Asteroidy, meteory, tajemná síla. Ve vesmíru se něco děje. Naplňuje se podivné proroctví?

Rok 2017 byl rokem, kdy se svět hned při několika příležitostech vyhnul katastrofě. Nešlo přitom o Severní Koreu ani Donalda Trumpa vyhrožujícího "ohněm a zuřivostí". Vlastně je řeč o tajemné a především fiktivní planetě Nibiru, píše server The Independent.

Nibiru, také známá jako Planeta X, neexistuje, ale konspirační teoretici a lidé věřící ve spiknutí byli přesvědčeni, že v roce 2017 zničí Zemi. Předpovědi tvrdily, že apokalypsa proběhne v září, říjnu, listopadu pak v prosinci. Nic se ale nestalo.

Díky nenaplněnému proroctví by se mohlo zdát, že rok 2018 bude v klidný a bez apokalypsy, ale jak se zdá, Nibiru je opět na scéně. Vedoucí výzkumník zabývající se planetou Nibiru David Meade je přesvědčen, že planeta přinese Zemi zkázu v příštích několika měsících. A tak se na katastrofu začal připravovat.

„Události příštích několika měsíců jsou tak důležité, že - jak říkají v komunitě Intel - jdu 'do temnoty'. Čekají nás události tak obrovské a tak nadpřirozené. I velké přírodní katastrofy. Je to překvapující konec. Nemá nic společného s politikou ani s člověkem. Je předurčený a musí se stát. Píše se to přímo v knize Zjevení,“ uvedl Meade pro list Daily Star.

Jeho konspirační kolega Paul Begley jeho názory podporuje. Má prý pocit, že nedávná činnost ve Sluneční soustavě je jasným ukazatelem bezprostředního příchodu Nibiru. „Jsou tu asteroidy, meteory - všechno to se děje. Nebe je otřeseno nějakým druhem síly, gravitační přitažlivostí. Lidé nyní pozorují to, co potenciálně vypadá jako planeta X,“ tvrdí.

A není prý sám, kdo si toho všiml. „V jednu noc mi tři různí lidé poslali obrázky toho, co vypadá jako planeta X. Na Slunci, Měsíci i hvězdách budou znamení. Na Zemi budou celé národy pociťovat úzkost a zmatek nad bouřlivým a zmítajícím se mořem,“ dodává.

Jak jsme již zmiňovali, tyto divoké spekulace se v posledních šesti měsících objevují poměrně pravidelně. A šance na to, že se něco takového stane, jsou minimální. Ke konci loňského roku na zvěsti dokonce oficiálně zareagovala i NASA která podobná tvrzení odmítla a poukázala na to, že pokud by byla planeta Nibiru skutečná, už bychom ji nyní mohli vidět na obloze. 

Související

Jaderné zbraně

Mrazivé poselství vědců. Analytik vysvětlil, proč se přiblížil Armageddon

NÁZOR - Odborný časopis Bulletin of Atomic Scientists od roku 1947 používá Hodiny posledního soudu k monitoringu hrozeb, které mohou zničit planetu a vyhladit lidskou civilizaci, připomíná Daniel R. DePetris, analytik z think tanku Defense Priorities. V komentáři pro server National Interest konstatuje, že tohoto pochmurného úkolu se mohl chopit kdokoliv, ale naléhavou potřebu cítí právě vědecká rada časopisu.

Více souvisejících

konec světa Apokalypsa Nibiru

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy