ZOH: Češi mají čtyři medaile. Jak si vedou ostatní?

Soči - Zlato Samkové, stříbro Moravce a Sáblíkové, bronz Soukupa. Česká výprava má čtyři olympijské medaile, čímž se zařadila na patnácté místo průběžného pořadí. Jak jsou na tom ostatní? Podívejte se.

Patnácté místo české výpravy není špatné, ale jistě je v silách našich sportovců ho vylepšit. Ještě pojedou rychlobruslařka Sáblíková, snowboardistka Ledecká, nebo se třeba dočkáme další medaile z biatlonu. Nebo překvapí někdo jiný?

Medailové pořadí zatím vedou Němci, kteří mají sedm zlatých, tedy o dvě více než druhé Nizozemsko - král rychlobruslařského oválu. Třetí jsou nejúspěšnější historičtí medailisté zimních olympiád z Norska.

Domácí Rusko se nachází na páté pozici, dvě místa před USA. Rusům stačí jediné zlato (zatím mají čtyři) a předstihnou čtvrté Švýcarsko, které má mnohem méně stříbrných medailí.

Slovácí jsou díky zlatu biatlonistky Kuzminové na 19. pozici, tedy poslední mezi týmy, které na nejcenější kov dosáhly. O zatím poslední 25. místo se s jedním bronzem dělí Ukrajina a Kazachstán.

Průběžné medailové pořadí na olympijských hrách v Soči (zlato, stříbro, bronz a celkem):

1 Germany                             7 3 2 122 Netherlands                        5 5 7 173 Norway                                5 3 6 144 Switzerland                         5 1 1 75 Russian Fed.                      4 7 5 166 Canada                               4 6 4 147 United States                      4 4 8 168 Poland                                 4 0 0 49 China                                   3 2 0 510 Belarus                              3 0 1 411 Sweden                             2 5 2 912 Austria                               2 4 1 713 France                               2 0 4 614 Japan                                1 3 1 515 Czech Republic             1 2 1 416 Slovenia                            1 1 3 517 Korea                                1 1 1 318 Great Britain                     1 0 1 219 Slovakia                            1 0 0 120 Italy                                     0 2 3 521 Finland                               0 2 0 222 Latvia                                 0 1 2 323 Australia                            0 1 1 224 Croatia                              0 1 0 1=25 Kazakhstan                    0 0 1 1=25 Ukraine                           0 0 1 1

Zdroj: sochi2014.com

Související

Ilustrační foto

Ruský olympijský výbor se odvolal proti "omilostnění" Zubkova

Ruský olympijský výbor (OKR) se odvolal proti rozhodnutí moskevského soudu, který odmítl uznat diskvalifikaci bobisty Alexandra Zubkova z her v Soči 2014. Bývalý pilot a současný šéf národní federace by tak mohl na ruském území stále užívat titul dvojnásobného olympijského vítěze, i když Arbitrážní soud pro sport (CAS) jeho výsledky ze Soči kvůli dopingu zrušil.
Dmitrij Medveděv

Doping? Máme problémy, ale je to i protiruská kampaň, spustil Medveděv.

Moskva - Mezinárodní olympijský výbor (MOV) letos diskvalifikoval už přes dvacet ruských sportovců, kteří byli na olympiádě v Soči, a odebral jim medaile kvůli dopingu. Ruský premiér Dmitrij Medveděv dnes prohlásil, že diskvalifikace kvůli dopingu je dalším nástrojem protiruské kampaně.

Více souvisejících

Olympijské hry 2014 Jaroslav Soukup (biatlonista)

Aktuálně se děje

před 43 minutami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

HRW: Ruská armáda popravuje ukrajinské vojáky, kteří se vzdávají

Lidskoprávní organizace Human Rights Watch (HRW) tvrdí, že ruské jednotky se dopustily mimosoudních poprav ukrajinských vojáků, kteří se vzdávali a chtěli se dostat do zajetí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy