Menstruační rtěnka? Americký chiropraktik objevil východisko, ženy šílí

Topeka (USA) - V americké lékařské komunitě čelí chiropraktici časté kritice ať už kvůli tomu, že to vlastně nejsou lékaři, v horších případech i kvůli nebezpečné spinální manipulaci kojenců a malých dětí. Nyní jeden chiropraktik svým bizarním nápadem ještě přilil olej do ohně „chiropraktického šarlatánství“. Kansaský chiropraktik Daniel Dopps mluví o tom, že vymyslel revoluční trik, jak ženám ulehčit menzes. Jeho „menstruační rtěnka“ ale zatím spíše vyvolává nevěřícné dotazy, připomínky a vtipy.

Informace o Doppsově produktu se začaly šířit na sociálních sítích a upoutaly také novinářku magazínu Forbes. Ta proto kontaktovala chiropraktika, aby se ujistila, že jeho nápad není vtip. Dopps jí řekl, že je vše, co se píše, pravda, i když připustil, že „se to zdát opravdu podivné."

A o co vlastně jde? Generální ředitel a prezident společnosti Mensez Technologies Dopps popisuje produkt na svém profilu LinkedIn takto: „Ženská menstruační rtěnka je přírodní patentovaná směs aminokyselin a olejů v aplikátoru rtěnky, který se aplikuje na labia minora (malé stydké pysky) a způsobuje, že drží u sebe takovým způsobem, který je dostatečně silný, aby udržel menstruační tekutiny v předsíni nad labia minora, kde ústí a močové trubice a kde se nachází vstup do vagíny. Sloučenina je okamžitě odplavena močí, která uvolní menstruační tekutinu spolu s močí do WC pokaždé, když žena močí. Nejsou potřeba žádné vložky nebo tampony. Zaručené, bezpečné a čisté.

Patent na tuto „rtěnku“ byl udělen 10. ledna. Podle Droppse už produkt zkouší „malý počet žen“. Dodal však, že firma Menzes Technologies tento produkt nebude vyrábět. „Doufáme, že jej prodáme někomu jako je Procter & Gamble nebo Kimberly Clark," řekl Dopps magazínu Forbes s tím, že alespoň jedna společnost zaměřující se na produkty osobní péče už „projevila zájem“. 

Jak poukazuje server, například tampony v USA spadají pod Úřad pro kontrolu potravin a léčiv a jsou regulovány jako zdravotnická potřeba. Pokud by se tedy teoreticky tento nový produkt dostal na trh, byl by na tom zřejmě podobně. Takže by nejen musel „silně zapůsobit“ na některou z velkých společností, ale musel by projít testy, regulačními pravidly a navíc by musel být lákavý pro samotné ženy-uživatelky.

Dropps proto říká, že jeho firma prozatím pouze „představuje tento pojem veřejnosti“. Zatím ale jeho nápad vyvolává jen celou řadu otázek. „Jak je možné, že tato krvi a potu odolná látka se rozpustí amoniakem v moči? Jak si mohou být uživatelky jisté, že moč úplně rozpustí těsnění? A co riziko infekce ze zadržované menstruační tekutiny? A zná Dropps rozdíl mezi močovou trubicí a vagínou?“ táží se lidé na internetu.

Dopps má na všechny dotazy jednoduchou odpověď – vše bude důkladně testováno a zdokonaleno. Dodal, že „to dává větší smysl než strčení špuntu tam nahoru" a že „bude možné používat vagínu jako močový měchýř a že to bude fungovat stejně jako tampony“.

„Kromě toho, že vagina není jako močový měchýř, tampony tímto způsobem nefungují. Každý, kdo má základní znalosti o lidské anatomii, ví, že vagina je svalnatá trubice a že její vchod je umístěn za močovou trubicí, kudy se moč vylučuje. Některé ženy se domnívají, že Dopps je misogyn a že člověk jako on by neměl vyrábět produkty pro ženy bez znalosti ženské anatomie," píše Forbes.

To podle magazínu dokazuje i komunikace Droppse na Facebooku, kde jedné z žen napsal: „Vy jako ženy byste měly přijít s lepší řešením, než jsou pleny a špunty, ale to se nestalo. Důvodem je, že ženy jsou 25% času rozptylovány menstruací, takže jsou mnohem méně produktivní, než by mohly být. Ženy mají tendenci být mnohem kreativnější než muži, ale jejich perioda je utlumí a hraje si s jejich hlavami“.

Dopps po telefonu novinářce také řekl, že „mnoho členů LGBT komunity, lesbičky zvláště, jsou kvůli mě vzteky bez sebe, protože jsem jsem bílý hetero člověk“. Dopps trvá na tom, že jeho koncept je „nepochopený" a bude mít „velké sociální důsledky pro ženy."

Související

Mládá dívka

Mezinárodní den žen. Svátek, který zneužil komunistický režim

Mezinárodní den žen má dlouhou historii, vznikl již na počátku minulého století. Jeho původním smyslem bylo upozornění na zrovnoprávnění žen s muži, tuto myšlenku ovšem na dlouhou dobu odsunul do pozadí komunistický režim. Ten totiž nejenom ženská práva, ale všeobecně práva každého člověka značně omezoval, a tak z Mezinárodního dne žen udělal oslavu pracujících údernic budujících socialismus a svátek také využil ke lživé propagandě. 

Více souvisejících

ženy menstruační vložky zdraví

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Hackeři, ilustrační foto

Hackeři nabourali web KGB, zveřejnili nabídky na spolupráci z Česka

Hackeři, sympatizující s opozicí vůči běloruskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, úspěšně pronikli na server tajné politické policie KGB a zveřejnili online 40 000 udání, včetně nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v zahraničí, včetně Česka.

před 3 hodinami

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

před 5 hodinami

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

před 6 hodinami

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

před 7 hodinami

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

před 14 hodinami

před 15 hodinami

Při lyžování v rakouských horách zahynul Čech

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy