Ve sprintu v Annecy čeští biatlonisté totálně pohořeli. Žádný z nich nedosáhl na body

V pátek pokračoval ve francouzském Annecy další podnik Světového poháru v biatlonu, který pokračoval sprintem mužů. Ten se vůbec nevydařil českým reprezentantům, jelikož ani jeden z nich nedosáhl v tomto závodě na bodované umístění. Nejlepší z nich pak byl 48. Michal Krčmář, jenž se tak jako jediný Čecch zúčastní sobotního stíhacího závodu. Sprint nakonec zvládl ze všechnejlépe Nor Johannes Thingnes Boe, který se tak radoval z prvního triumfu v této sezóně.

Komentáře českých závodníků po tomto nepovedeném závodu z jejich strany tak tedy byly takové, jak se očekávalo. Hodně sebekritické.

Třeba nejlepší Čech Michal Krčmář se vracel ke své střelbě vleže, během které musel upravovat svoji polohu. „Nevím, co k tomu mám říct, jsem hodně naštvanej. Nechci se shazovat v emocích, ale dnešní výkon byl opravdu špatný a stydím se za něj. V tréninku trefuju prakticky všechno, pak přijde sprint a nechám tam tři rány," vyprávěl očividně nepokojený Krčmář po závodě v rozhovoru pro ČT sport. Kdo ví, jestli se vůbec objeví v nedělním hromadném závodě. „Musím se vytáhnout ve stíhačce hodně nahoru, protože budu potřebovat vydatný bodový zisk."

K tomu, aby se do sobotní stíhačky kvaliikobval i další z Čechů Mikuláš Karlík, chyběly pouze čtyři vteřiny. Zvláště hned tři chyby na střelnici u něj zamrzely. „Nějak mi střelnice nesedla, na obě položky jsem přijel dost zadýchaný. Ani pocit na lyžích není nejlepší, spíš bych řekl bída," uvedl Karlík.

Stejně tak se nekvalifkoval ani letošní debutant v rámci Světového poháru Milana Žemličky, kterému se sice na obou střeleckých položkách dařilo bezchybně, na trati měl ale až 98. běžecký čas a umístění do 60. místa tak ani u něj nebylo reálné.

Ve skvělé atmosféře tvořené předevšm domácím francouzským publikem se tak ze všech závodníků ve startovním poli dařilo nejlépe norskému reprezentantovi Johannesi Thingnesi Boeovi. Nejenže se mu dařilo na koberci, ale mezi nejlepšími patřil i na lyžích a nikdo se tak nemohl divit z jeho 52. triumfu v rámci Světového poháru. Společnost na stupních vítězů mu pak dělal poprvé ve své kariéře jeho krajan Filip Fjeld Andresen, jenž skončil třetí. Druhý pak byl Eduard Latypov z Ruska.

Závod SP v biatlonu v Le Grand-Bornand (Francie) - (17.12.2021):

Muži - sprint (10 km):

1 J. T. Bö (Nor.) 23:20,3 (0 tr. okruhů)2. Latypov (Rus.) -7,2 (0)3. Andersen (Nor.) -18,2 (0)4. Fillon Maillet (Fr.) -21,2 (1)5. Laegreid (Nor.) -24,5 (0)6. Smolski (Běl.) -26,5 (0)7. Jacquelin (Fr.) -33,0 (2)8. Christiansen (Nor.) -38,8 (1)9. Samuelsson (Švéd.) -40,7 (1)10. Lapšin (Korea) -42,7 (0)

...

48. Krčmář -2:02,1 (3)64. Karlík -2:21,8 (3)65. Štvrtecký -2:22,5 (3)73. Žemlička -2:30,1 (0)82. Václavík (všichni ČR) -2:46,6 (4)

Pořadí SP (po 7 z 22 závodů):

1. Samuelsson 282 b.2. Jacquelin 2793. Christiansen 2594. Fillon Maillet 2555. Latypov 2536. J. T. Bö 249

...

24. Krčmář 10557. Štvrtecký 14

Související

Více souvisejících

Biatlon Michal Krčmář (biatlonista)

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

Putin pracuje na nejkrutější válečné zbrani Ruska, tvrdí experti. Systém promění bojiště v hořící peklo

Rusko v poslední době zesiluje ostřelování ukrajinských měst a stejně horká je situace na frontě. Zatímco Ukrajina bojuje o přežití, Moskva pracuje na nové zbrani, která by mohla zcela změnit pravidla hry, tvrdí server Onet.pl.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy