Osahával mě a líbal, obvinila žena amerického politika. Spáchal sebevraždu

Frankfort (USA) - Člen Sněmovny reprezentantů amerického státu Kentucky Dan Johnson, kterého jistá žena obvinila ze sexuálního násilí, spáchal ve středu sebevraždu. V noci na dnešek o tom informovala agentura AP.

Sedmapadesátiletého Johnsona, který byl loni za republikány zvolen zákonodárcem kentuckého parlamentu, zmíněná žena obvinila, že ji o silvestrovské noci v roce 2012 jako 17letou ve sklepě svého domu líbal a osahával. Policie událost prošetřila a uzavřela ji bez vznesení obvinění.

Informace o případu byly zveřejněny tento týden v pondělí. V úterý Johnson uspořádal tiskovou konferenci, na které obvinění odmítl jako falešné a politicky motivované. Ve středu pak na facebooku zveřejnil vzkaz, ve kterém napsal, že posttraumatická stresová porucha je nemoc, která ho připraví o život. "Déle to již nemohu vydržet," uvedl.

Úřad šerifa podle Reuters oznámil, že Johnson se ve středu zastřelil na břehu řeky Salt River u kentuckého města Mount Washington. Jeho těla objevila policie poté, co dostala upozornění na znepokojivý Johnsonův facebookový příspěvek.

V USA v posledních týdnech veřejně vystoupila řada žen, které promluvily o svých zkušenostech jako obětí sexuálního zneužívání. Kauzu rozpoutala aféra producenta Harveyho Weinsteina, kterého ze znásilnění obvinilo několik žen. Obviněn byl i nestor americké politiky, kongresman John Conyers.

Související

Více souvisejících

Dan Johnson USA (Spojené státy americké) sebevražda sexuální zneužívání

Aktuálně se děje

před 57 minutami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

Trumpova ex-asistentka Hope Hicksová vypovídá. Měla popřít aféru Stormy Daniels

Trumpova bývalá hlavní asistentka Hope Hicksová v pátek vypověděla, že jí v posledních dnech prezidentských voleb v roce 2016 sdělil, aby popřela, že by měl sexuální vztah s pornohvězdou Stormy Danielsovou.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy