Prolhaný hradní spratek Ovčáček překročil všechny meze! Herman, Topolánek, Telička a další se pořádně naštvali

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček se stal terčem kritiky za to, jak se vyjádřil o lidoveckém poslanci Marianu Jurečkovi. V souvislosti s debatami o smrti Zemanova lékaře Petra Halaty v Číně mluvčí Hradu lidovce označil za "prase". A ostré reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.

Zpráva o úmrtí Zemanova lékaře Petra Halaty vyvolala na sociálních sítích hotové peklo. Bývalý ministr zemědělství Marian Jurečka následně zkritizoval Hrad za to, že odletěl bez Halaty. „Jurečka je prostě prase,“ zareagoval na slova lidoveckého poslance mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček.

Sám Jurečka vzal tuto urážku s humorem. „Dle Jiřího Ovčáčka jsem prase. Pokud myslel to, o čem píšu, že bych jako hlava delegace neodjel z hotelu a neodletěl bez člena své delegace, aniž bych udělal maximum pro zjištění, co se děje, pak v mém případě zemědělce by stačilo, kdyby napsal kulturní prase a je to cajk,“ vzkázal mluvčímu Jurečka.

Slova Ovčáčka ovšem vyvolala ostrou polemiku o tom, co si jakožto mluvčí může a nemůže dovolit. „Ten prolhaný hradní spratek Ovčáček překročil už všechny meze! Nestál mi dosud za komentář. Ale to, co si dovolil vůči M.Jurečkovi, je kanálie!“ zastal se svého stranického kolegy lidovec a někdejší ministr kultury Daniel Herman. Dodal, že Ovčáček „přestupuje určité hranice, což je nepřípustné a je třeba to jasně říci“.

Na jeho slova zareagoval i poslanec hnutí ANO Martin Kolovratník. „Klid, pane kolego. Toho mladíka jsem už dávno zablokoval, nečtu ho a tudíž mám život klidnější,“ poradil Hermanovi poslanec s tím, že mu zbývá mi mnohem víc času na drobné radosti.

Ovčáčka tepe i bývalý premiér a někdejší prezidentský kandidát Mirek Topolánek. „Ne a ne. Jurečka není prase. Zemřel člověk! Nestál vám ani za tiskovou zprávu s vyjádřením nejhlubšího smutku a lítosti? Sakra! Budete se hádat o formě a elementární úcta k lidskému životu je vám u p*dele, Jiří?“ nebral si servítky Topolánek.

Kritikou nešetří ani režisér Jan Hřebejk. „Jiří Ovčáček je věrným obrazem svého šéfa. Kdo je tu dobytek, je normálnímu člověku zjevné,“ naštval se. Na jeho slova navázal i lidovec Tomáš Zdechovský. „Jane, nebuďme jako on,“ požádal Hřebejka Zdechovský,

„Sám Ovčáček z podstaty své bytosti nemůže být a nikdy nebude prase. Chybí mu roztomilost i užitečnost,“ přisadil si poslanec STAN Vít Rakušan.

„Ovčáček může nazývat lidi sviněmi, on vlastně může všechno,“ rýpnul si europoslanec Pavel Telička. Podle něj není takové chování ve světě vůbec přípustné. „Aby úředník nižšího až středního ranku takto mluvil, je nepředstavitelné kdekoliv jinde. Letěl by na minutu. Mluví to o úrovni a slabosti prezidenta, ale i vedení prezidentské kanceláře,“ dodal Telička.

Ovčáček je přesvědčen, že někteří úmrtí lékaře využili k politickým útokům. „Chci aspoň takto poděkovat novinářům, kteří s lidským přístupem informovali o skonu lékaře a nepodlehli pokušení zneužít smutné zprávy k politickým útokům. To samé poděkování náleží slušným občanům, kteří se nepřidali k nenávistné stoce na sociálních sítích," vzkázal hradní mluvčí. 

Související

Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Ovčáček proti Babišovi a zmatky kolem covidu

Moji milí, vítejte u dalšího vydání Událostí PN. Je před Vánocemi. Jak už jsem psal vloni, zkuste nezapomenout na to, že veškerý ten světélkující, ze všech stran povykující a obtěžující „vánoční“ teror je tu jen proto, že ve skutečnosti už neslavíme Vánoce, slavíme jakousi neurčitou simulaci bez významu, a aby nám to nebylo tak divné, všeprostupující konzum nahrazuje tu prázdnotu uřvaností.
Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Pokání Jiřího Ovčáčka a Babišovo peklo

„Stydím se za to, co jsem dělal. Nenávist je můj největší hřích,“ posypal si hlavu popelem v rozhovoru se Světlanou Witowskou končící hradní mluvčí Ovčáček. A v rozhovoru působil tenhle hradní komik, bývalý autor komunistických Haló novin, wannabe křesťan a věčná attention whore sociálních sítí Jiří Ovčáček slušně, smířlivě a skoro by se zdálo, že celé to svoje angažmá hodlá spláchnout jako roli, která mu byla přisouzena, vnucena a kterou musel hrát. Na což by mu, upřímně řečeno, mohl skočit jen člověk buď s poruchou paměti, nebo zcela dementní. 

Více souvisejících

Jiří Ovčáček Marian Jurečka (KDU-ČSL) Petr Halata (lékař) Pavel Tělička Vít Rakušan (STAN) Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) Jan Hřebejk Mirek Topolánek Martin Kolovratník Daniel Herman

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 9 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

včera

"Smrt režimu." Ruská žačka 10. třídy si má odpykat 3,5 roku vazby. Prokurátor požadoval pět let v trestanecké kolonii

Teenagerka 17letá Ljubov Lizunovová ze sibiřského města Čita byla odsouzena k 3,5 rokům vězení za protiválečné graffiti a příspěvky na sociálních sítích, uvedl ve čtvrtek ruský soud.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy