Americký vesmírný program? Tito lidé údajně pracovali na tajných operacích

Tajné vesmírné operace nejsou ničím novým. V kategorii konspiračních teorií narazíme na množství takových příběhů. Většinou jsou spojeny s mimozemským životem nebo neidentifikovatelnými létajícími objekty. Kdo jsou lidé, kteří za údajnými tajnými operacemi stojí? Přinášíme vám seznam 10 lidí, kteří měli podle některých zpráv pracovat na tajných vesmírných operacích.

10) Bob Lazar

Ačkoli tento člověk nikdy nechtěl být spojován s tématikou UFO, navždy zůstane v pamětech jako ten, kdo zažehl popularitu okolo tajemné Oblasti 51 v americkém státě Nevada. Sám se nazývá odborníkem na elektroniku a fyziku, kterou prý studoval na CalTechu a na MIT. Tyto instituce však o něm žádný záznam nemají. Stejně tak ve svém životopise uvádí, že pracoval pro národní laboratoř Los Alamos, ale ani odtamtud nehlásí, že by měli z Lazarem něco společného. Možná právě proto se vyrojily spekulace o tom, že byl součástí nějaké tajné operace.

9) William Tompkins

Někteří, a je jich patrně většina, znají Williama Tompkinse jako konstruktéra modelů lodí. Jiní ho znají jako ředitele společnosti North American Advanced Space Research, která zkoumá vesmír. Stále častěji se však proslýchá, že byl součástí některého z tajných programů. Podle jeho vlastních slov navrhl pro námořnictvo více než 16 modelů kosmických lodí. Sám se domníval, že mimozemšťané se již po tisíciletí zabývají lidstvem a že některé frakce se rozhodly využít lidstvo pro bojové účely. Zemřel 21. srpna minulého roku uprostřed úplného zatmění slunce. Tento jev se v USA objevil poprvé za 99 let. Náhoda?

8) Bob Dean

Život Boba Deana, podle jeho vlastních slov, se změnil uprostřed 60. let minulého století. Tehdy jej podle jeho výpovědi vzbudil jeho plukovník v NATO a hodil na stůl dvaceticentimetrovou složku patřící Severoatlantické alianci. V ní prý byly tajné informace o tříletém vyšetřování fenoménu UFO. Organizace kvůli tomu zaměstnávala fyziky, astronomy, sociology a teology. Podle obsahu uvnitř složky jsou mimozemšťané mírumilovní a pravidelně kontaktují Zemi již po staletí. A co na to NATO? I když uznává, že Dean opravdu pro organizaci pracoval, jeho výroky zpochybňuje.

7) Steven Greer

Greer je jedním z největších zastánců úplného zveřejnění informací ohledně vyšetřování UFO. Podle něj zatajují vlády informace o mimozemské civilizaci proto, že s mimozemšťany uzavřely elity smlouvu o prodeji ropy, uhlí a zemního plynu, z čehož plynou obrovské zisky. Navíc díky mimozemské inteligenci přišlo lidstvo na to, že existuje zdroj nevyčerpatelné energie. Věříte mu?

6) Luis Elizondo

Elizondo se dostal do povědomí konspirátorů díky videu, které je dnes k dispozici na serveru YouTube. Krátké video pořízené z námořního stíhacího letadla nejspíš zobrazuje předmět ve tvaru talíře, který létá nad mraky, než se náhle otočí bokem. Vzhledem k tomu, že rychlost UFO odpovídala rychlosti letadla, odkud bylo video natáčeno, G síla při takových manévrech by daleko překonala hranici, kterou je schopen unést člévek. Elizondo i proto věří tomu, že existují přesvědčivé důkazy o tom, že pilot neidentifikovatelného objektu pravděpodobně nebyl člověk.

5) Tom DeLonge

Populární zpěvák se začal zajímat o UFO v letech dávno minulých, kdy podle svých slov téměř celou dobu trávil na internetu, aby dokázal, že existuje mimozemská inteligence. I když začínal jako amatér, byl později kontaktován např. Pentagonem. Sám je zakladatelem společnosti To The Stars Academy, která se zajímá o výzkum UFO a mimozemské inteligence. Sám DeLonge tvrdí, že Elizondovo video, které bylo zveřejněno minulý rok, je teprve začátek. Vláda USA má k tomuto tématu prý ještě mnoho co říct.

4) Richard Doty

V tomto žebříčku se jedná spíše o zápornou postavu, neboť Robert Doty proslul tím, že se snažil díky lžím prosadit do podvědomí příjemců informací. Jedním z takových lidí byl elektrický inženýr Paul Bennewitz. Ten byl záhadou UFO doslova posedlý. Doty jej zásoboval lživými informacemi tak dlouho, až se u Bennewitze vyvinula duševní porucha. Doty i nadála provozuje konspirační web, není však jasné, zda jsou všechna jeho tvrzení založená na lžích, nebo je nějaká z informací pravdivá.

3) Karl Wolfe

Wolfe pracoval v minulosti jako seržant americké Air Force v Úřadu pro národní bezpečnosti. Podle něj jedna z fotografií pořízených z oběžné dráhy měsíce zachycuje tajné základny organizací na odvrácené straně našeho přirozeného satelitu. Wolfe prohlásil, že byl snímkem, když jej viděl, více znepokojený, než nadšený. To, co viděl, prý nebylo pro jeho oči, a ohrožuje to všechny, kteří fotografii uvidí.

2) Edgar Mitchell

Dalším v žebříčku je astronaut z posádky Apolla 14. Mitchell se stal teprve šestým mužem, který vstoupil na povrch měsíce. Po letech od mise se začal zajímat o mimozemskou civilizaci, a to poněkud z jiného pohledu. Před svojí smrtí v roce 2016 se například nechal slyšet, že Roswellský incident se nestal příkladem sestřelené kosmické lodi. Mimozemšťané tehdy u Roswellu havarovali záměrně, aby sledovali testy jaderných zbraní.

1) Corey Goode

Prvenství v žebříčku získává člověk, který podle svých slov 20 let sloužil americkému námořnictvu, díky čemuž se dostal i k tajným informacím. Jednou z nich je například to, že Antarktida se zaplavena starověkými ruinami a na kontinentu pod ledem se nachází technologie mimozemské civilizace. Podle něj je kontinent využíván jako útočiště pro mimozemské uprchlíky. Sám tvrdí, a shodne se na tom s mnoha esoteriky, že již brzy nadejde čas velkého odhalení, kdy lidstvo pochopí, jak velkou roli hraje planeta Země ve vesmíru.

Související

Více souvisejících

vesmir mimozemšťané / ufo

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Senioři, ilustrační foto

Kolika let se dožívají lidé v EU? Česko je na tom výrazně lépe než Slovensko

V Evropské unii loni stoupla očekávaná délka života nad úroveň před pandemií covidu-19, jak uvádí evropský statistický úřad Eurostat. Země v jižní části Evropy, jako Španělsko, Itálie a Malta, zaznamenaly nejvyšší naději na dožití, zatímco nejnižší údaje byly zaznamenány v Rumunsku, Bulharsku a Lotyšsku. Slovensko je ve srovnání s Českem na horší úrovni, uvedl server Brussels Times.

před 1 hodinou

Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie

Ukrajina posílí své vojáky v Charkovské oblasti, kde ruské invazní síly zahájily ofenzivu

Prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil, že Ukrajina posílí své vojáky k obraně Charkovské oblasti, kde ruské invazní síly začaly nově útočit. Zelenskyj v pravidelném večerním hlášení uvedl, že Kyjev poskytuje vojákům veškerou potřebnou podporu k obraně svých pozic. Dále poděkoval za nově ohlášenou americkou pomoc ve výši 400 milionů dolarů a zdůraznil, že Kyjev se snaží zajistit co nejrychlejší dodání materiálu na frontu.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Na této fotografii, kterou poskytla severokorejská vláda, severokorejský vůdce Kim Čong-un ve středu dohlíží na zkušební odpálení nového vícenásobného raketového systému na neznámém místě v Severní Koreji 10. května 2024.

Kim Čong-un má novou zbraň. Dohlížel na ostrý test

Podle severokorejských státních médií KLDR zařadí od letošního roku do výzbroje nový salvový raketomet ráže 240 milimetrů. Server NBC News s odkazem na agenturu AP dodal, že tato změna představuje „významný posun“ v bojových schopnostech dělostřelectva armády.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Palestina

Rafah opouští kvůli invazi statisíce lidí

Přibližně 150.000 lidí už od pondělí uprchlo z města Rafah na jihu Pásma Gazy, kterému hrozí rozsáhlá izraelská vojenská ofenzíva, uvedla v sobotu Agentura OSN pro pomoc palestinským uprchlíkům (UNRWA). O výrazně vyšším počtu, a sice 300.000 evakuovaných, informuje izraelská armáda, píše agentura DPA s tím, že tato tvrzení nelze nezávisle ověřit.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

MS v hokeji

Británie si připsala nejtěsnější prohru s Kanadou v historii MS, Kazaši přehráli Francii

V sobotu svým druhým hracím dnem pokračuje světový šampionát v ledním hokeji konající se v Praze a Ostravě. Sobotní program odstartoval již dvacet minut po pravém poledni, kdy se jednak v Praze utkali Britové s favorizovanou Kanadou, v Ostravě se pro změnu hrál důležitý duel s ohledem na záchranu v elitní divizi MS mezi Francií a Kazachstánem. Přestože Kanaďané si z duelu s Brity odvážejí výhru 4:2, nadřeli se na ni a že to nebyl jednoduchý duel pro „javorové listy“, tak o tom svědčí i ta skutečnost, že se pro Británii jedná o nejtěsnější prohru s Kanadou v historii MS. Druhý polední zápas hraný v Ostravě ovládli nakonec Kazaši díky svým uměním v prostoru za brankou soupeře a Francouze tak přehráli 3:1. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Izraelská armáda

Izrael zřejmě využil americké zbraně k porušování mezinárodního práva

Bílý dům zaslal americkému Kongresu zprávu, ve které se uvádí, že je pravděpodobné, že Izrael použil americké zbraně při úderech v Pásmu Gazy, které odporují mezinárodnímu právu. Podle informací agentur AP a Reuters ale americká administrativa nemá dostatečné důkazy ani konkrétní případy, které by to potvrdily, kvůli nedostatku informací ze strany Izraele.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Izraelská armáda vyzvala k dalším evakuacím z východní části Rafahu

Izraelská armáda vyzvala k dalším evakuacím z východní části Rafáhu na jihu Pásma Gazy a také z oblastí na severu tohoto palestinského území, kde od října probíhají boje s radikálně islamistickým hnutím Hamás. Informoval o tom deník Haarec.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy