Suverénní Ledecká si na snowboardu v Cortině připsala dvacátý triumf

Přestože na předešlém podniku Světového poháru ve snowboardingu v italské Carezze, konkrétně v paralelním obřím slalomu, nakonec Ester Ledecká neuspěla, protože ve finále přišel pád, všechny předešlé jízdy v tomto italském středisku zvládla suverénním způsobem. A suverénním způsobem zahájila i další zastávku Světového poháru v Cortině d´Ampezzo. I tady totiž bez větších problémů ovládla kvalifikaci.

V rámci ní totiž byla česká reprezentantka v součtu dvou jízd o čtyři vteeřiny rychlejší než druhá Ruska Sofia Nadyršinová. Zatímco v modrých brankách byla Češka rychlejší o 2,18 vteřiny, v další jízdě vb červených brankách zase o 1,83 vteřiny.

Překvapením pak je že do hlavního závodu v Cortině nepostoupila lídryně Světového poháru Ramona Hofmeisterová z Německa, která kvůli chybě ve druhém kole skončila až na 25. místě. Tedy o místo před další Češkou Zuzanou Maděrovou.

Po první kvalifikační jízdě pak skončilo působení v Cortině pro Adama Počinka a Viktora Brůžka.

Průběh vyřazovacích jízd

Hlavní závod bude chtít Ledecká zvládnout daleko lépe než ten v Carezze a ve finále tak bojovat o jubilejní dvacátý triumf ve Světovém poháru. V hlavním závdě nejprve v osmifinále  dokázala Ledecká vyřadit další ruskou soupeřku Bykovovou, v následném čtvrtfinále zase porazila Japonkou Takeučiovou a v semifinále na Ledeckou nenašla recept ani Ochnerová z Itálie.

S Nadyršinovou, tedy s omnástiletou Ruskou, se kterou se utkala už v kvalifkaci, se Ledecká naknec utkala i ve finále. I tentokrát v něm byl pád, ale naštěstí se netýkal české závodnice. Ta se tak tedy doškala kýženého dvacátéhoh triumfu a připsala si tak 100 bodů do průbběžného celkového pořadí.

Související

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.
Ester Ledecká

Poslední paralelní slalom na snowboardu ovládla Ledecká. Ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku

Od kvalifikace až po finálovou jízdu předvedla snowboardistka Ester Ledecká zase jednou svůj typický suverénní výkon, když v ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku a na jeho konci vystoupala po čtyřiadvacáté v rámci snowboardového Světového poháru na nejvyšší stupínek. Tentokrát se české reprezentantce zadařilo v německém Winterbergu, kde vyvrcholila letošní sezóna Světového poháru ve snowboardovém paralelním slalomu.

Více souvisejících

Snowboarding Ester Ledecká

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy