Návštěvníky nákupního centra vyděsil obří duch. Lidé prchali v panice

Kitwe - Scénu jako z filmu Harry Potter si prožili zákazníci nákupního centra ve třetím největším městě Zambie. Přímo nad jejich hlavami se totiž vznášel obří duch.

Zatímco někteří prchali v panice, jiní stáli na místě a s úžasem ve tváři sledovali obří, desítky metrů dlouhou postavu, která se vynořila z mraků a vznášela nad jejich hlavami. Tak to před několika dny vypadalo na parkovišti před jedním ze zambijských nákupních center.

Lidé věřící na nadpřirozené bytosti měli okamžitě jasno a před postavou, která svým vzezřením nápadně připomíná ducha, vzali nohy na ramena. Skeptici se ale domnívali, že jde pouze o zajímavě tvarovaný mrak, který svým vzezřením, hlavou, štíhlým tělem a dlouhou kápí připomíná postavu Mozkomora ze ságy o čarodějnickém učni Harry Potter.

Nakonec se ale špetka pochybností vloudila i do jejich myslí, a to poté, co se mraz ani po několika minutách nerozplynul. Podle zahraničních médií trvalo až desítky minut, než objekt zmizel, či přesněji řečeno odplul.

Záhy se ale vysvětlilo, co skutečně onen úkaz znamenal. Nešlo o ducha ani jinou nadpřirozenou postavu, stejně tak to ale nebyl ani mrak. Jednalo se o vtípek muže jménem Martin Lester, který vytvořil obyčejného papírového draka. Potemnělá obloha a správné nasvícení už dokonaly zbytek.

Související

Násilí

The Guardian: Strašidelná Británie aneb jak se duchové stali národní posedlostí

Bylo to uprostřed noci v dubnu 2020 a všude byl "naprostý klid", říká Mandy Deanová. Žije sama v bytě se dvěma ložnicemi na severu Anglie a spát chodí obvykle až kolem druhé hodiny ráno. Ležela v posteli a četla si, když se najednou ozval zvuk, jako by na noční stolek vedle ní spadlo těžké závaží, napsal zpravodajský server The Guardian.
Ilustrační foto

Proč vidíme duchy? Vědci rozluštili stovky let starou záhadu

Duchové jsou jedním z nejstarších nadpřirozených monster na světě lidem se zjevují po celé zemi. Někteří věří, že jsou to pozůstatky zemřelých lidí, jiní, že jde o následky prokletí, další jejich vznik přisuzují mnoha jiným aspektům, a spousta lidí na ně nevěří. Vědci ale nyní konečně zjistili, jak to s duchy skutečně je.

Více souvisejících

Duchové tajemství záhady zambie

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 23 minutami

před 23 minutami

před 1 hodinou

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 10 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

Vstup Česka do Evropské unie byl výhrou, i když EU není bezchybná, řekl Pavel

Při zahájení festivalu United Islands of Prague prezident Petr Pavel zdůraznil, že vstup České republiky do Evropské unie byl výhrou, i když EU není bezchybná. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy