ŠOK: Andělský Steve Jobs velebí Android v reklamě

Tchaj-pej - Značný rozruch vyvolala reklama odvysílaná v tchajwanské televizi, v níž místní herec imitující Steva Jobse, s andělskými křídly na zádech a svatozáří nad hlavou, vychvaluje vlastnosti tabletu s operačním systémem Android. Podle kritiků je reklamní spot vůči nedávno zesnulému zakladateli společnosti Apple, který se netajil svým pohrdáním k Androidu, neuctivý. Píše o tom agentura AFP.

Jobse, oblečeného v typickém černém roláku a džínách, si v reklamě zahrál známý tchajwanský komik A-Ken. Propaguje v ní výrobek ActionPad tchajwanské firmy Action Electronics, který využívá zmíněný operační systém společnosti Google. "Chtěl bych vám představit novou generaci tabletů. Je úžasná," pronáší s úsměvem A-Ken v dvacetivteřinovém vystoupení. V životopise Steva Jobse, který sepsal Walter Isaacson, bývalý šéf Applu označuje systém Android za "velkou krádež", protože podle něj šlo o kopii systémů iOS od Applu. "Utratím každý cent, co má Apple na účtech, a budu bojovat do posledního dechu, abych Android zničil. Jsem ochoten kvůli tomu rozpoutat i jadernou válku," uvedl Jobs podle Isaacsona v jednom z rozhovorů. Reklama tchajwanské televize vyvolala na internetu převážně negativní reakce. Tchajwanský spisovatel Wu Žuo-čchüan ji odsoudil jako "plytkou". Podle něj svědčí o neúctě k rodině Jobse, který zemřel v říjnu ve věku 56 let. "Možná není nic špatného na tom, že někdo napodobuje Steva Jobse, ale je nepatřičné, aby se za něj A-Ken vydával a přitom propagoval produkt jeho rivala," podotkl přispěvatel podepsaný "Sweetheart". Viceprezident firmy Action Electronics Sun I-min prohlásil, že jediným cílem reklamy je podpořit prodej a že nemá vyjadřovat neúctu.

Související

Apple

Apple zvažuje přesun části výroby iPadů z Číny do Indie

Americká technologická společnost Apple jedná s indickými představiteli o možnosti přesunu části výroby počítačových tabletů iPad z Číny do Indie. Informoval o tom dnes server CNBC s odvoláním na zdroje blízké indické vládě. Apple již v Indii vyrábí některé modely chytrých telefonů iPhone.
iphone

Chyba u iPhonů a iPadů mohla umožnit hackerům krást data

Společnost Apple plánuje opravit chybu, která podle bezpečnostní firmy možná způsobila, že více než půl miliardy iPhonů se mohlo stát terčem hackerů. Chybu, která se objevila také u iPadů, objevila společnost ZecOps, když vyšetřovala sofistikovaný kybernetický útok na jejího klienta, který se uskutečnil koncem roku 2019, napsala agentura Reuters.

Více souvisejících

ipad Tchaj-Wan

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy