Zvolte krále customů Harley-Davidson! Battle of the Kings 2016 startuje

Praha – Dealerské přestavby motocyklu H-D Iron 883 jsou hotovy a Harley-Davidson právě spouští hlasování v 2. ročníku soutěže Battle of the Kings.

To bude v prvním kole probíhat až do 18. dubna na speciální stránce http://customkings.harley-davidson.com/cs_CZ/, kde laická veřejnost zvolí 5 nejlepších customů. Z nich poté odborná veřejnost vybere vítěze, neboli Krále Customů, jenž bude vyhlášen 15. května. V regionu střední a východní Evropy vzniklo v 13 dealerství 13 customů, na nichž dealeři H-D demonstrovali svoji zručnost, nápad, kreativitu a umění individualizace. V ČR se pak do soutěže zapojila čtyři dealerství H-D, tedy Praha, Brno, Plzeň a Hradec Králové. Omezený čas i rozpočet prakticky neznamenal pro tvůrce téměř žádný limit a tak je každá z přestaveb zcela originální, jedinečná, ve vlastním stylu a dokazuje, že v dealerstvích H-D pracují skuteční mistři své profese. Nyní už je vše v rukou laické i odborné veřejnosti, která rozhodne.

Každá ze 13 přestaveb je skutečně zcela jiná a originální. Některá dealerství postavila prakticky kompletně nový model, jako například H-D Praha, kde se inspirovali retro vlnou a legendární Jawou, jinde se zase drželi temného stylu, který zachovali a při individualizaci se soustředili zejména na design a detaily.

Za všemi novými modely Iron 883 tak stojí dny a týdny dřiny, od prvotního hledání inspirace, nápadů a návrhů, přes nákresy až po samotné úpravy v podobě klempířských, svářečských a lakýrnických prací. Na každé vzniklé přestavbě je vidět nasazení, nápad i zručnost a téměř nekonečné možnosti individualizací, které Harley-Davidson prostřednictvím své dealerské sítě, dokáže zákazníkovi nabídnout.

„V rámci 2. ročníku Battle of the Kings vznikly zajímavé a velmi inspirativní přestavby. Osobně jsem ani nic jiného nečekal, neboť vím, že ve všech dealerství H-D pracují lidé s obrovskými zkušenostmi, kteří denně upravují motocykly svým zákazníkům. Díky jejich invenci, umu a citu pro detail dokáží každému majiteli H-D pomoci vyjádřit jeho vlastní postoj a individualitu a právě to jeden ze střípků mozaiky, která dělá ze značky Harley-Davidson světového leadera v customizaci motocyklů," říká Martin Heřmanský, Country Manager Harley-Davidson pro střední a východní Evropu.

Princip soutěžeVítěz regionálního kola Battle of the Kings bude znám 15. května a následně postoupí do velkého finále. To se uskuteční o měsíc později, 15. června, na festivalu Wheels & Waves ve francouzském Biarritzu, kde rozhodne odborná veřejnost.

Připomeňme, že 2. ročník Battle of the Kings vychází z úspěšného loňského ročníku, v němž se celkovým vítězem stala přestavba H-D Praha, která porazila dalších více jak 150 dealerství po celé Evropě. V letošním roce se „čistým plátnem" pro přestavby stal jeden z nejnovějších modelů řady Dark Custom, Iron 883, který může být skvělým startovním strojem pro mladší jezdce, ženy nebo začátečníky. Zda dokáže H-D Praha svůj úspěch zopakovat i letos a hlasy veřejnosti ji opět vynesou na trůn Krále Customů, popřípadě, zda do boje zasáhne například jiné české dealerství, se dozvíme v následujících týdnech.

Hlasovat pro svého favorita v Battle of the Kings 2016 je možné na: http://customkings.harley-davidson.com/cs_CZ/.

Harley-DavidsonHarley-Davidson Motor Company vyrábí customy, cruisery a touringy. Dále nabízí kompletní řadu motocyklových dílů, doplňků a oblečení značky Harley-Davidson. Pro více informací navštivte webové stránky Harley-Davidson nahttp://www.harley-davidson.cz.

Související

Donald Trump, 45. prezident USA

Ukázkové pokrytectví? Trumpův motorkář má co vysvětlovat

Washington - Donald Trump rozpoutal tvrdou obchodní válku s příslibem napravení údajně pro USA špatně nastaveného tržního modelu. Americký prezident chce, aby americké společnosti vyráběly doma, nikoliv v zahraničí za nižší náklady. Jeho plánu ale vystavují stopku i jeho podporovatelé. New York Times referuje o výrobci protrumpovských triček, který se rozhodl přesunout výrobu na Haiti.

Více souvisejících

Harley Davidson

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 4 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 11 hodinami

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy