Cestování časem je reálné? Muž prý navštívil Zemi v roce 2118, na důkaz zveřejnil záhadnou fotku

Londýn - Starší muž, který si říká Alexander Smith, tvrdí, že je „cestovatelem v čase". Na videu v ruce drží strašidelný obrázek a tvrdí, že ukazuje Zemi v roce 2118. Je prý součástí tajného experimentu CIA. Zároveň varuje, že Zemi do roku 2050 navštíví mimozemšťané.

Starší muž prohlašuje, že je jedním z prvních cestujících v čase na světě a že přišel z roku roku 2118. A má fotku, která to má dokazovat, píše britský deník The Mirror. Alexander Smith říká, že se zapojil do tajného experimentu CIA a riskuje svůj život, když mluví o budoucnosti.

Ve videu zveřejněném na YouTube vysvětluje, že CIA ho hledá a že proto žije v úkrytu. Tvrdí také, že cestoval z roku 1981 do roku 2118 a zpět. „V roce 2118 jsem navštívil jako součást tajné mise CIA. Podle mých informací to byl jeden z prvních momentů, kdy bylo úspěšně otestováno cestování v čase,“ tvrdí muž.

„Odešel jsem do budoucnosti a pak zpět do minulosti. Všechno se to stalo v roce 1981,“ vysvětluje. Na videu pak poskytuje důkaz, který má jeho příběh o cestování v čase potvrzovat. „Mám něco, co vám dnes chci ukázat. Tento snímek byl pořízen v roce 2118. Tento obrázek ukazuje město, ve kterém jsem byl. Nikdy nezapomenu na chvíli, když jsem ten snímek pořídil,“ říká Smith.

Když fotku udělal, vstoupil prý do města. Rozmazaný obraz ukazuje řadu vysokých zelených budov, které jsou velice podivně tvarované. Fotka nepřipomíná žádné město na světě. „Rozhodl jsem se počkat, než zveřejním tento obrázek, protože jsem nevěděl, jestli je na to svět připraven. Toto je obraz z budoucnosti, který jsem si mohl vzít zpět,“ popisuje muž.

Obrázek, který ukazuje, je prý jen kopie. „Vláda zabavila původní fotku, ale předtím, než mi to vzali, se mi podařilo udělat kopii, kterou jsem vám ukázal,“ uvedl a podrobně také popsal, jak bude vypadat svět v příštím století. Starý muž také tvrdí, že naši planetu již brzy navštíví mimozemšťané, kteří budou mluvit v cizím jazyce.

Varuje také, že změna klimatu bude mnohem horší než dnes. Lidstvo podle něj bude čelit mnoha existenčním hrozbám. Kromě globálního oteplování zmínil také růst hladiny moří i nárůst oxidu uhličitého v atmosféře.

„Mimozemšťané nás navštíví, existují inteligentní mimozemšťané, kteří přijdou na zem. Poprvé nás navštíví v polovině 21. století,“ dodal Smith.

Lidé jsou ale skeptičtí. Na sociálních sítích zpochybňují pravost videa a poukazují například na to, že muž vypadá, jako by na sobě měl masku či silný make-up. Někteří dokonce navrhují, aby podstoupil test na detektoru lži. Další připomínají, že podobná videa s „cestovateli v čase“ objevují poměrně často, toto prý ale patří k těm povedenějším.

Související

Palm Springs

RECENZE: Palm Springs je překvapení léta, pohodová romantika s časovou smyčkou

Andy Samberg (Brooklyn 99) si střihnul zajímavou roli v odlehčené komedii s romantickou zápletkou s Christin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku). Oba se sejdou na svatbě v městečku Palm Springs, kde se ocitnou v časové smyčce, kvůli níž prožívají tentýž den stále dokola. Tuto romantickou jednohubku zkousnou i zarytí odpůrci romantických komedií.
Sarah Connor na to pořád má.

RECENZE: Terminátor: Dámská jízda? Temný osud do starého železa nepatří

RECENZE – Některé filmové série ne a ne umřít. Od prvního Terminátora uběhlo 25 let, od posledního skvělého Terminátora to je let 18. Přesto do kin přichází šestý díl franšízy, která dávno mele z posledního. Nebo snad ne? Temný osud je dost možná třetím nejlepším filmem o vraždících robotech cestujících časem.

Více souvisejících

cestování časem Velká Británie

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy