Samsung předvedl "chytré" hodinky. Co všechno umí? VIDEO

Barcelona - Jihokorejský Samsung dnes představil nové chytré náramkové hodiny Galaxy Gear 2 a Galaxy Gear 2 Neo. Hodinky nově budou obsahovat senzory pro sledování zdravotních a fitness funkcí. Samsung doufá, že nové funkce zvýší zájem o nákup chytrých hodinek.

Samsung představil s velkou slávou první chytré hodinky loni na podzim. Ty se však ukázaly být spíše propadákem, protože se firmě nepodařilo přesvědčit mnoho spotřebitelů, že nutně potřebují hodinky, na kterých si mohou neustále kontrolovat, zda jim nepřišly nějaké zprávy. Z tzv. nositelných přístrojů, tedy těch, které se dají nosit přímo na těle, zatím měly úspěch pouze produkty pro fitness, jako jsou Fitbit.

Nové hodinky budou mít senzor pro snímání srdečního tepu, krokoměr a různé senzory pro měření úrovně výkonu, spánku a stresu. Fotoaparát s nízkým rozlišením se nově přesune z řemínku do těla hodinek.

Zatím není jisté, zda obrazovka hodinek bude nepřetržitě ukazovat čas. Původní hodinky Gear se kvůli úspoře baterie vypínaly. Baterie u nich vydržela jeden den, nyní má při běžném používání vydržet dva až tři dny.

Samsung zatím nezveřejnil cenu nových hodinek. Na trhu se mají objevit v dubnu. Cena původních Gear byla 300 USD (téměř 6000 Kč), což je o 50 procent více než stojí chytré hodinky od Sony.

Zdroj: YouTube

Technický a společenský pokrok, kromě značné výhody, jako jsou vynálezy, které zvyšují kvalitu našeho života, přinesl i negativní jevy – nemoci dvacátého prvního století, řadu globálních chorob, takzvané civilizační choroby. Patří mezi ně kardiovaskulární onemocnění, diabetes, onemocnění gastrointestinálního traktu, rakovina, alergie. Hlavními důvody jejich rozvoje je nesprávná výživa, malá fyzická aktivita, kouření cigaret, postupující industrializace, zvýšené nervové napětí a stres, znečištění životního prostředí a hluk.

Obecně je dobře známo, že stres má velmi negativní dopad na zhoršení zdravotního stavu, fyzického i duševního zdraví. Často slýcháme, že současná generace žije v mnohem větším stresu, ve velmi náročném pracovním tempu a intenzivnějším způsobem života. Statistiky zaznamenávají zvyšující se počet různých onemocnění vzniklých v důsledku stresu, špatné životosprávy, toxinů, znečištěného životního prostředí, nedostatku spánku jako hlavní příčiny stresu. Každý den potřebujeme více a více energie. Většina lidí zaznamenává v průběhu dne ztrátu energie, výkyvy nálad až depresi, zvláště pokud jsou vystaveni nadměrnému stresu, pracovnímu tlaku při nedostatečném spánku a špatné stravě.

K civilizačním chorobám patří:

- srdečně - cévní onemocnění,

- předčasná ateroskleróza a její komplikace

- obezita,

- cukrovka,

- nádory,

- předčasné stárnutí,

- zánětlivá revmatická onemocnění kloubů,

- předčasné porody a potraty a některé vrozené vývojové vady nervového systému novorozenců,

- deprese,

- demence včetně Alzheimerovy choroby

- chronický únavový syndrom.

Související

Více souvisejících

Samsung Hodinky Zdravotnictví

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy