Pokémon GO pozitivně ovlivňuje zdraví. A to jak fyzické, tak i psychické

Odborníci se blíže podívali na hit léta Pokémon GO a zjistili, že hra má mnohem větší vliv na zdraví, než jen to, že hráče dostane ven od počítačů. Mnoho hráčů hlásí i zlepšení psychiky a odeznění depresí.

Podle serveru Health.com Pokémon GO povzbuzuje lidi s duševními problémy, kteří navíc tráví čas venku, což jím pomáhá více, než kdyby byli zavřeni doma. Uvedli příklad 18 leté Ari, která tři roky trpí úzkostí a depresemi tak moc, že se bála opustit dům. Až Pokémon GO ji dal pomocnou ruku a dokázal ji dostat ven. „Byla jsem hodiny venku a těšilo mě to, když jsem chytila Pokémona, cítila jsem nával dopaminu," řekla.

Psycholog Ben Michaelis řekl, že není překvapen takovými zprávami. Prý už také viděl jednoho ze svých pacientů, jak mu hra dokázala pomoc. Dodal, že hra pomůže hlavně lidem s mírnou až středně těžkou úrovní úzkosti a deprese.

Hra poskytuje motivaci jít ven a objevovat svět pomocí imaginárních postaviček. Může také poskytnout lidem dost rozptýlení od strachu a jiných problémů. A jak už jsme nedávno psali, studie ukázala, že i krátký čas strávený venku velmi pozitivně ovlivňuje zdravotní stav.

Psali jsme:
Jak ulehčit svému srdci a snížit depresi? Stačí jednoduchá činnost Největší záhady Pokémon GO odhaleny. Co všechno ve hře najdete?  

Hraní propadl také profesor Matt Hoffman, který nyní popsal hru z lékařského hlediska. „Co začalo jako normální hra, se velmi rychle stalo mým koníčkem, který navíc poskytuje zdravotní výhody pro mé tělo," řekl Hoffman pro server Science Daily.

Pokémoni také sdružují lidi a poskytují tak příležitost pro sociální interakci. Zvyšují také pocit sounáležitosti. Pomáhá také v rodinných vztazích, kdy může smazat technologické mezery, na které už mnozí rodiče nestačí reagovat.

„Jedná se o relativně nenásilnou hru, viděl jsem mnoho rodin, které se společně vydaly lovit Pokémony. Dokáže dostat celé rodiny z gauče do přírody," dodal Hoffman.

Související

křesťanství

Svatý Petr nahradil pokémona Pikaču. Církev spustila novou hru

Ještě před nedávnem zachvátilo zejména mladé lidi šílenství jménem hra Pokémon Go, při které pomocí svých mobilních telefonů hledali nejrůznější postavičky ve skutečném světě. Úspěch hry byl tak obrovský, že si získala množství napodobitelů. Poslední z nich, kterým je katolická církev, ale může mnohé překvapit, napsala britská BBC. V nové hře nazvané "Follow JC (Jesus Christ) Go!" mohou její uživatelé v reálném světě namísto japonských příšer "chytat" svaté nebo postavy z bible.

Více souvisejících

hra Pokémon Go deprese zdraví

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Jevgenij Prigožin

Zesnulý šéf Wagnerovců Prigožin má u hrobu novou sochu

Zesnulý zakladatel žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin, který loni uspořádal vzpouru proti Putinovu režimu, se dočkal nové sochy. Odhalena byla v sobotu u jeho hrobu v Petrohradě, vojáci k ní položili květiny, informovala agentura AFP.

včera

Nou Camp, domácí hřiště klubu FC Barcelona. Byl dokončen v roce 1957 a nynější kapacita 98 600 diváků ho činí největším fotbalovým stadionem Evropy.

Změny na lavičkách fotbalových velkoklubů. Barcelonu bude trénovat Flick, Bayern zase Kompany

U Bayernu Mnichov bylo o něco jasnější, že se bude po skončení sezóny poroučet Thomas Tuchel, to u Barcelony byla fotbalová veřejnost svědky veletočů kolem působení trenéra Xaviho. Nejprve uvedl, že po sezóně skončí, ještě před pár týdny to však vypadalo, že bude nadále pokračovat. Nakonec to vše rozčíslo klubové vedení, které už se službami Xaviho pro příští ročník nepočítalo. Zatímco do Barcelony míří bývalý kouč německé fotbalové reprezentace Hansi Flick, do Bayernu Mnichov možná překvapivě přichází Vincent Kompany, jenž naposledy koučoval anglické Burnley, s nímž sestoupil z anglické Premier League.

včera

včera

včera

Dominik Feri

Trest pro Feriho je adekvátní, konstatoval odvolací soud v rozsudku

Tříletý trest odnětí svobody pro exposlance Dominika Feriho je adekvátní, konstatovali soudci odvolacího senátu pražského městského soudu v rozsudku podle informací České televize. Feri v uplynulých dnech nastoupil do vězení, kde si má odpykat trest za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění. Odvolací soud mu ho potvrdil na konci dubna.

včera

včera

včera

včera

Momentka z filmu Priscilla.

RECENZE: Priscilla je křehkým i svíravým protipólem rockové pohádky

Sofia Coppola se po Marii Antoinette z roku 2006 navrací k životopisu slavných osobností. Oproti extravagantně postmodernímu portrétu francouzské panovnice je Priscilla subtilní a intimní. Ani tady však pro režisérku nejsou faktografické údaje tolik důležité a přináší křehce vystavěný portrét manželky krále rocku, jenž zprostředkovává svírající atmosféru.

včera

Povodně, ilustrační fotografie.

Počasí: Meteorologové zmírnili výstrahu před povodněmi na západě

Povodňová hrozba na západě Česka způsobená vydatnými srážkami se snižuje. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v sobotu zmírnil výstrahu před povodňovými jevy. Na Radbuze, Úhlavě, Úslavě a jejich přítocích se přesto očekává překročení druhého stupně povodňové aktivity. 

včera

Yemi A.D.

Yemi A.D. do vesmíru nepoletí. Japonec zrušil "neuskutečnitelnou" misi

Japonský podnikatel Jusaku Maezawa zrušil misi dearMoon, v jejímž rámci měl s celebritami absolvovat první turistický let kolem Měsíce. Informovala o tom agentura Reuters. Let se měl původně uskutečnit do konce minulého roku, stanovený cíl se však stal podle organizátorů neuskutečnitelným. 

včera

Ursula von der Leyenová, předsedkyně Evropské komise

Izraelský návrh příměří získává podporu. Vítá ho EU i OSN

Izraelský plán pro palestinské Pásmo Gazy uvítali předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová i generální tajemník OSN António Guterres. Americký prezident Joe Biden v pátek oznámil, že Izrael předložil palestinskému teroristickému hnutí Hamás návrh na úplné příměří v Pásmu Gazy. 

včera

včera

včera

Válka na Ukrajině: Rusové v noci opět cílili na ukrajinskou energetiku

Rusové v noci na sobotu při raketových a dronových útocích opět cílili na energetickou infrastrukturu na Ukrajině. Poškozena byla v pěti ukrajinských regionech, uvedla společnost Ukrenerho podle agentury Reuters. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy