ZOH: Zlato po krasobruslařských volných jízdách získala Ruska Sotnikovová. Češka Ukolová skončila na 22. místě

Soči - Ve čtvrtek odpoledne se jely volné jízdy. Tohoto závodu se zúčastnilo celkem 24 krasobruslařek, které postoupily ze středečního krátkého programu. Mezi těmito závodnicemi byla i naše reprezentantka, patnáctiletá Elizaveta Ukolová. Ta se ve volných jízdách snažila vylepšit dosavadní 20. pozici, na které se umístila po krátkém programu. Mezi největšími adeptkami na medailové pozice byly Carolina Kostnerová z Itálie, Adelina Sotnikovová z Ruska a Yuna Kim z Korey.

Mladá Češka, která má ruské předky, Elizaveta Ukolová jela ve volných jízdách jako čtvrtá v pořadí. Začátek její jízdy byl ještě docela povedený, další část jízdy však už byla horší. Kombinace trojitého rittbergera s dvojitým toeloopem se naší reprezentace na úvod jízdy povedla, stejně tak jako následná sekvence, ve které jsme mohli vidět trojitý lutz s dvojitým toeloopem a dvojitým rittbergerem. I s trojitým salchowem mohla být Ukolová spokojena. Po následujícím trojitém rittbergeru však už padla naše reprezentantka na led. A chyby přibývaly. Místo kombinace předvedla mladá závodnice pouze trojitý toeloop. A po trojitém lutzu se znovu padalo. Kombinaci nakonec předvedla naše závodnice v závěru své neúspěšné jízdy, když skočila společně s jednoduchým axelem dvojitý toeloop. Rozhodčí Ukolovou oznámkovali za tuto jízdu tak, že celkové bodové skóre činilo 136,42 bodů, což ji zařadilo v tu chvíli na poslední místo.

Italka Carolina Kostnerová jela až jako dvacátá a předvedla velmi slušnou jízdu bez nějaké větší chyby. Dostala nakonec celkem 216,73 bodů, což pro Italku znamenalo, že to byl její nový osobní rekord. Po Italce se vydala na led její jedna z největších soupeřek, domácí krasobruslařka Adelina Sotnikovová. Za svou prvotřídní, ještě lepší jízdu, než kterou předvedla Italka, dostala Ruska celkem 224,59 bodů. Opravdu bezchybná jízda, ve které diváci viděli jak povedené skoky, tak i povedenou krokovou variaci. Bylo jasné, že Ruska půjde na první místo.

S pořadím na předních místech mohla ještě zamíchat Korejka Yuna Kim, která jela jako poslední. I asijská závodnice zajela parádní jízdu, které nebylo co vytknout. Rozhodčí měli plné ruce práce s bodováním a v tu chvíli, kdy Korejka skončila svojí jízdu, rozhodně nikdo nechtěl být v kůži rozhodčích. V jízdě korejské závodnice bylo k vidění mnoho, ale především jsme mohli vidět překrásnou sekvenci dvojitého axela, dvojitého toeloopa a dvojitého rittbergeru. Nakonec sudí rozhodli tak, že zlatá medaile se pověsí na krk domácí závodnice Sotnikovové, neboť Yuna Kim získala 219,11 bodů.

KONEČNÉ POŘADÍ:

1. Adelina Sotnikovová (RUS) 224,59 - ZLATO2. Yuna Kim (KOR) 219,11 - STŘÍBRO3. Carolina Kostnerová (ITA) 216,73 - BRONZ

----

4. Gracie Goldová (USA) 205,535. Julia Lipnická (RUS) 200,576. Mao Asadová (JPN) 198,227. Ashley Wagnerová (USA) 193,208. Akiko Suzukiová (JPN) 186,329. Polina Edmundsová (USA) 183,2510. Mae Berenice Meiteová (FRA) 174,5311. Valentina Marcheiová (ITA) 173,3312. Kanako Murakamiová (JPN) 170,9813. Kaetlyn Osmondová (CAN) 168,9814. C-jun Li (CHN) 168,3015. Kexin Žang (CHN) 154,2116. Haejin Kim (KOR) 149,4817. Gabrielle Dalemanová (CAN) 148,4418. Nathalie Weinzierlová (GER) 147,3619. Elene Gedevanišviliová (GEO) 147,1520. Brooklee Hanová (AUS) 143,8421. So Jun Park (KOR) 142,9722. Elizaveta Ukolová (CZE) 136,4223. Anne Line Gjersemová (NOR) 134,5424. Nicole Rajičová (SVK) 125,00

Zdroj: www.sochi.ru    

Související

Ilustrační foto

Ruský olympijský výbor se odvolal proti "omilostnění" Zubkova

Ruský olympijský výbor (OKR) se odvolal proti rozhodnutí moskevského soudu, který odmítl uznat diskvalifikaci bobisty Alexandra Zubkova z her v Soči 2014. Bývalý pilot a současný šéf národní federace by tak mohl na ruském území stále užívat titul dvojnásobného olympijského vítěze, i když Arbitrážní soud pro sport (CAS) jeho výsledky ze Soči kvůli dopingu zrušil.
Dmitrij Medveděv

Doping? Máme problémy, ale je to i protiruská kampaň, spustil Medveděv.

Moskva - Mezinárodní olympijský výbor (MOV) letos diskvalifikoval už přes dvacet ruských sportovců, kteří byli na olympiádě v Soči, a odebral jim medaile kvůli dopingu. Ruský premiér Dmitrij Medveděv dnes prohlásil, že diskvalifikace kvůli dopingu je dalším nástrojem protiruské kampaně.

Více souvisejících

Olympijské hry 2014 Elizaveta Ukolová (krasobruslařka) Krasobruslení

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy