Zázračná zbraň Číňanů. Nikdo se před ní neschová

Peking - Lidská technologie postupuje mílovými kroky vpřed. A dvojnásob to platí o bezpečnostní sféře. V Číně teď přišly s novinkou, díky níž bude jejich policie mnohem efektivnější. O novince informoval server news.com.au.

Čínští policisté ve velkém dostanou speciální brýle. V těch je umístěna mikrokamera která snímá vše, na co policista pohlédne. Ke všemu budou mít schopnost rozpoznávat obličeje. A to i v přeplněných prostorách jako je metro nebo nákupní centra. V momentě, kdy policista pohlédne do davu lidí, brýle nasnímají konkrétní obličeje a odešlou je do databáze, která vyhodnotí, zda se mezi lidmi nepohybuje například hledaná osoba.

Podle čínských zdrojů již byly brýle dokonce úspěšně otestovány v praxi. Čtyři policisté jimi byli vybaveni během oslav čínského nového roku. Podle oficiálních údajů bylo díky těmto brýlím zatčeno sedm lidí a další šestadvacet bylo vyslechnuto pro podezření, že by mohli cestovat pod falešnou identitou. A to za pouhých pět dnů používání.

Brýle totiž dokáží vyhodnotit deset tisíc tváří během zlomku sekundy. Číňané tvrdí, že tento vynález posouvá efektivitu jejich policie na úplně jinou úroveň. Představitelé policie si pochvalují, že jejich lidé teď mohou bleskově zareagovat na každého podezřelého. Využití brýlí zapadá do čínského bezpečnostního konceptu. Země má nejvíce bezpečnostních kamer na světě. O svých občanech také sbírá obrovské množství biometrických dat. 

Související

Tomáš Zdechovský Komentář

Evropa se musí lépe bránit ruskému a čínskému vměšování

Zahraniční zásahy do demokratických procesů zvláště ze strany Ruska a Číny představují rostoucí hrozbu pro bezpečnost členských států i EU jako celku, zejména v souvislosti s opravdu překotným technologickým rozvojem a probíhající válkou odehrávající se těsně za hranicemi EU. Evropská lidová strana (EPP GROUP in the EP), která je nejsilnější frakcí v Evropském parlamentu, usilovně bojuje proti vměšování Ruska a Číny do demokratických procesů v zemích EU.

Více souvisejících

Čína policie krimi Bezpečnostní kamery technologie

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 22 minutami

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy