Zlatá Samková má "jen" zlomený kotník. Trenérovi se ulevilo

Praha - Vypadalo to děsivě, ale zlatá snowboardkrosařka ze Soči Eva Samková má po pádu z tréninku "jen" čistou zlomeninu kotníku. A trenér Marek Jelínek si oddechl.

"Eva má na šest týdnů nechodící sádru. Potvrdila se čistá zlomenina kotníku," řekl trenér Marek Jelínek ze švýcarského Veysonnaz, kde Samková chtěla v závodě Světového poháru potvrdit pověst olympijské šampionky.

"Jsem naštvaná! Člověk chce něco dělat, a teď tu musí ležet se sádrou," neskrývala rozladění Samková. "Po pádu mi bylo divně. Hodně to bolelo. Hned jsem věděla, že s tím kotníkem něco mám," dodala. Náladu by jí teď spravilo jediné: "Jedině kdyby se ta noha zahojila!"

Podle Jelínka to ale dopadlo ještě dobře. "Z hlediska uzdravování je to pozitivní zpráva. Zlomenina je čistá. Po šesti týdnech přijde rehabilitace, vyhlídky jsou v pohodě," řekl s ohledem na to, že sezona už pomalu končí. "Zkrátka teď nepojede na freeridy do Švédska, kam se celý rok těšila, ale to dá jindy," dodal.

Sám zažil v prvních vteřinách po pádu Samkové hodně krušné chvíle. "Ten pád jsem viděl . Byl jsem u ní za čtyřicet vteřin. Tohle je vždycky hodně nepříjemné. Evu bolela hlava, hůř viděla, měla vyhozené rameno. A brečela, protože ten kotník ji bolel opravdu hodně. Teď už je to mnohem lepší, než když ji nakládali do vrtulníku. Z nemocnice ji pustili a teď řešíme převoz do Čech a další vyšetření," vysvětlil.

Související

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.
Eva Samková

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková pokračovala v Cortině ve stříbrných žních

V sobotu si snowboadcrossařka zase vyzkoušela, jaké to je vystoupat na stupínek určený pro stříbrnou závodnici. Jen sedmnáct setin zaostala ve finálové jízdě v italské Cortině d’Ampezzo za Britkou Charlotte Bankesovou a navázala tak tedy na své stříbro z předešlého podniku v Sierra Nevadě. Třetí skončila Italka Michela Moioliová.

Více souvisejících

Eva Samková (snowboardistka) Snowboarding

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy