Poštovní holub byl v Jihoafrické republice rychlejší než internet

Johanneburg - Jihoafrická společnost zabývající se informačními technologiemi, dokázala, že poslat data po poštovním holubovi je pro ni rychlejší než přenos dat internetem, který poskytuje firma Telkom, největší poskytovatel internetového připojení v zemi.

Jedenáctiměsíčnímu poštovnímu holubovi jménem Winston trval let z kanceláří společnosti Unlimited IT poblíž města Pietermaritzburg do Durbanu jednu hodinu a osm minut. Za tu dobu urazil vzdálenost 80 kilometrů a datovou kartu s informacemi měl přivázanou k noze.Dodejme, že nejde o současnost, ale stalo se tak v roce 2009, kdy už ve světě byl internet na poměrně vysoké úrovni.  

Transfer stejných informací včetně načítání trval linkami Telkomu dvě hodiny, šest minut a 57 sekund.

Podle jihoafrické agentury SAPA společnost Unlimited IT provedla tento pokus, protože je znechucená pomalým přenosem dat po internetu firmy Telkom. Unlimited IT má pobočky po celé zemi a pravidelně do nich posílá data.

Firma Telkom se k závodu poštovní holub internet nakonec nevyjádřila, přestože se souboj zapsal do historie. 

Související

Bohumil Kartous Rozhovor

Dezinformátoři a populisté budují tyranii hlouposti, říká mluvčí Elfů Bob Kartous

Jak silná je aktuálně česká dezinformační scéna? Jak se daří českému státu bojovat proti falešným zprávám a antisystémovým hnutím? A jaká jsou největší nebezpečí v internetovém prostoru? Nejen na tyto otázky se EuroZprávy.cz zeptaly pedagoga a mluvčího Českých elfů Bohumila Kartouse, jenž je kromě toho také autorem dvou knih – No Future a nedávno vydané Future ON!.

Více souvisejících

internet holubi Jižní Afrika zajímavosti

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

RECENZE: Boy Kills World v krvavé lázni zabíjí struhadlem a drží se videoherních kontur

Ačkoli film Boy Kills World se v nabídce českých kin objevil relativně nenápadně, nabízí zběsilou, ujetou a sebeuvědomělou akční jízdu, kde je dějovým tahounem samotné násilí. Postmoderní hříčka sází na nápaditou stylistiku a moralizování zahazuje daleko od zmasakrovaných antagonistů.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy