobech podpory Ukrajiny a s premiérkou Evikou Siliņou o bezpečnostní i ekonomické spolupráci. Na místní vojenské základně navštívila také české vojáky pomáhající chránit východní křídlo NATO.

včera

včera

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

ODS rozhodne o osudu Pavla Novotného až po eurovolbách

Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

včera

Princ William se svou rodinou

Princ William obstál v těžké zkoušce. Spekulace jeho ženě na zdraví nepřidaly

Britskou monarchií v prvních měsících letošního roku otřásly diagnózy, které si vyslechli král Karel III. a princezna Kate. U obou členů královské rodiny byla odhalena rakovina. Oporou jim samozřejmě jsou nejbližší, důležitá je zejména role prince Williama. Následník trůnu se ale s atmosférou v Británii vyrovnával dost těžce. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Pellegrini: Fico si útok pamatuje a po atentátu byl při vědomí. Ve hře je převoz do Bratislavy

Lékařské konzilium by mělo v pondělí rozhodnout o další léčbě postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica, který po středečním atentátu podstoupil ve fakultní nemocnici v Banské Bystrici pětihodinovou operaci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy