Snowboardcrossařka Samková ovládla olympijskou trať v Číně a vyhrála první závod sezóny

Česká reprezentantka ve snbowboiardcrossu Eva Samková vstoupila v neděli do nové sezóny, která bude vrcholit Ziimnmi olympijskými hrami v Pekingu a ve které bude obhajovat velký glóbus z předchoz sezóny, nejlépe jak mohla. Nová sezóna Světového poháru 2021/22 totiž začala v Číně na trati v čínském Secret Garden, kde se právě v únoru příštího roku budou konat snowboardcrossové olympijské závody a právě zde nyní Eva Samková triumfovala. Zaznamenala tak svůj již osmnáctý triumf v seriálu SP.

Závodnice si tak hned v úvodu této olympijské sezóny vyzkoušely dlouhou trať, nba které se bude bojovat za několik měsíců o olympijské medaile. Že to je den Evy Samkové, to už dávala najevo ve čtvrtfinálové a semifinálové jzdě, které suverénně vyhrála.

V následném finále sice chvíli ztrácela na Britku Charlotte Bankesovou, kterou se jí ale podařilo nakonec podjet v pravotočivé zatáčce a tak pak moohla Češka v cíle zvednout ruce na oslavu vtězství. Bankesová tedy skončila druhá, třetí pak dojela do cíle Italka Michele Moioliová.

"Jsem unavená, opravdu unavená. Je to hodně dlouhé. Bylo to tvrdé, čekala jsem, že do mě půjdou. V té zatáčce to bylo těsné, ale věděla jsem, co dělat a jsem šťastná, že jsem vyhrála. Určitě je to povzbuzení. Byl to první závod a vím, jak jsem na tom. Cítím se dobře, ale je to pořád testovací závod pro olympiádu a na hrách to bude něco jiného," nechala se slyšet po závodě v rozhovoru Samková.

Zatímco na stupnch vtězů se tak Eva Samkové ve své kariéře objevila již potřicáté, po osmnácté se postavila na stupíne nejvyšší a v počtu vavřínů tak vyrovnala jiného českého sportovce Lukáše Bauera.

Úvodní závod SP ve snowboardcrossu v Secret Garden (Čína) - (28.11.2021):

Muži:

1. Hämmerle (Rak.)2. Visintin (It.)3. Baumgartner (USA)4. Dusek (Rak.)

...

34. Houser (ČR)

Ženy:

1. Samková (ČR)2. Bankesová (Brit.)3. Moioliová (It.)4. Zerkholdová (Rak.)

Související

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.
Eva Samková

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková pokračovala v Cortině ve stříbrných žních

V sobotu si snowboadcrossařka zase vyzkoušela, jaké to je vystoupat na stupínek určený pro stříbrnou závodnici. Jen sedmnáct setin zaostala ve finálové jízdě v italské Cortině d’Ampezzo za Britkou Charlotte Bankesovou a navázala tak tedy na své stříbro z předešlého podniku v Sierra Nevadě. Třetí skončila Italka Michela Moioliová.

Více souvisejících

snowboardcross Eva Samková (snowboardistka)

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy